Mi ez a kettős mérce?
Terveztük lemosni az ajtókat ablakokat, de a feleségem sopánkodott, hogy utál hidegben ablakot pucolni, mert nem lesz szép a pára miatt.
Zárójelben jegyzem meg, hogy a 95%-ban én csinálom, mert neki tériszonya van.
Mondom neki, hogy "Anyád azt mondta, hogy denaturált szesszel kell áttörölni, akkor nem lesz párás!"
Erre elkezd csapkodni, visítani, hogy az anyám MIÉRT SZÓL BELE AZ ÉLETÜNKBE, talán azt hiszi, hogy a "jó tanácsai" nélkül ő nem tud ablakot pucolni?
És folyamatosan ordibálva leszedte a keresztvizet anyámról, aki 120 km-re lakik tőlünk egy évben 3-4x látjuk, akkor is én hívom hozzánk és tele ajándékkal érkezik.
Soha egyetlen rossz szót nem mondott neki, pedig biztos volt, hogy nem tetszhettek neki dolgok, mert csináltunk baromságokat szépen.
Nézek rá, hogy mi a fene baja van, aztán rájöttem, hogy félreértette, mondom neki, hogy nem az én anyám, hanem a tiéd mondta.
Erre kisimul a képe, kapja a telefonját, elkezd dumálni az anyjával, hogy mi is az a szer és tényleg olyan jó? De jó! De jó! De jó!
Majd kitér a menstruációjára, meg a testvére aranyerére, megemlítve, hogy nekem is az van, miket szoktam mondani és csinálni amikor fáj és én mivel kezelem.
Komolyan úgy éreztem, hogy lerúgom a fejét, ezért inkább átmentem a haveromhoz, akinek elmeséltem.
Azt mondta, hogy náluk is a kettős mérce működik, az asszony anyja benne él az életükben, mindenbe tényleg beleszól és az rendben is van, az ő édesanyja meg levegőt se vehet, hogy ne legyen belőle egy direkt gerjesztett cirkusz.
Tényleg, mi a franc ez nálatok nők? Nagyon szeretném megérteni!
Mindenki véleményét megköszönöm, de nem akarok hozzászólni, mert nincs kedvem vitatkozni, csak érdekel, hogy ki, hogyan gondolja.
Pedig megfogadtam, hogy nem szólok hozzá ...
Szegény apám egy nagyhangú, tekintélyparancsoló, rabiátus ember volt, a családot jóformán a szemével irányította.
Anyámmal azért tudtak békében élni, mert anyám egy kis szerény, visszahúzódó természet, soha nem akart középpont lenni.
A feleségemnek egyetlen baja lehet vele, hogy én nagyon szeretem és tisztelem, mert ezt anyám ki is érdemelte.
Sajnos a feleségem nagyon birtokló természetű és talán tudat alatt és felett azért utálja anyámat az első perctől kezdve, mert van még valaki az életemben, akit nagyon szeretek és nagyon fontos nekem.
Ezzel nem tudok mit kezdeni, mert totál értelmetlen dolog és racionális érvek nincsenek rá.
Anyám nem hülye, pontosan tudja mit érez iránta az asszony, bár nem beszél róla, de ismerem.
Ezért is jön hozzánk ritkán, inkább az öcsémékkel tölti az időt, akik közel laknak hozzá. A másik menye imádja.
Legutóbbi "hatalmas bűne" anyámnak az volt, hogy többek között hozott szilvalekvárt és elmesélte, hogy öcsémékkel egész nap főzték az üstben és ez milyen jó volt.
Szép idő volt, jókat ettek, még öcsém zenélt is (gitározott)
Megjegyzem, akkorra minket is hívott, csak mi nem mentünk.
Miért?
Csak!
A feleségem szerint anyám mindennek nagy feneket kerít, bezzeg az ő anyja beteszi a sütőbe és ott megsül, nem csinál családi összejövetelt egy szaros(!) szilvalekvárból.
Igaz az anyósom csinál 3 üveggel, anyám meg 30-al, vagy többel, mert mindennel ő látja el az egész családot. Minket is!
Mert ezt az egy agymenését leszámítva, jól megvagyunk.
Ha ez nem lenne, talán túl szép is lenne ...
jól megvagytok ... le akarod rúgni a fejét...
okkké
Látom vágod a lényeget!
Hááát... Kérdező, őszintén szólva a #14-es kommentedet olvasva megsajnáltam Édesanyádat...
Az nem lenne megoldás, hogy elmondod a feleségednek, (kár,hogy ezt el kell mondani egy felnőtt embernek) hogy az Anyukádat teljesen másképp szereted, mint őt, ez nem összehasonlítható, meg ilyenek... :(
De hát ezt tudnia kell !
Nem tudom... Én sem akartam hozzászólni ehhez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!