Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Feleségem szülei nem hajlandóa...

Feleségem szülei nem hajlandóak elhagyni a házunkat ha felszólítom öket. Mi ilyenkor a teendö? Hívjak rájuk rendört?

Figyelt kérdés

Azzal kezdödött hogy nem volt elég félretett pénzünk, így kölcsön kellett tölünk kérnünk 5 millió forintot hogy megvehessük a lakást amit kinéztünk. Örökbe nem akartak adni egy forintot sem, bezzeg a másik lányuknak a gyerekére hivatkozva vettek csak úgy egy 20 milliós lakást (most majd 28-at ér).

Kifizettük a lakást, öröm, boldogság, csak várni kellett az átadásra. Majd kitalálták hogy az elöre megbeszélt 5 éves visszafizetés helyett nekik 6 hónap múlva kell a pénz mert adósság van az 5 éves BMW-n és viszik majd a házukat is ha nem fizetik vissza. Minden egyes beszélgetéskor ezzel traktáltak minket, próbáltuk elmagyarázni hogy nem megy, de hiába. Már azzal is jöttek hogy adjuk el a lakást, most úgyis feljebb ment az értéke.

Irodákban dolgozunk, kicsivel havi 500 nettó felett keresünk ketten együtt. Havi 1 milliót kellett így félretennünk! A munkám mellett egy barátom ajánlott kétkezi szakmunkát (értek az ilyesmihez is) Németországban hétvégente. Minden héten heti 40 óra irodai munkám után kiutaztunk dolgozni. 20 kilót fogytam, kikészültem. Így félre tudtuk tenni a pénzt nekik, nekünk alig maradt kajára. Lyukas cipöben jártam egy idöben! De ök adták a pénzt, igazuk volt, vissza kellett adni!

Összejött, odaadtuk! Közben átvehettük a lakást is! Erre a beköltözö bulira odaállítottak egy új BMW-vel! Mert hogy épp bevitték volna a pénzt a hitelintézetnek, de aztán voltak a szalonban is és inkább ott beszámítatták a kocsit, ráfizettek és kihoztak egy újat a hitel meghosszabbításával.

Ami maradt kp azt meg odaadták a másik lányuknak hogy tudjanak ök is kocsit venni. Ezért kellett annyira sos visszafizetnünk ... Kicsit eldurrant az agyam, föleg hogy azt hajtogatta az anyja, hogy mivel nekik köszönhetjük a lakást, ezért az ö festményeit várja el hogy kitegyük. Meg az új szomszédainknak is azt mondták hogy ök vették a lányuknak a lakást! Mintha én nem dolgoztam volna semmit, nem tettem volna félre évekig.

A feleségem ezt lerendezte annyival hogy "hát de tényleg ök adták kölcsön a hiányzó pénzt, igazuk van"

Nekem elegem lett és felszólítottam őket hogy hagyják el a lakásunkat. Nem mozdultak, azt mondták ők a lányukhoz jöttek és maradnak. Ott is aludtak nálunk, nekem kellett elmennem otthonról! Mondtam nekik hogy többet ide nem jönnek, de szintén azzal vágtak vissza, hogy akkor jönnek a lányukhoz amikor akarnak, örüljek hogy nem költöznek ide mert azt is megtehetnék.

Mit kéne csinálnom? Mi erre a megoldás? Az asszony csak azt hajtogatja hogy de ők adták a pénzt és semmi közünk hozzá ha igazából kocsit vettek belőle meg a nővérének adták.

2017. jún. 1. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 A kérdező kommentje:

Ez az 54%-os súlyos kisebbségi komplexusos, súlyos beteg ember. Szánom ... Remélem jobbra fordul az élete a kisszobából (reméljük nem a szüleivel él 40 évesen)

Tegnap este tételesen leírtam mindent, hogy is jön ki a matek, de aztán töröltem inkább. A kérdés nem az anyagi helyzetemről, anyagiakról szólt! Kár is volt bármi összeget leírnom.

Inkább úgy kellett volna "Anyósomék adtak kölcsönt, de 5 év helyett hamarabb visszakérték, majd vettek gyorsan egy Suzukit, a többin meg egy Trabit a másik lányuknak, aztán itt pöffeszkednek minden nap, hogy nekik köszönhető ahol élünk" Így befogadhatóbb lett volna, összegek és részletezés nélkül, egyesek számára "hihetőbben".

Amit nem vesz figyelembe az önjelölt pénzügyi gurunk:

1. Nem írtam arról hogy jelenleg fizetünk-e albérletet? Nem.

2. Az össz számlánk kimerül a víz, gáz, villanyban (igen a szemét, csatorna díj is benne van :D Ja meg a közös is van, mielőtt újra hazudnék :D), telefonszámlánk, internet nincsen (céges telefonok nettel). Nincsen 10.000 forintos júpíci elöfizetésünk meg akciós csak15ezres mindent beszélhetsz tarifánk.

3. Nem írtam arról, hogy kinnt munkásszálláson vagy Hilton szállodában laktam volna abban a heti 2 napban. A megfejtés, hogy a munkát adó barátomnál tök ingyen! A benzinre ment el rengeteg, de így is pozitívan kijöttem.

4. Nem írtam arról mennyi volt a kezdeti félretett pénzem és hogy a lakás amit megvettünk mennyibe került. Sajnos a habzó szájú kollega prekoncepciókat gyártott és az alapján kezdett számításokat végezni. Elég betegesen ...

Remélem az illetö szó szerint nem szokott vadidegenek zsebében turkálni ... mert így is elég beteg amit csinál. A statisztikai hivatalhoz elmehetne ha átmegy az alkalmasságin.

2017. jún. 2. 15:34
 72/84 anonim ***** válasza:
37%

"Összejött, odaadtuk! Közben átvehettük a lakást is!"

" Nem írtam arról hogy jelenleg fizetünk-e albérletet? Nem."

Ezek szerint a lázas pénzgyűjtés időszakában anyóséknál laktatok?:-)

2017. jún. 2. 15:48
 73/84 A kérdező kommentje:

Nem, nem laktunk ott egy percet sem! Albérletben laktunk néhány évig, majd amikor már körvonalazódott a lakásunk, a külföldre költözött növérem lakásában éltünk a költségek fizetése mellett ingyen. Mivel el akarja adni, csak még várt, hogy kicsit jobb árat kapjon érte, addig meg nem akarta, hogy albérlök lelakják! Így kielégítö a válasz vagy rajzoljak bevétel-kiadás táblázatot? Esetleg színes statisztikát?

Ez volt itt az utolsó kommentem, most már tényleg!

2017. jún. 2. 16:09
 74/84 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon aranyos.:-) Szóval mások lakásában laktál ingyen, anyóséktól kuncsorogtál pénzt, mert még így se sikerült összeszedni egy kéróra valót, de mindenki hülye, aki élve a törvéyek adta lehetőségekkel, okosan vesz fel lakáshitelt, és senkinek nem kell hálával tartoznia. Sem szakmunkásmelót végeznie hétvégenként, sem lyukas cipőben járnia.:D Elég is volt belőled, kérdező.
2017. jún. 2. 16:28
 75/84 anonim ***** válasza:
94%

Engem nem érdekel a lakáshitel összege,nem értek a lakáskamat kiszámításához, nem tudom mennyit keresnek a kommentelők és a kérdező által említett szakterületeken,soha nem lesz valószínűleg több milliós lakásom, csak egy "egyszerű" biológus kutató vagyok kevés fizetéssel aki csupán a természettudományok tisztelője és művelője,DE a kérdésre azért megpróbálok reagálni minden kamatszámítás nélkül.

Azt gondolom az a kapcsolat ahol az egyik (ebben az esetben a feleség) nem áll ki teljes mértékben a férje mellett akkor amikor ez indokolt és szükséges lenne az számomra nem fér bele egy komoly kapcsolatba. Felnőtt emberként az a személy aki fél,tart a szüleitől még nem érett. Talán túlságosan elfogult vagy a feleségeddel szemben és ezért nem tudsz teljesen racionálisan gondolkodni. Amit ők tettek az a pofátlanság netovábbja, a sznobizmus és önteltség megmutatkozása. Ha te tudtad hogy milyenek akkor valóban nem kellett volna rábólintanod a kölcsönpénzre hiszen ennyi fizetés mellett tudtatok volna önerő nélkül pár éven belül lakást venni. Hova siettetek ennyire? Gyerekvállalás miatt esetleg? Egyébként pénzt beosztani is meg kell tanulni az évek alatt. Én ennyi fizetésből (nem beképzeltségből mondom) de össze tudtam volna hozni egy kis lakásra valót a barátommal, igaz nem a Budai vár közelében de akár a külvárosban Budapesten.

Nem kötözködés csak véleménynyilvánítás. Az anyóssal,apóssal pedig jegelném a kapcsolatot, a feleséggel pedig komoly beszélgetés lenne a megfelelő, mert abnormális ahogy ennyire fél az anyjától és nem mer kiálln a férje mellett előttük csak a hátuk mögött.

2017. jún. 2. 18:46
 76/84 anonim ***** válasza:
5%

71.: És megy a "betegezés" a Kérdező részéről.

Ez már tényleg a végső stáció, amikor érezzük, hogy nem igaz, amit összehordunk és erre többen rájöttek, akkor más érv ugye nem marad...

Kérdező, már orvosi diplomád is van?

2017. jún. 3. 00:19
 77/84 anonim ***** válasza:
25%
Az elejétől, már a kérdés kiírása is elég arrogáns volt. Szerintem itt a feleségnek sok beleszólása nincs semmibe, se s a szüleivel szemben,de az a kisebbik gond, viszont az van amit a kérdező mond, ő az egyedüli döntéshozó a kapcsolatukban. Ő akarja megmondani mindenkinek hogyan jó. Én abszolút nem csodálom ha anyósék rá vannak kibukva. Ő nem egy megoldhatatlan helyzetben volt, volt választása bőven, választott, akkor ne utólag reklamáljon. Ok, elhiszem, hogy dühítő ha nem fél év volt megbeszélve a visszafizetésre, de mondjuk ha anyós azt mondja van pénzem, de nem adok kölcsön sem, akkor meg azért lennének rosszak. Ahhoz meg abszolút semmi köze, hogy a másik lányának mit ad mit nem, nem az anyja csak az anyósa. Majd a felesége lerendezi velük, ha Őt zavarja. Hát az én férjem lenne, már nem lenne az. Nem akar bankhoz menni, mert ott kamat is van, hát mondhatta volna anyós is , hogy van. Nem mondta. Ha nem lettek volna szülők akik tudnak segíteni, akkor is lehetett volna menni a csúnya, szemét bankhoz, vagy ingyen lakni más lakásába. A kérdezőnek azért segítettet a saját testvére is, a feleség családja is, mi kellene még neki? Főleg úgy, hogy megtudták volna ezek nélkül is oldani, ja csak így olcsóbb. Se lakbér először, se kamat. Ja, hogy ezért hétvégén is melózni kellett csupán csak fél évig? Azért elég jó fejek voltak, ha így nézzük. Sőt ha nekem a szüleim oda tudtak volna adni annyi pénzt, akár kölcsön, hogy tudok lakást venni, akkor veszek, ami az enyém és nem közös. (Amúgy nekem van lakásom és a szüleim segítettek venni, de akkor egyedül voltam).
2017. jún. 3. 08:35
 78/84 anonim ***** válasza:
100%
Van egy sejtésem, hogy itt lesznek még gondok, váláskor is,mert gyanítom az is csak idő kérdése, és esetleg örökléskor is.
2017. jún. 3. 08:36
 79/84 anonim ***** válasza:
5%
A kérdezőnek mi kellett volna, csak ajándékba 5 millió visszafizetés nélkül mi?
2017. jún. 3. 08:37
 80/84 anonim ***** válasza:
27%

Nem ertem miert kell a kerdezot tamadni es a zsebeben turkalni. A kerdes szimplan annyi volt, hogy mitvlehet tenni ilyen helyzetben, nem az hogy jo dontes volt e anyosektol penzt kolcson kerni hitel helyett.

En a helyedb kerdezo leulneg anyosekkal es a felesegeddel atbeszelni ezt. Bocsanatot kerni hogy kidobtad oket. Faradt es kimerult voltal a 7 napos munkahet miatt, nem gondoltad at mit csinalsz. (Igen, olvastam a kommentekben hogy masnak a 7 napos munkahet normalis, de pl nekem nem. Nem rabszolga vagyok, szeretem elvezni is az eletet, a penxz nem minden). Akkor is ha nem erzed ugy hogy bocsanatot kene kerned, a csaladi beke miatt megerne. Ok is mas szemmel neznenek rad. A nagy beszelgetes elott leulnek a feleseggel beszelni hogy alljon ki melletted es maga melett.

Ha pedig ez sem segit, akkor megmondani anyoseknak, ha nem valtoztatnak a stilusukon akkor a majdani unokakat se fogjak sokszor latni. Ha rendesen nem lehet veluk beszelni, akkor mas megoldas nincs.

Remelem megoldodik a problemad.

Statisztikakkal sajnos nem tudok szolgalni, azt se tudom (es az igazat megvallva nem is lenyeges) hogy amennyit keresel az sok e vagy sem, evek ota nem elek magyarorszagon. El is felejtettem, hogy otthon ennyire kotoszkodoek az emberek:)

Sok sikert

2017. jún. 3. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!