Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Feleségem szülei nem hajlandóa...

Feleségem szülei nem hajlandóak elhagyni a házunkat ha felszólítom öket. Mi ilyenkor a teendö? Hívjak rájuk rendört?

Figyelt kérdés

Azzal kezdödött hogy nem volt elég félretett pénzünk, így kölcsön kellett tölünk kérnünk 5 millió forintot hogy megvehessük a lakást amit kinéztünk. Örökbe nem akartak adni egy forintot sem, bezzeg a másik lányuknak a gyerekére hivatkozva vettek csak úgy egy 20 milliós lakást (most majd 28-at ér).

Kifizettük a lakást, öröm, boldogság, csak várni kellett az átadásra. Majd kitalálták hogy az elöre megbeszélt 5 éves visszafizetés helyett nekik 6 hónap múlva kell a pénz mert adósság van az 5 éves BMW-n és viszik majd a házukat is ha nem fizetik vissza. Minden egyes beszélgetéskor ezzel traktáltak minket, próbáltuk elmagyarázni hogy nem megy, de hiába. Már azzal is jöttek hogy adjuk el a lakást, most úgyis feljebb ment az értéke.

Irodákban dolgozunk, kicsivel havi 500 nettó felett keresünk ketten együtt. Havi 1 milliót kellett így félretennünk! A munkám mellett egy barátom ajánlott kétkezi szakmunkát (értek az ilyesmihez is) Németországban hétvégente. Minden héten heti 40 óra irodai munkám után kiutaztunk dolgozni. 20 kilót fogytam, kikészültem. Így félre tudtuk tenni a pénzt nekik, nekünk alig maradt kajára. Lyukas cipöben jártam egy idöben! De ök adták a pénzt, igazuk volt, vissza kellett adni!

Összejött, odaadtuk! Közben átvehettük a lakást is! Erre a beköltözö bulira odaállítottak egy új BMW-vel! Mert hogy épp bevitték volna a pénzt a hitelintézetnek, de aztán voltak a szalonban is és inkább ott beszámítatták a kocsit, ráfizettek és kihoztak egy újat a hitel meghosszabbításával.

Ami maradt kp azt meg odaadták a másik lányuknak hogy tudjanak ök is kocsit venni. Ezért kellett annyira sos visszafizetnünk ... Kicsit eldurrant az agyam, föleg hogy azt hajtogatta az anyja, hogy mivel nekik köszönhetjük a lakást, ezért az ö festményeit várja el hogy kitegyük. Meg az új szomszédainknak is azt mondták hogy ök vették a lányuknak a lakást! Mintha én nem dolgoztam volna semmit, nem tettem volna félre évekig.

A feleségem ezt lerendezte annyival hogy "hát de tényleg ök adták kölcsön a hiányzó pénzt, igazuk van"

Nekem elegem lett és felszólítottam őket hogy hagyják el a lakásunkat. Nem mozdultak, azt mondták ők a lányukhoz jöttek és maradnak. Ott is aludtak nálunk, nekem kellett elmennem otthonról! Mondtam nekik hogy többet ide nem jönnek, de szintén azzal vágtak vissza, hogy akkor jönnek a lányukhoz amikor akarnak, örüljek hogy nem költöznek ide mert azt is megtehetnék.

Mit kéne csinálnom? Mi erre a megoldás? Az asszony csak azt hajtogatja hogy de ők adták a pénzt és semmi közünk hozzá ha igazából kocsit vettek belőle meg a nővérének adták.

2017. jún. 1. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező, a tényekkel nem érdemes vitatkozni.:-) Ezek a "trükkök" senki elől nincsenek elrejtve, minden megtalálható az interneten, csak meg kell keresni. A csapból is lakáskassza-hirdetések folynak, az is eléggé közismert, hogy soha nem látott alacsony kamatokkal futnak a hitelek, akinek meg jó szakmája és jövedelme van, annak nem kell félnie tőle, ha kellő körültekintéssel jár el.

No mindegy, ezen már úgyis túlvagytok.:-)

2017. jún. 1. 22:07
 62/84 anonim ***** válasza:
16%
én nem vagyok irigy, igaz minket szó nélkül támogatnak a szülők/anyósék, ha kell, és nem vernék az ajtót, és a párom is mellettem áll és még hitelünk sincs, csak saját ház. :*
2017. jún. 1. 22:11
 63/84 anonim ***** válasza:
19%
Fele sem igaz...
2017. jún. 2. 05:54
 64/84 anonim ***** válasza:
93%

Talán rögtön ne válj el, de nagyon komolyan lengesd be a feleségednek. Ha a beszélgetés nem segít, akkor keressetek egy jó párterapeutát, mert itt bizony szükség van rá, mielőtt gyereketek lesz.

Az anyóssal is leülhetsz egyszer beszélni, hogy mi az oka, hogy direkt lehetetlen helyzetbe hoz titeket, miért támogatja egyik lányát a másik rovására, de ehhez nem sok reményt fűznék. Ha nem kifejezetten utálja a lányát, akkor valami olyasmi lehet a háttérben, hogy ti úgyis megoldjátok, és tényleg így is van.

2017. jún. 2. 10:56
 65/84 anonim ***** válasza:
6%
Én sem értem az egészet. Kicsit túl sírósra sikerült, és nincs igaza kérdezőnek sok mindenbe és irigy is. Kicsit nekem úgy tűnik a kérdező akar irányítani mindenkit, a felségét, az anyósékat stb, csak , hogy anyósékkal ez nem megy. Azt megértem, hogy azon a kérdező agya elszállt, hogy anyós úgy állítja be, mintha Ő vette volna a lakást. De ezt, ahogy írták már, a feleségével beszélje meg, hogy ő szóljon a szüleinek, hogy ácsi. Amúgy a feleség vállalt plusz munkát vagy csak a kérdező? Azért Ő is beszállhatott volna ne csak a férj dolgozzon heti 7 napot. Nyilván az anyósékat, hogy ők adták a pénzt, az nem jogosítja fel őket, hogy akkor menjenek amikor akarnak, addig amikor akarnak, de az viszont igaz, hogy nélkülük hitelt kellett volna felvenni, amit ugye a kérdező már csak azért se, mert ő aztán bankoknak nem fizet semmit. Ja ha önérzet van, akkor sokszor a békát is le kell nyelni. Lett volna választásuk, nem utólag kell sírni. Amúgy azt csinál anyós a pénzével amit akar, ha a másik lányának nem kölcsönbe ad pénzt, akkor nem úgy ad. Nem igazságos, de az ő pénze, szíve-joga azt tenni vele amit akar. Ha új kocsit vesz, azt vesz. Nem irigykedni kell.Most meg van a lakás, ennyi fizuból Ti is megtehetitek majd, vagy kijársz megint pár hónapot hétvégeken. Kért kölcsön családból, kapott kölcsön, hát azokkal a feltételekkel amivel. Aki kölcsön ad az dirigál. Mondhatta volna azt is, hogy nem ad, még akkor is ha a másik gyerekének adott. Nem fair, tény, de joga van hozzá. Ráadásul csak anyósa a kérdezőnek, nem az anyja, szóval max. a felesége reklamálhat ez ügyben. A kérdezőnek nem tetszik, el lehet válni vagy megoldani máshogy. Megtudtátok oldani? Meg. 6 hónap alatt. Azért sokan vannak akik kénytelenek heti 7 napot dolgozni, felét lehet feketén. Határ mellett lakom, hidd el sokan járnak ki nyáron kertészetekbe vagy más munkákra, úgy hogy itt 4-kor végeznek, utána ki Ausztria, és nem 5 km-re, hétvégén is kint vannak és nem 6 hónapig csinálják ezt. Én tavaly nyáron, bulis, koncertes, fesztiválos szezonban lehúztam egyben heti 7 nap melóval, h-p-ig szellemi, péntek délután már hangosítás, színpad építés nő létemre és persze egész hétvégén, ami azt jelentette, hogy 4 óra alvásokkal, talán a vasárnap este volt már mikor lazább volt és este 9-10 felé lepakolva voltunk. Egyik barátnőm jogász, de hétvégeken kint takarít, reggeltől estig. Nem könnyű, napi 4 órákat aludni, utazni, emelgetni, ha nem azt szokta meg az ember, de valami valamiért. Amúgy csak az első 2-hét húzós, aztán én megszoktam, pedig nem vagyok fiatal. A másik barátnőm férje délelőttös hetén fél 3-kor végez az egyik helyen, siet a másik melóhelyre 3-ra, ott van este 11-ig, éjfélkor lefekszik, és fél 5 kor kell. Ez egyik héten hét közben 6 napot, plusz két napot még dolgozik hétvégén akkor csak az egyik helyen. A másik héten viszont hétvégeken dolgozik reggel 5-től , este 11-ig és 5 éve. Nagyon-nagyon sokan dolgoznak alapban is heti 7 napot. Építőiparban ez alap nyáron már, vagy bevállalja szombat- vasárnap a gyárban a túlórát, vagy olyan ismerősöm aki gyárban így túlórákkal haza visz 300 fölött. Ha annyira nem volt jó fél évig, akkor be kell vállalni a hitelt, a fizutokból telt rá. Én is mérnökségen dolgoztam, most irodában osztályvezető igaz spéci szakmában, és szakmákkal összedolgozva , szóval nekem nem fura, hogy mennyit kerestek. Sok mérnök, főleg mérnökség vezetők simán vannak millió körüli bruttóval, mondjuk otthon nem sokat vannak. Szóval nekem ne nyafogjon valaki ennyi fizuval és jaj mert fél évig heti 7 napot dolgozott, és Németországig el kellett menni.
2017. jún. 2. 11:05
 66/84 anonim ***** válasza:
16%

Érdekes volt maga a kérdés, hogy mennyi ember nem számol utána annak, amit elolvas, hanem elkezdtek itt magánéleti tanácsokat osztogatni, magyarul elhitték.

A Kérdező, meg meg sem próbálta azt a kártyát elsütni, hogy de hát volt előzetesen 2,5 millió megtakarításuk és egyébként is hat hónapot dolgozott kint Németországban... Esetleg azt, hogy az ő szülei támogatták, amíg ez a "pénzgyűjtés" ment. Egyszóval valami olyan dolgot, ami számszakilag hihetővé tenné a sztorit.

Tessék, a statisztika, a kérdés alatt válaszolókból 19 legalább egyszer elhitte a sztorit, csupán három ember volt, akik alapból utánaszámoltak és nem hitték el ezt a kamu történetet!

További négy válaszoló -akik elsőre bedőltek- válaszolás közben jött rá, hogy kamu az egész, miután kicsit utánaszámoltak annak, amit a Kérdező írt.

Azaz elsőre több, mint 86%-át a válaszolóknak rá lehetett szedni.

Második átolvasásra, már csak 68%-ukat sikerült becsapni.

Elgondolkodtató, hogyha a válaszolók fele ennyire nem számol utána, amit leírva lát, akkor pl. kölcsönökkel, gyors hitelekkel, mennyi embert tudnak átverni...

Pénzügyi témákban először számoljatok, aztán cselekedjetek!

2017. jún. 2. 11:37
 67/84 anonim ***** válasza:
22%
Elgondolkodtató az is, hogy sokakra a racionális, könnyen kiszámolható érvekkel sem lehet hatni, mert eleve érzelmi alapon közelítik meg végig az egész történetet!
2017. jún. 2. 11:40
 68/84 anonim ***** válasza:
20%
Tanulság: ha pénzről van szó és az érzelmeidre akarnak hatni, először mindig számolj!
2017. jún. 2. 11:42
 69/84 anonim ***** válasza:
64%
Huh utolso valami marketinges, ezek a statisztikak....anyam :))))
2017. jún. 2. 11:42
 70/84 anonim ***** válasza:
24%
Kilóg a lóláb, 54%-os...
2017. jún. 2. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!