Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Feleségem szülei nem hajlandóa...

Feleségem szülei nem hajlandóak elhagyni a házunkat ha felszólítom öket. Mi ilyenkor a teendö? Hívjak rájuk rendört?

Figyelt kérdés

Azzal kezdödött hogy nem volt elég félretett pénzünk, így kölcsön kellett tölünk kérnünk 5 millió forintot hogy megvehessük a lakást amit kinéztünk. Örökbe nem akartak adni egy forintot sem, bezzeg a másik lányuknak a gyerekére hivatkozva vettek csak úgy egy 20 milliós lakást (most majd 28-at ér).

Kifizettük a lakást, öröm, boldogság, csak várni kellett az átadásra. Majd kitalálták hogy az elöre megbeszélt 5 éves visszafizetés helyett nekik 6 hónap múlva kell a pénz mert adósság van az 5 éves BMW-n és viszik majd a házukat is ha nem fizetik vissza. Minden egyes beszélgetéskor ezzel traktáltak minket, próbáltuk elmagyarázni hogy nem megy, de hiába. Már azzal is jöttek hogy adjuk el a lakást, most úgyis feljebb ment az értéke.

Irodákban dolgozunk, kicsivel havi 500 nettó felett keresünk ketten együtt. Havi 1 milliót kellett így félretennünk! A munkám mellett egy barátom ajánlott kétkezi szakmunkát (értek az ilyesmihez is) Németországban hétvégente. Minden héten heti 40 óra irodai munkám után kiutaztunk dolgozni. 20 kilót fogytam, kikészültem. Így félre tudtuk tenni a pénzt nekik, nekünk alig maradt kajára. Lyukas cipöben jártam egy idöben! De ök adták a pénzt, igazuk volt, vissza kellett adni!

Összejött, odaadtuk! Közben átvehettük a lakást is! Erre a beköltözö bulira odaállítottak egy új BMW-vel! Mert hogy épp bevitték volna a pénzt a hitelintézetnek, de aztán voltak a szalonban is és inkább ott beszámítatták a kocsit, ráfizettek és kihoztak egy újat a hitel meghosszabbításával.

Ami maradt kp azt meg odaadták a másik lányuknak hogy tudjanak ök is kocsit venni. Ezért kellett annyira sos visszafizetnünk ... Kicsit eldurrant az agyam, föleg hogy azt hajtogatta az anyja, hogy mivel nekik köszönhetjük a lakást, ezért az ö festményeit várja el hogy kitegyük. Meg az új szomszédainknak is azt mondták hogy ök vették a lányuknak a lakást! Mintha én nem dolgoztam volna semmit, nem tettem volna félre évekig.

A feleségem ezt lerendezte annyival hogy "hát de tényleg ök adták kölcsön a hiányzó pénzt, igazuk van"

Nekem elegem lett és felszólítottam őket hogy hagyják el a lakásunkat. Nem mozdultak, azt mondták ők a lányukhoz jöttek és maradnak. Ott is aludtak nálunk, nekem kellett elmennem otthonról! Mondtam nekik hogy többet ide nem jönnek, de szintén azzal vágtak vissza, hogy akkor jönnek a lányukhoz amikor akarnak, örüljek hogy nem költöznek ide mert azt is megtehetnék.

Mit kéne csinálnom? Mi erre a megoldás? Az asszony csak azt hajtogatja hogy de ők adták a pénzt és semmi közünk hozzá ha igazából kocsit vettek belőle meg a nővérének adták.

2017. jún. 1. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 acelsziv ***** válasza:
71%

Kérdező: A stílusod eléggé gyomorforgató. Ha tényleg akkora arc lennél föl se vennéd a kötözködéseket. Te ellenben. Úgy acsarkodsz, mint a veszett kutya és ugyanabban az alpári stílusban beszélsz, mint a téged ócsárlók. Miért nem a feleségeddel és az anyósodékkal szemben van ekkora szád?

Bocs, de én már nem tudok elhinni semmit abból, amit leírtál. Nagyon nem vág össze a sztori a kommentjeiddel és az azokban használt stílussal.

2017. jún. 1. 19:07
 52/84 anonim ***** válasza:
53%

31.: Egyértelműen kamu a kérdés.

Írok valamit, aztán az a butaságot kapom vissza, hogy a Kérdező szerint a GE-nél egy felső vezető 700-800000 Ft-ot keres...

Könyörgöm nem írtam sehova felső vezetőt!

A felső vezetők -pl. CEO- pályázatait nem ott írják ki, ahol te is és bárki beadhatod a jelentkezésedet a céghez.

A kérdező ráadásul ki is forgatja a válaszainkat, valótlanságokat ír. Nevetséges kamu.

2017. jún. 1. 19:36
 53/84 anonim ***** válasza:
83%

" Szerinted aki pénzügyes az azonnal rohan mindent hitelre megvenni? Ez lenne a fokmérője? "

Kedves kérdező, én nem vagyok pénzügyes, egész más területen dolgozom. A Google segítségével található lakáshitel- és lakáskasszalehetőségek alapján viszont könnyedén ki tudom számolni a következőket:

2,5%-os kamatozású lakáshitelnél (ennél kedvezőbb is van, 1 éves kamatperiódussal) 5 milla éves kamata 125 ezer Ft. Két, egyenként 20 ezer forintos lakáskasszára az éves állami támogatás ennél több, 144 ezer forint, 4 éves konstrukcióban a teljes megtakarítás 2,3-2,5 millió. A törlesztés és a két lakáskassza költsége havonta cca. 70 ezer az első évben (várhatóan utána sem megy 85 ezer fölé.) Aki ennyit nem tud kigazdálkodni havi félmillás jövedelemből, az ássa el magát.:-) A 4. év végén jelentősen csökken a fizetendő összeg, mivel a lakáskasszában összegyűlt pénz betörleszthető a hitelbe. Marad kb. 10-15 ezer forint havi törlesztőrészlet.:-) Lakáskassza köthető akár még egy 4 éves periódusra, ha kettő van, akkor a végén még marad is belőle jócskán a végtörlesztés után, fel lehet használni felújításra pl. Ha egy kicsit számolgatsz, magad is rájössz, hogy ezzel a módszerrel majdhogynem kevesebbet fizetsz ki a saját pénzedből a hiteledre, mint a kapott tőke, még akkor is, ha menet közben megduplázódna a kamat.:-)

2017. jún. 1. 20:03
 54/84 anonim ***** válasza:
79%

én akkor röhögök, amikor majd az utolsó kiskanálért perel a volt nejed, mert anyja uszítja :D

na akkor kinek lesz háza?

2017. jún. 1. 20:25
 55/84 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon sántít a sztori az 5 milla 5 hónap alatti előteremtésében is.

OK, ketten havonta kerestek tisztán kicsit több, mint 500 000 Ft-ot, legyen nettó 540 000 Ft.

Azt írja 5 hónapig a hétvégéken Németországban dolgozott szakmunkásként. OK, legyen ötszörös havi fizetés, azaz 1250000 Ft/hó. Ez bruttó, tehát adózni kell belőle (fogalmam sincs mennyit)!

Viszont 5 hó alatt szombat-vasárnap dolgozva hétvégén, csak a havi bér 2/5 része kereshető meg azaz havi bruttó 500000 Ft (5 munkanapos héttel számolva).

Ha ebből nem adóztak, akkor havonta összesen 1 040 000 Ft állt rendelkezésükre.

Mit ettek 5 hónapig 40 000 Ft-ból? Miből utazott Németország és Magyarország között hetente?

Azaz fizikai képtelenség, amit a visszafizetéssel kapcsolatban a Kérdező állít!

Számoljatok már utána kedves Válaszolók!

Ne legyünk, már ennyire megvezethetőek!

2017. jún. 1. 20:56
 56/84 A kérdező kommentje:

Szánalmasak vagytok ezzel a belemagyarázással !!! Hol írtam hogy GE felsővezető kap 7-800 bruttót? :D Te vagy öcskös a GE-vel elfoglalva, hol érdekell engem? Annyit egy tapasztalt több csapatos Team Leader kap kb SSC-nél. És az nem felsővezető, az millió bruttónál indul.

Nyugtassátok csak magatokat a kisfotelből. Sok sikert a gyárban vagy a munkaügyiben! Jó eladósodást is kívánok. Ja bocs, 0% kamat, ja nem még ti kaptok vissza pénzt a banktól :DDD Ezeket a trükökket eltitkolják az okosok mint ti, szegény egyszerű proli meg fizeti a kamatokat hülye fejjel!

Kicsit elegem van amit itt művelnek az emberek. Mindenbe belekötnek, pedig nem az anyagi helyzetemröl szólt a kérdést! De ugye irigykedni kell, kielemezni hogy nem stimmel 1 forint, hogy egy nő nem kaphat annyit mint én, hogy Magyarországon 3 diplomával soron lehet csak elhelyezkedni vagy Angliában mosogatni. Ez az igazi lúzerek dumája.

Irigykedjetek csak, nyugodjatok csak meg hogy nektek jó így az életetek.

!!! Többet nem nézek ide vissza ne is írjatok !!!

2017. jún. 1. 21:01
 57/84 anonim ***** válasza:
45%

Ha azt írtad volna, hogy öt hónapra kimentetek Németországba dolgozni, akkor talán kijönne, de így ez képtelenség, sajnálom. Ezzel a hétvégén németben dolgoztál sztorival elszúrtad ez egészet, tudni kellene számolni, az itt a baj.

Nem 1-2 Ft hiányzik a történetből, hanem súlyos százezrek!

Egyértelműen kamu.

2017. jún. 1. 21:06
 58/84 A kérdező kommentje:

Az utolsóra még válaszolok:

Te agyoniskolázott ... ki mondta neked hogy mit csináltam kinnt? Adózással is amit megtettem, simán kijött a pénz! Eláruljam? Na? CNC-ztünk kinnt (igen, van vizsgám rá már évek óta, családi hagyomány, de nem szeretem), haver saját gépeivel dolgoztunk be egy közepes cégnek. Fizetést kaptam, nem a hasznot. De bőven jól járt mindenki. Napi 12-16 óra meló havi 8 alkalommal! 2000 Euro / hó. A tulaj/haver többszörösét kereste. Szorozd be a ledolgozott órákat nyugodtan, tudom az lesz a következö hogy 8 nap munkával nem lehet sehol kétezret keresni. 16 Eurós órabér lehetetlen CNC-vel Németországban, mese kategória! Tudom, haverod 9-et kap pedig 20 éve nyomja ... itthon meg 300 forintot.

2017. jún. 1. 21:14
 59/84 anonim ***** válasza:
57%
Ki irigykedik rád szerinted mikor a házasságod romokban? Hát baromira irigyelendő, hogy nem sokára majd feleznetek kell a lakást váláskor....
2017. jún. 1. 21:18
 60/84 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, már megint elszámoltad magad, én azt írtam, hogy havi 1 040 000 Ft-ot kerestetek, te pedig azt írtad itt az előbb, hogy 1 140 000 Ft-ot...

Sikerült 100 000 Ft-ot rátegyél. És az útiköltség, szállás költség, kinti étkezés, stb., még mindig nincs benne...

Se az itthoni élet költségei... Még mindig hihetetlen.

Legalább azt állítanád, hogy 2000 Euró/hét (40 óra) bérért dolgoztál kint.

Amit te írsz, az nem 2000 Euro/hó, hanem 2000 Euro/hét!

2017. jún. 1. 21:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!