Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Feleségem szülei nem hajlandóa...

Feleségem szülei nem hajlandóak elhagyni a házunkat ha felszólítom öket. Mi ilyenkor a teendö? Hívjak rájuk rendört?

Figyelt kérdés

Azzal kezdödött hogy nem volt elég félretett pénzünk, így kölcsön kellett tölünk kérnünk 5 millió forintot hogy megvehessük a lakást amit kinéztünk. Örökbe nem akartak adni egy forintot sem, bezzeg a másik lányuknak a gyerekére hivatkozva vettek csak úgy egy 20 milliós lakást (most majd 28-at ér).

Kifizettük a lakást, öröm, boldogság, csak várni kellett az átadásra. Majd kitalálták hogy az elöre megbeszélt 5 éves visszafizetés helyett nekik 6 hónap múlva kell a pénz mert adósság van az 5 éves BMW-n és viszik majd a házukat is ha nem fizetik vissza. Minden egyes beszélgetéskor ezzel traktáltak minket, próbáltuk elmagyarázni hogy nem megy, de hiába. Már azzal is jöttek hogy adjuk el a lakást, most úgyis feljebb ment az értéke.

Irodákban dolgozunk, kicsivel havi 500 nettó felett keresünk ketten együtt. Havi 1 milliót kellett így félretennünk! A munkám mellett egy barátom ajánlott kétkezi szakmunkát (értek az ilyesmihez is) Németországban hétvégente. Minden héten heti 40 óra irodai munkám után kiutaztunk dolgozni. 20 kilót fogytam, kikészültem. Így félre tudtuk tenni a pénzt nekik, nekünk alig maradt kajára. Lyukas cipöben jártam egy idöben! De ök adták a pénzt, igazuk volt, vissza kellett adni!

Összejött, odaadtuk! Közben átvehettük a lakást is! Erre a beköltözö bulira odaállítottak egy új BMW-vel! Mert hogy épp bevitték volna a pénzt a hitelintézetnek, de aztán voltak a szalonban is és inkább ott beszámítatták a kocsit, ráfizettek és kihoztak egy újat a hitel meghosszabbításával.

Ami maradt kp azt meg odaadták a másik lányuknak hogy tudjanak ök is kocsit venni. Ezért kellett annyira sos visszafizetnünk ... Kicsit eldurrant az agyam, föleg hogy azt hajtogatta az anyja, hogy mivel nekik köszönhetjük a lakást, ezért az ö festményeit várja el hogy kitegyük. Meg az új szomszédainknak is azt mondták hogy ök vették a lányuknak a lakást! Mintha én nem dolgoztam volna semmit, nem tettem volna félre évekig.

A feleségem ezt lerendezte annyival hogy "hát de tényleg ök adták kölcsön a hiányzó pénzt, igazuk van"

Nekem elegem lett és felszólítottam őket hogy hagyják el a lakásunkat. Nem mozdultak, azt mondták ők a lányukhoz jöttek és maradnak. Ott is aludtak nálunk, nekem kellett elmennem otthonról! Mondtam nekik hogy többet ide nem jönnek, de szintén azzal vágtak vissza, hogy akkor jönnek a lányukhoz amikor akarnak, örüljek hogy nem költöznek ide mert azt is megtehetnék.

Mit kéne csinálnom? Mi erre a megoldás? Az asszony csak azt hajtogatja hogy de ők adták a pénzt és semmi közünk hozzá ha igazából kocsit vettek belőle meg a nővérének adták.

2017. jún. 1. 14:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 acelsziv ***** válasza:
97%

Sajnos igazuk van az előttem szólóknak. Itt a feleséged a fő hunyó.

És hogy nyugodtan tűrte, hogy te menj el otthonról... Ez sok mindent elárul az ő értékrendjéről is.

Te valahol a sor végén kullogsz nála.

2017. jún. 1. 14:52
 12/84 anonim ***** válasza:
85%

5 éves BMW hitelből, elcsúszott részlettel, adósságban + 5 millió Ft = új BMW meghosszabbított hitellel + kocsi a másik lányuknak is.

Ha "adósság van az 5 éves BMW-n" akkor hogyan lehet, hogy "beszámítatták a kocsit"? Mit számítottak be, ha a kocsin adósság volt, az adósságot? Az adósságra fizettek rá?

Bocs, de én ezt nem értem.

Mennyibe is kerül egy 5 éves és egy új BMW?

250 000 Ft nettó heti 40 óra irodai munkával, Magyarországon (pontosabban gondolom az asszonynak kevesebb a férjnek több)?

Azaz átlagban 376 000 Ft bruttó bér 40 óra irodai munkával Magyarországon! Vélhetően a férj bruttó 400 000 Ft fölött keres, a feleség 300 000 Ft felett (nők még ma is kevesebbet keresnek).

Ebből nem tellett lakáshitelre?

2017. jún. 1. 14:52
 13/84 anonim ***** válasza:
93%
Vagy kiállsz magadért felnőtt létedre,vagy örök életedben más fog diktálni. A feleséged is megérthetné ezt! Attól,hogy a szülei,még kiállhat a férje mellett, vagy akkor minek ment hozzád?
2017. jún. 1. 15:01
 14/84 anonim ***** válasza:
98%
Sok esetben már maga a gyártón/értékesítőn keresztül van a hitel intézve, tehát a gyártó megelőlegezte nekik az autót amit törleszteni kell. A gyártó a félig kifizetett autót visszavette, azt eladja (így is bejön a pénz belőle), az új autót meg értékesítette (vagyis újabb bevételhez jut). Minél több autót el kell adniuk, ez a lényeg.
2017. jún. 1. 15:02
 15/84 anonim ***** válasza:
95%

Nem akarlak elkeseríteni, de hasonló cipőben jártam mint te.

Mára elváltam, és a normális kedvesemmel élek együtt.

Az exem pedig 44 évesen még mindig anyuci és apuci seggét nyalja.

Egészségére.

Én kihúztam a felét a váláskor, nem akarták eladni, így árverezés lett a vége.

Buktam rajta jó sokat, drága tanulópénz volt, de nyertem rajta egy életet, és egy olyan nőt aki mellettem van, és együtt éljük az életünket.

2017. jún. 1. 15:03
 16/84 anonim ***** válasza:
93%

Asszonypajtival kell lemeccselned!

A rendőrséget is hiába hívnád, mivel a feleséged ugyanúgy tulaj, nincs több jogod neked megmondani ki nem lehet ott, mint neki megmondani ki lehetett ott.

A rendőrség nem fog döntőbírót játszani ilyen esetben.

2017. jún. 1. 15:04
 17/84 anonim válasza:
88%
Szent atya úr isten... Én most lövöm fejbe magam,hogy ti mekkora idióták vagytok a feleségeddel együtt :D
2017. jún. 1. 15:05
 18/84 A kérdező kommentje:

Feleségem fél tőlük ... így nevelték. Nem bántották sose, de az anyja egy nagyasszony, mindennek úgy kell lennie ahogy ő akarja. Megértem hogy nem mer velük szembe szállni. A hátuk mögött azért nekem ad igazat, de részben őket is mentegeti. Ha meg odajönnek szemtől szembe akkor annyira fél tőlük hogy nekik ad igazat, csendben van. Ezért nem hibáztatom.

Nem akartam belemenni, mégnagyobb litániát írni, de kiderült hogy nem volt semmilyen hitel a kocsijukon, csak egy indok volt (sejtettem hogy nincsen, nagyon jól keresnek). Simán bementek a szalonba, beszámították nekik a "régit" és elhoztak egy újat. Az ára extrákkal együtt amúgy 13 millió kb nem több. Hogy vettek e tényleg fel hitelt nem tudom, de szerintem ez is kamu. Lényegtelen is.

Nem vettünk fel lakáshitelt, évekig spóroltam egyedül minden forintot (hiába keresek jól, a mai napig nincs autóm se) majd együtt spóroltunk évekig. Ezért kellett tőlük a pénz hogy a maradékot hozzá tudjuk tenni és inkább nekik tartozzunk mint a banknak.

Nemzetközi cégeknél dolgozunk mindketten nyelvtudással, diplomával. Igen, 2017-ben lehet ilyen helyen ennyit keresni, sőt többet is! Ez még átlagos.

2017. jún. 1. 15:11
 19/84 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem ez kamu. A Kérdező nemhiába nem válaszol.

A fizetések heti 5 nap, napi 8 h irodai munkával Magyarországon.:

Férj: bruttó 450 000 Ft

Feleség: bruttó 310 000 Ft

Így alakul ki a nettó 500 000 Ft havonta kettejüknek.

(ők pedig még efelett keresnek kicsivel)

(Pl. a Richter álláspályázati rendszerében bruttó 600 000 Ft felett nem is lehet megadni bérigényt...)

Egyébként jogi úton kellene rendezni a tulajdonviszonyokat. De kamu az egész...

Már az autóügylet nem stimmel számtanilag.

2017. jún. 1. 15:14
 20/84 anonim ***** válasza:
25%

Ne haragudj, de ez a történet több sebből vérzik.

Olvasd vissza, magad is rájössz!

2017. jún. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!