Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek miért hoz anyósom...

Szerintetek miért hoz anyósom 1 adag ételt?

Figyelt kérdés

Előre szólok, nem akarom szidni, nagyon kedvelem, nincs bajunk egymással.

Majdnem minden hétvégén átjön egyik nap, unokázik, beszélgetünk, megebédelünk. Jól érezzük magunkat, a gyerekek is szeretik.

Ami nekem furcsa: minden alkalommal hoz valami főtt ételt, de mindig 1 adagot. Szerintetek miért?

2017. jan. 9. 10:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

Esetleg lépjünk túl azon, hogy az 1 adag hány adag.... Tényleg 1 adag és nem, nem eszünk meg egy disznót/fő étkezésenként.

Lehet ezen vitatkozni persze, csak nem kerülök vele közelebb a válaszhoz :-)

Szombaton rákérdezek nála.

2017. jan. 9. 11:40
 22/63 anonim ***** válasza:
71%

De minek rákérdezni?

Nyilván ennyi van. Ha lenne több, akkor többet is vinne.

Minek ezért kellemetlen helyzetbe hozni?

Ha nincs probléma, akkor csináljunk?? Nem értem.

2017. jan. 9. 11:44
 23/63 anonim ***** válasza:
89%

Én inkább pszichológiai okot látok emögött: egyszerűen jószívű, adni akar a sajátjából és fontosnak akarja érezni magát - szerintem. Akiknél kirepülnek a gyerekek, sokszor érzik magukat elhagyatva - ezzel viszont Ő is "része" a családnak, az Ő főztjéből is esznek, ha meg még finom is, akkor hol a probléma? Én nem kérdezném meg, inkább túllépnék rajta. Meg aztán lehet, még benne is él az "egyél még" traktálás, még ha csak tudat alatt is.

Szóval én túllépnék rajta: hozza, megeszitek, kész :-)

2017. jan. 9. 11:58
 24/63 anonim ***** válasza:
86%
Az én édesanyám egy személyes háztartást visz és bár ettől függetlenül nem főz keveset, ő is mindig ennyiket hoz vagy küld. Nagyobbik fiam rendszeresen ott van hétvégén, amikor jön haza, érkezik valami kaja is mellé, gondolom ami marad. Lehet ő is úgy van vele, egy adag még neki is kell, egy kis kóstolónak ez meg megfelel. Én még sosem kérdezetem meg miért ennyi az annyi, nem is zavar, megeszi aki araja. Ha olyasmire vágyom, amit nem tudok elkészíteni, vagy nem olyan finoman, mint ő, akkor bevásárolok neki hozzá, megfőzi nekünk és áthozom :D Anyós is ugyanez, egy csomószor kerül ide dobozokban annyi kaja, hogy mindkét gyerek már nem tudna enni belőle, de nem gond, hisz nem nekünk készül, csak csomagol belőle. Olyasmit még egyikük sem csinált soha, hogy valami családi favoritból, amit tudják, hogy mindenki imád ideküldtek egy adagot, hogy mindenkinek jusson 2 kanál belőle. Szerintem hagyd a fenébe. Nyilván nem egy hadseregre főz, gondol rátok, bepakol egy doboznyit, megkóstoljátok, valaki biztosan megeszi jóízűen, semmi más célja nincs is ezért vele. Meg hát lássuk be, mégis miért és miként kérdeznél rá, avagy milyen alapon, úgy, hogy ne tűnjék elvárásnak feléje? Az sem gond, ha nem jut mindkét gyereknek. Nem ő eteti őket, ha meg vendégségbe mentek biztosan kaptok mindenből bőségesen.
2017. jan. 9. 12:02
 25/63 anonim ***** válasza:
85%
Még annyit hozzátennék, hogy arra is gonolj, ha úgy kellene csomagolni, ahogy jusson mindenkinek, avagy csak a két gyereknek legalább, akkor minden alkalommal e miatt többet kellene főznie. Ezt nem várhatod el. Nyilván kivenni egy adagot nem nagy kunszt bármiből, de rendszeresen avval kalkulálni, hogy még oda is jusson 2-3 adag minimum, már teljesen más mennyiségeket igényel. Ő meg ugye magára (amgukra?) főz.
2017. jan. 9. 12:10
 26/63 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is csak kóstoló szerű a dolog. Mások azért panaszkodnak, mert az anyós telepakolja a hűtőt. Az egy adag kaja is sokat segít: valamelyikőtök elviheti munkába, valakinek nem ízlik az aznapi vacsora, neki se kell újat főzni, mert itt a nagyi étele. Ha megkérdezed, ebből tényleg sértődés lehet, és jobb lesz, ha állandóan odaállít majd egy fél fazék étellel?

Hogy miért hozhat ennyit, néhány tipp: több adag nem fér bele anyagilag, másik: nem akarja érzékeltetni, hogy majd ő főz helyetted, stb.

2017. jan. 9. 12:20
 27/63 anonim ***** válasza:
62%

Én amikor a barátaimhoz megyek, mindig két adag ételt viszek, amiből egyet megeszek ebédre, a többit mindig ott hagyom (lesz gazdája). Így a 3 főnek mondhatni viszek egy adagot.

Ez azért van, mert szeretnék kedveskedni, segíteni legalább ennyivel. Több ételt nem tudok heti rendszerességgel vinni, de egy adagot igen, mert az belefér, és valakinek meg van oldva a vacsorája.

Lehet, anyukában is ez van, nem akar sose üres kézzel menni:)

2017. jan. 9. 12:24
 28/63 anonim ***** válasza:
47%

23-as válaszolóval értek egyet!

Szerintem nincs mögötte semmi rosszindulat!

Esetleg bátorítbatnád néha, hogy ez a xy( vmilyen étel) milyen finom volt és nagyon örülnétek neki, ha egyszer meglepne titeket majd a jövőben egy családi adaggal! Esetleg ebédeljen ott ő is és akkor pl. te csinálsz vmit ő meg hozza a vmilyen kedvenc ételeteket. A lényeg, hogy érezze, hogy fontos és hasznos számotokra!

2017. jan. 9. 12:26
 29/63 anonim ***** válasza:
81%

És mégis mit akarsz anyósnak mondani?

Ne csak egy adagot vigyen? Vagy egyáltalán ne vigyen?

Szerintem egyik sem túl jó ötlet.

2017. jan. 9. 12:30
 30/63 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem csak nem akar üres kézzel menni, és visz egy kis kóstolót abból, amit magának főzött. Van, akit úgy neveltek, hogy ha átmegy valahova, függetlenül attól, hogy mekkora vendégségbe megy, nem illik üres kézzel menni. Most gondolja bele, ha annyit vinne, hogy mindannyian tudjatok belőle rendesen enni...Többes számba írtad, hogy gyerekek, vagyis vagytok legalább 4-en...Fura, mert ha sütivel csinálná, hogy vinne 4 szeletet, azt már jobban érteném, mert süteményt azt azért jobban elcsipeget az ember, mint csak úgy egy falat főtt kaját.
2017. jan. 9. 12:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!