Szerintetek miért hoz anyósom 1 adag ételt?
Előre szólok, nem akarom szidni, nagyon kedvelem, nincs bajunk egymással.
Majdnem minden hétvégén átjön egyik nap, unokázik, beszélgetünk, megebédelünk. Jól érezzük magunkat, a gyerekek is szeretik.
Ami nekem furcsa: minden alkalommal hoz valami főtt ételt, de mindig 1 adagot. Szerintetek miért?
Esetleg lépjünk túl azon, hogy az 1 adag hány adag.... Tényleg 1 adag és nem, nem eszünk meg egy disznót/fő étkezésenként.
Lehet ezen vitatkozni persze, csak nem kerülök vele közelebb a válaszhoz :-)
Szombaton rákérdezek nála.
De minek rákérdezni?
Nyilván ennyi van. Ha lenne több, akkor többet is vinne.
Minek ezért kellemetlen helyzetbe hozni?
Ha nincs probléma, akkor csináljunk?? Nem értem.
Én inkább pszichológiai okot látok emögött: egyszerűen jószívű, adni akar a sajátjából és fontosnak akarja érezni magát - szerintem. Akiknél kirepülnek a gyerekek, sokszor érzik magukat elhagyatva - ezzel viszont Ő is "része" a családnak, az Ő főztjéből is esznek, ha meg még finom is, akkor hol a probléma? Én nem kérdezném meg, inkább túllépnék rajta. Meg aztán lehet, még benne is él az "egyél még" traktálás, még ha csak tudat alatt is.
Szóval én túllépnék rajta: hozza, megeszitek, kész :-)
Szerintem is csak kóstoló szerű a dolog. Mások azért panaszkodnak, mert az anyós telepakolja a hűtőt. Az egy adag kaja is sokat segít: valamelyikőtök elviheti munkába, valakinek nem ízlik az aznapi vacsora, neki se kell újat főzni, mert itt a nagyi étele. Ha megkérdezed, ebből tényleg sértődés lehet, és jobb lesz, ha állandóan odaállít majd egy fél fazék étellel?
Hogy miért hozhat ennyit, néhány tipp: több adag nem fér bele anyagilag, másik: nem akarja érzékeltetni, hogy majd ő főz helyetted, stb.
Én amikor a barátaimhoz megyek, mindig két adag ételt viszek, amiből egyet megeszek ebédre, a többit mindig ott hagyom (lesz gazdája). Így a 3 főnek mondhatni viszek egy adagot.
Ez azért van, mert szeretnék kedveskedni, segíteni legalább ennyivel. Több ételt nem tudok heti rendszerességgel vinni, de egy adagot igen, mert az belefér, és valakinek meg van oldva a vacsorája.
Lehet, anyukában is ez van, nem akar sose üres kézzel menni:)
23-as válaszolóval értek egyet!
Szerintem nincs mögötte semmi rosszindulat!
Esetleg bátorítbatnád néha, hogy ez a xy( vmilyen étel) milyen finom volt és nagyon örülnétek neki, ha egyszer meglepne titeket majd a jövőben egy családi adaggal! Esetleg ebédeljen ott ő is és akkor pl. te csinálsz vmit ő meg hozza a vmilyen kedvenc ételeteket. A lényeg, hogy érezze, hogy fontos és hasznos számotokra!
És mégis mit akarsz anyósnak mondani?
Ne csak egy adagot vigyen? Vagy egyáltalán ne vigyen?
Szerintem egyik sem túl jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!