Különbséget teszek az unokák között?
A fiamék messze laknak,ritkán látom ott a kisunokám.
Lányomék itt élnek a városba,az én panel lakásomba,én édesanyámhoz költöztem miután a férjem elhunyt h segitsek gondozni őt és ne legyünk egyedül. A lányoméknak így nem kell albérletet fizetniük.
A menyem szerint én durva különbséget teszek a lányom gyereke es a fiamé között.
Mert ott mennyivel több jut a gyereknek nem kell albérletwt fizetni a szülőknek,és én is gyakran veszek neki egy egy túró rudit,banánt stb... Sok kicsi meg sokra megy.
A fiam gyereke csak akkor kap vmit ha elhozzák és mivel gyakran jön át olyankor a lányom is a kicsivel már osztózkodni kell azon amit épp kap. Ünnepekre egy forma értékben vásárolok,egyforma összeget adok.
Menyem szerint úgy lenne igazságos ha mivel nem lakok a lakásva kikéne adnom albérletbe a befolyt pénz 60%át nekik adni, mert annyival több van költve az unokára Lányoméknál mint náluk.
Tényleg igazságtalan vagyok? Fiam is rákerdezett h ők hol laknábak ingyen ha ebbe a városba laknának.
Ha a fiamék nem tudták volna fenn tartani az albérletet itt a városba és én költözöm édesanyámhoz akkor ők lennének most a panelben és ha lányoméknak is lakhatás gondjuk van akkor ők jöhetnek ide mellénk elférünk.
Annyi az egész hogy úgy alakult lanYoméknak előbb szükségük volt rá. Ha fiam szól előbb akkor ők laknak ott most
"Ha ő kap egy csokit, a másiknak is vesznek, és megkapja ő is, ha megy. "
Ezen behaltam.:D Ne haragudj, de ez az a szint, amikor a két gyerekemnek a versengő korukban (úgy 6-7 évesen) le kellett mérnem vonalzóval, hogy egyenlő magasan van-e a kakaó a bögréjükben. Ők kinőtték ezt kb. fél év alatt, megdöbbentő, hogy van, akinek felnőttkorra sem sikerült túllépni ezen a szinten.:D
Kedves Kérdező! Nem tudom, te hol laksz, de vess egy pillantást a győri v Győr környéki albérlet árakra!
A lányod/ lányodék mit csinálnak,h fél bérleti díjra sem telik?
Persze ezek csak apró kérdések, de a lényeg akkor is az marad,h nem a te tiszted azt eldönteni,h a fiadéknak nem kell a pénz. Velük is egyeztetni kell minden fontos családot érintő témáról! Még mielőtt cselekszel. Az öröklés is csak akkor működhet,ha a fiad és a lányod szerint is jó ötlet ez a megoldás.
De őszintén szólva, az az érzésem,h kommenteken keresztül bizonygatod,h márpedig te mindent jól csinálsz. Miért tetted fel a kérdésed? Ne számíts sok jóra a menyed részéről, ha ennyire elzárkózol a "másik oldal" véleményétől.
"Kommunikáció. Ne erre menjen rá a családi béke."
Komolyan, ez már röhejes. Történetesen tudom, mennyit keres egy vezető beosztású ember az Audiban, a pofámról lesülne a bőr, ha a sz..r helyzetben lévő tesómtól, vagy az anyámtól még pénzt kérnék ilyen állásban. Felteszem, nem 6 elemivel ment oda dolgozni, valaki pedig - nyilván a szülei - állták a taníttatása költségeit, hogy ilyen állása lehessen, úgyhogy nem látom azt a fene nagy megkülönböztetést. Arról már nem is beszélek, hogy nálunk a családban a testvérek összetartanak és segítik egymást, ha szükséges, nem egy sz..ros túrirudin sipákolnak... Valóban kéne a kommunikáció a fiad felé, kérdező, pl. megkérhetnéd, hogy tegye már helyre a kedves feleségét, akinek, úgy tűnik, semmi sem elég.
Dehát akkor miért nem szólnak h gondjaik vannak? Fiam is szó nélkül nézte végig ahogy menyem a túró rudi miatt nekem esett és mondta ezt az albérlet dolgot. Csak röhögve kérdezte ők hol laknának ingyen ha itt élnének.
A krumplit és a zöldségeket se vitték el magukkal menyem azr mondta nem kell az adomány. Máskor azért elvitték,az is segítség nem a boltba kell megvenni
Kedves 32es! Te miről beszélsz? Te lemérted a kakaót a gyerekeknek, az én szüleim meg egyformán vesznek csokit az unokáknak. Ki nem nőtt ki és mit?
Ráadásul én ezt nem nevezném versengésnek, mert nálunk senki nem számolja le a csokikat. Csak ez az alap - nem kap többet az egyik a másiknál, csak azért mert ő többet van náluk. (nem is az én anyám írt ki ilyen kérdést 😉)
Bocs az off-ért.
Kérdező, te hajthatatlan vagy továbbra is. Ha megnyugtat, akkor leírom én is,h te egy hihetetlen önzetlen ember vagy, aki véletlenül sem tenne különbséget a két unoka között, a menyed az oka minden családi viszálynak!
"Fiam is szó nélkül nézte végig ahogy menyem a túró rudi miatt nekem esett és mondta ezt az albérlet dolgot."
egy férfi nem fog beleszólni az anyja és a felesége közti vitába, mert abból jól nem lehet kijönni. attól még lehet, hogy négyszemközt beszélt az asszonnyal.
a "hol laknának ingyen"-t nem úgy értette a fiad, hogy ha kiadnád a saját lakásodat, akkor nekik nem lenne hol megszállniuk, ha jönnek látogatóba?
Megtennéd, hogy a vejed munkáját is ilyen pontosan leírnád?
Kíváncsi vagyok, miért nem telik nekik még egy fél albérletre sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!