Miért kell különbséget tenni a két gyerek között?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy miért van az, hogy a szülők kivételt tesznek a gyerekeik közt?
Nekem 1 nővérem van. Mondjuk, ha én csinálok valami kisebb hülyeséget akkor rögtön kapom a letolást. Viszont, ha ő akkor az el van nézve neki. Most csak ez egy példa volt, de tudnám még sorolni.
Szerintem az ilyen szülő szüljön csak egy gyereket vagy ne tegyen különbséget.
Gondolom ti is tapasztaltatok már ilyet családon belül.
Hogy sikerül ezen túllépnetek? Engem borzasztóan bánt/zavar ez a helyzet.
2015. febr. 13. 16:26
1/4 anonim válasza:
Engem is. Nekem két tesóm van. Az idősebbel és velem minden apróságért kiabálnak. Míg a "középsővel" (én vagyok a legfiatalabb) nem, mindig olyan jó amit tesz, meg mindig, vegyünk róla példát, meg különbséget tesznek közöttünk... Ahogy az uncsitesóméknál is. 3 vagy 4 év korkülönbség van köztük, az idősebbet (aki még csak 9) jobban szeretik, meg mindenben Ő a jó, Ő egy igazi géniusz, míg a kisebbet (szerintem Ő imádni való kisfiú, de mindegy...) figyelembe sem veszik, mindenért Őt szidják le, amikor még oly kicsike.
2/4 anonim válasza:
Én is így vagyok vele, a nővérem a "kiskedvenc" tulajdonképpen minden egyes percben tökéletes, amit csinál, bármi is legyen az. Engem is zavar, de szerintem ez valamilyen szinten normális. Szerintem szülőként borzasztó nehéz lehet igazságosnak lenni ilyen értelemben. Szerintem senki sem tud mondani két embert, akit egyformán szeret, legyen az két barát vagy szülő, testvér például mert az egyikkel kicsit jobban kijön, az egyik kicsit közelebb áll hozzá stb. és ezt igazándiból nem lehet szabályozni. Nekem sem esik jól, de nem tudok mit csinálni vele és anyám például sokkal jobban kijön vele mint velem, jobban hasonlítanak egymásra és sokkal közelebb állnak egymáshoz, persze, hogy vele szemben engedékenyebb és úgymond "jobban szereti". Emellett engem is szeret. Szerintem amíg nem esik túlzásba a szülő, hogy mondjuk az egyik gyerekét elkényezteti és a másikkal meg nem foglalkozik, elhanyagolja, addig ez nem olyan nagy probléma és egészséges. Nyilván ezt nem szabad kimutatni, nem szabad túlzásokba esni mert a gyereknek biztosan nem tesz jót, de mondom, ezek érzések és erről a szülő nem igazán tehet és nem tudja csak úgy megváltoztatni.
3/4 anonim válasza:
Ahol több gyerek van, ott mindig is volt és lesz is kedvenc gyerek!
4/4 anonim válasza:
Egyke vagyok. Párom is. Mi is egyet tervezünk. Problem solved.
Nálatok, és sok más családnál is sajnos tipikus eset ez. Tényleg sajnálom. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!