Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tesz egy anya különbsége...

Miért tesz egy anya különbséget a két gyereke között?

Figyelt kérdés

36 eves lany vagyok inkább nő az öcsém 28.Párkapcsolatban élek már jò ideje igen jò körülmények között,magunknak köszönhetjük es ugy gondolom egy kicsit szerencsém is van ezzel kapcsolatban.Az anyàm gyűlöl de ùgy gondolom ez regebbre vezethető vissza.Az öcsém a kedvenc.Mindent megkap amit kitalál persze hitelre.Nekem az elmult 20 évben 1000 Forintnál drágább ajandékot soha nem vettek azt is csak évente,az öcsémnek három autòt vettek 5 èv alatt.A sors ùgy hozta, hogy rátaláltam a páromra akivel tenyleg boldogok vagyunk jòl élünk sokat utazunk.

Ezért az anyám gyűlöl,még a páromtòl kölcsönkért pénzt sem adta vissza ami azt eredményezte, hogy nem beszélünk.

Ő van megsértődve.

De az öcsémért ölne,ő a kedvenc kisfia.

2015. aug. 20. 10:14
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Nem lehet egyformán szeretni 2 gyereket(vagy többet)hiába mondják egyes szülők.Mivel te vagy a talpraesettebb aki sokkal jobban boldogult a szülők segítsége nélkül is így nyílván az lesz a kedvenc és pártfogolt aki erre jobban rászorul.
2015. aug. 20. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Ha ennyire gyűlöl, akkor miért állsz vele szóba? Mert az anyád? Ez h-lyeség. Öcséddel milyen a viszonyod?

Én öcsémmel, apámmal tartanám a kapcsolatot, nekem nem lenne szükségem anyám érezhető gyűlöletére.

Anyád nem 100-as.

Ha vki nem is szereti egyformán a 2 gyerekét, ezt NEM szabad éreztetni.

2015. aug. 20. 10:44
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
A szülő-gyerek kapcsolatban ismert tény, hogy az ellenkező neműek között szokott kialakulni szorosabb kapcsolat, amit jelen példa is igazol. Ráadásul ő a kisebb gyerek, azaz korábban is rá kellett inkább figyelni. Nem gyűlöl az anyád, hanem te korábban elszakadtál tőle, téged nem kell pátyolgatni valónak tekinteni. A szülő mindig nagyobb figyelmet szentel annak a gyerekének, akit elesettebbnek gondol (sokszor az érintett gyerek erre rá is játszik). Te meg már elég idős vagy ahhoz, hogy kinőjél ebből a féltékenykedő gyerekkorból. Tapasztalatból írom mindezt, én ugyanezt éreztem és tapasztaltam a szüleim és a saját öcsém közti kapcsolatban. Hidd el, ha nem engeded, hogy megmérgezze a lelkedet ez a negatív érzés, rájössz majd, hogy mégis te jártál jobban és nem az öcséd.
2015. aug. 20. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Az ilyen kérdéseknél a kérdező mindig elfelejt írni arról, hogy ő maga mit tett le az asztalra. Lehet, hogy kiskorodban "rosszabb gyerek" voltál, feleseltél, engedetlen voltál, rosszul tanultál, nem segítettél semmit, lázadoztál, a tesód meg nem. Nem látunk bele az életetekbe, nem tudhatjuk, mit az oka, de ok nélkül nincs kivételezés, nyilván egy szülő azt a gyerekét fogja jobban szeretni, aki szerinte jobban megérdemli.
2015. aug. 20. 11:11
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Fogd fel úgy, hogy az élet pároddal kárpótolt azért, mert ilyen anyád van. Ne hagyd, hogytovább mérgezze a lelkedet, különben is: látod, most is csak arra lettél volna jó, hogy fejjen, és mivel nem tud, haragszik rád. Ilyennel nem kell kapcsolatot sem tartani, mert csak tovább fog fájdalmakat okozni az életedben...
2015. aug. 20. 11:17
 6/7 anonim ***** válasza:
25%
tényleg 36 évesen még mindig itt tartasz
2015. aug. 20. 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:
56%

3-mas hozzászólóval értek egyet. Ha nem is ennyire nagy különbségekkel, de mi is így nőttünk fel. A mai napig ez megy, nem csak anyagi téren. Mi a párommal már tartunk valahol, a tesóm 32 évesen otthon lakik a kis szobában. Akkor ki járt jobban??

Ez az elesettebb gyereket jobban segíteni egy kiirthatatlan ösztön. Nem tudsz ellene tenni. Éljétek az életeteket, gyűjtsétek az élményeket. Amit te magad szerzel meg, ezerszer több örömöt hoz az életedbe, mint az, amiért semmit se tettél.

2015. aug. 21. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!