Mi a véleményetek erről a helyzetről?
Kamaszodsz, a hormonális változások miatt lelkileg labilis vagy, két hét negyvenfokos hőség az embereket ingerlékennyé teszi, az ezt követő brutális hidegfront pedig még ingerlékenyebbé.
A te korodban más is érezte úgy, hogy utálják a szülei, utálja az egész világ és igazságtalanul kap pofonokat. Konkrétan: szinte mindenki. Tudom, ez rohadtul nem vigasztal. Ha pedig a saját szülőd azt mondja, hogy jobb lenne az élete nélküled, csak azért se szerezd meg neki azt az örömet, hogy valami hülyeséget csinálsz. Lesz még alkalmad visszaadni neki. Ahogy Goldberger Leó mondta annak idején, sokan azt hiszik, hogy a pezsgő a legjobb lejegelve, holott dehogy. A bosszú.
De jobb lenne, ha azt, hogy mivel zakalatnak a szüleid, majd úgy 10-15 év távlatából ítélnéd meg, és akkor utáld őket, ha akkor is úgy gondolod, hogy van miért.
Próbáld meg írásba önteni az érzelmeidet, vagy pedig rajzolásba, az talán segít egy kicsit megnyugodni:)
Szerintem sem tettél semmi rosszat, a szüleid idegbetegen viselkednek. Igenis állj ki magadért, és ne add fel!
Csak azért, mert megszült, még nem kell mindenben alárendelned magad nekik, és eltűrni a bántásaikat. Azt kapják, amit adnak.
Egy szülőnek nem így kéne viselkednie.
Tanulj, amennyit csak tudsz, és próbálj meg a saját lábadra állni:)
Vagy költözz a mamádhoz, ha lehetséges:]
Nem, nem az, ....de biztosan így van, vagy csak most így érzed?
Nyilván vannak tahó szülők, meg olyanok, akik utálják a gyereküket, de nem gyakori. Az annál gyakoribb, hogy egy kamasz igen érzékeny. Mondod, hogy anyád csak kritizál. Nem lehet, hogy ő úgy fogja fel, hogy a te érdekedben magasak az elvárásai?
Tudom, nem ezt a választ várod, de én több türelmet és szelídséget javaslok, és amit már írtam: majd felnőtt fejjel, 10-15 év távlatából ítéld meg őket. Akkor is ráérsz majd utálni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!