Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom elrontotta, majd...

Az anyósom elrontotta, majd elszerette a kislányom! Mit tehetnék? Adjatok tanácsot!

Figyelt kérdés

A kezdetektől fogva nem volt igazán, őszinte, jó a kapcsolatunk. Az anyósom utálta, hogy az egyszem fiát "el szerettem"  tőle. Anno amikor össze  költöztünk a férjemmel, vagyis amikor el költözött a fiacskája otthonról szó szerint bele betegedett. Sok sírást, gondot éltünk meg akkor is. Részemről én úgy gondolom, hogy a szeretete inkább érdek, mert a fiát erő szeretettel dolgoztatja saját érdekei ügyében. Most mindegy, hogy miért, de úgy élünk, hogy 1 hetet az anyóséknál vagyunk 1 hetet otthon. Amióta a kislányom megszületett, mindig azt hallgattam, hogy ő mennyire szereti az unokáját és, hogy mivel én eleget vagyok vele, amikor náluk vagyunk legalább akkora had legyen, játszon ő vele, ne én. Eleinte ez őszintének tűnt, sőtt még jól is esett egy kis "nyugalom". Mert a kislányom extrém eleven és nagyon igényli a foglalkozást. Egyszerűen nem bír egyedül lenni. Így bele mentem. Hogy mégse csak üljek, ekkor én a házi munkájába segédkeztem. Majd ez természetes, megszokott dologgá vált. Csak, hogy az anyós szó szerint mindent megengedett a gyereknek! Azt is amit nem kellett volna. KB. 10 hónapos korában vettem észre, hogy a gyerek hisztis, hisztérikus rohamai vannak abba a pillanatban amint valami, nem úgy van ahogy azt ő akarja. Így megpróbáltam nevelni, leszoktatni erről. De sajnos nem működött együtt az anyós hiába kértem. Sőtt! Közölte, hogy őt ez nem érdekli, az a dolga a nagymamáknak, hogy elrontsa az unokát, különben is ő nem bírja nézni, hogy a gyerek sír, ezért inkább megenged neki mindent. Ekkor felmerült bennem a gyanú, hogy mi lesz ha én szigorú vagyok és nevelem, ő meg nem és mindent megenged, akkor a gyerek engem fog utálni őt meg szeretni. De mindenki azt mondta, hogy ez hülyeség a gyerek az anyát szereti. Neveljem, irányítsam, mert a gyerek ha már most hisztis később még rosszabb lesz. Mára 13 hónapos, odáig jutottunk, hogy ha nincs jelen az anyósom jön hozzám a gyerek, játszik velem mondjuk úgy, hogy rendesen. De abba a pillanatban, ahogy az anyós meg jelenik a gyerek ugrik hozzá, önfeledt nevetés, kacagás, boldogság látszik rajta. Olyankor engem szó szerint letoly... Ha mind ketten jelen vagyunk gondolkodás nélkül az anyóst választja, vele akar lenni! Ölelgeti a nagyannyát. Ha mégis felveszem sírni kezd, és mutatja, hogy ő a mamához akar menni! Ez egyre jobban idegesít, már már féltékeny vagyok. Fáj a lelkemnek. Felmerül a kérdés őt jobban szereti?

A hiszti nem, hogy javult volna még inkább romlott.

Probáltam ezt megbeszélni az anyóssal, de csak röhög és hárit. A férjem véleménye : te tehetsz róla, biztos anyám igényesebben foglalkozik a gyerekkel mit te. Szokd meg, hogy őt szereti jobban a gyerek.

Mit tegyek? Ha én is megengedek neki mindent újra fog hozzám kellő képen ragaszkodni?

Nagyon szenvedek az érzés miatt. Már az is fel merült bennem, hogy ez egy kitervelt bosszú az anyósomtol! Mit gondoltok?

2016. szept. 13. 22:48
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Nem mintha itt ez lenne a lényeg, de nem egy hétig nem látom a férjem... Hanem egyáltalán nem látnám a férjem. Mivel egy hétig házon kívül dolgozik, majd amikor jönne a szabad hét akkor az anya portáján dolgozik a műhelyében.
2016. szept. 14. 00:00
 12/49 anonim ***** válasza:
93%

Amiben hibás vagy, az maga a családi életed. Hetente költözgetni az anyóshoz, akit a fia érezhetően előbbre tart náladnál.

" A férjem véleménye : te tehetsz róla, biztos anyám igényesebben foglalkozik a gyerekkel mit te" Ebben benne van minden .

Egy ilyen kicsi gyereknél még nem beszélhetünk szeretetről. Oda húz, ahol jobban érzi magát.

Ha otthon vagytok, gondolom a gyerek mellett megy a szokásos mindennapi házimunka, stb. Anyósod csak a gyerekkel van a leírásod szerint, hiszen te írod, hogy olyankor te segédkezel a házi munkában.

Az nem megoldás, hogy majd te is mindent megengedsz a gyereknek.

Nem hiszem, hogy olyan megoldás lehetne, hogy te is, a gyerek is, a családi béke is fennmaradjon.

2016. szept. 14. 00:07
 13/49 anonim ***** válasza:
52%

Én a helyedben nem engedném a kicsit ilyen sokszor az anyós közelébe. Te próbálod normálisan felnevelni és jól teszed, hogy nem hagysz rá mindent, ebből később nagyobb problémák is lehetnek. Ne hagyd annyit az anyóssal, ha nem ért a szép szóból. A gyerekeknek főleg kiskorukban szabályok kellenek. Meg kell nekik tanítani, hogy mit szabad és mit nem meg persze hogy az életben nem mindig az van, amit ők akarnak. Ha ez így marad, akkor már óvódában is akaratos, hisztérikus lesz. Ha te is mindent ráhagysz most, akkor meg kényes és követelőző lesz. Addig fog örjöngeni a boltban egy játékért, amíg meg nem kapja. Ne hagyd rá csak azért, hogy visszaédesgesd. Később bánni fogod, hogy mindent ráhagytál, nem szabtál neki határokat. Így ha tini lesz, akkor meg a fejedre fog nőni, nem fogad majd szót. Szóval most neveld, amíg még lehet.

Mellesleg a nagyik tényleg ilyenek. :) Az én mamám is mindig elkényesztetett. :) Ezért nem hinném, hogy direkt csinálná az anyósod. Csupán szereti az unokáját. Anyukám is tudta, hogy erős kötelék van köztem meg a nagyim között, de ő ennek örült.

A nagyszülőknek tényleg ez a dolguk. Szeretni és elkényeztetni az unokát. Nálatok az a probléma, hogy a nagyi mivel sokat vigyáz rá, ezért a két bánásmód egybefonódik és egyik keresztezi a másikat. Az anyuka dolga, hogy nevelje a gyereket, nem pedig a nagymamáé.

Ez miatt ne aggódj, hogy ennyire kötődnek egymáshoz, ez normális és örülj neki. De meg van a mama és meg van az anyuka szerepe is egy gyerek életében. A te gyereked és úgy neveld, ahogy te jónak látod.

Tanítsd meg a gyereknek, hogy te vagy az anyja, te neveled és azt csinálja, amit te jónak látsz. Nem szabad, hogy a nagyi meg az anya kép összemosódjon a fejében.

Te fogsz vele kínlódni, ha most mindent ráengedsz.

Ja, mellesleg a párodtól egy ez tapintatlan és bunkó kijelentés volt.

2016. szept. 14. 00:12
 14/49 anonim ***** válasza:
92%

Ha anyagilag megtehetitek, szabad heten ne dolgozzon a ferjed, maradjatok harman a panelban a sajat otthonotokban,int egy normalis csalad. Ez igy nem egesusrges csaladi elet, es szetesoben van

Nem csodalom, h "hisztis" a baba. Nagyon erzekeny antennaik vannak. Ez igy nem koser, lelkileg bele fogsz nyomo rodni.

2016. szept. 14. 00:13
 15/49 A kérdező kommentje:

Így van, otthon megy a házi munka, de nagyon igyekszem a nap túlnyomó részét a kislányom foglalatosságával tölteni. KB. 4-5 óra munka (ekkor egyedül kényszerül játszani, sokszor inkább sír a lábam alatt) és kB. 6-8 óra játszás. Persze ész szerüen, én próbálom mindig tanítani valamire.

Ott viszont az anyós non stop játszik vele, vagyis inkább a gyerek irányít és az anyós megy utána és teszi amit épp a gyerek akar.

Egy gyenge félelem igazából már az elejétől fogva megvolt, mert szerette a gyereket az első perctől fogva "ki kapkodni" a kezemből amikor sírt... Vagy épp nyűgösebb volt. Ha vissza akartam kérni a pici babám szó nélkül, mint aki süket arrébb ment. De akkor még próbáltam elnyomni az érzést és azt mondogattam magamba, hogy szereti az unokáját és csak beképzelem. De mára már nem tudom elnyomni az érzést, hiszen már fájó pont lett.

2016. szept. 14. 00:21
 16/49 anonim ***** válasza:
80%
Ha a 13 honaposom sirna a labam alatt es napi 4-5 orara magara hagynam a takarotas miatt, hat inkabb leroviditenem 2-2.5 orara. Es az nagyjabol bele is fer az o alvasidejebe. En igy is tettem egyebkent. Napi 4-5 orara magara hagyni, illetve elvarni, h egyedul "ellegyen" rengeteg az o koraban.
2016. szept. 14. 00:29
 17/49 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Igazából mellettem van non stop egész nap, hiszen jön utánam minden hova, mindegy mit csinálok,mindegy hova megyek, csak ugye bár ha. Pl. Főzök nem éppen vele játszom aktívan... Hanem arra figyelek amit épp csinálok. De akkor ezentúl nem hagyom "egyedül jatszani" 4-5 órára sem.
2016. szept. 14. 00:42
 18/49 anonim ***** válasza:
57%
Ertem en, h igy is jon utanad, na de ha jon utanad es ott zokog a labadnal - azt nem szabad hagyni. 😞
2016. szept. 14. 00:53
 19/49 anonim válasza:
79%

Ez hulyeseg,hogy nem szabad hagyni.

Fozni kell,mosninszinten,takaritani is.

Annak a gyereknek meg kell tanulni addig onnaloan jatszani.

Vagy anyuka egesz nap legyen a gyerekkel a putriban es egyenek pizzat?

3 gyerekem van,a legkissebb fel eves lesz.az elejetol arra szoktatom,hogy vannak a napnak olyan szakaszai mikor bizony nem foglalkozom vele olyan intenziven.beleteszem a hintajaba ami a konyhaajtora van szerelve,vagy leteszem a foldre jazekokkal.ha nagyobb lesz fozes kozea kozben kap par labost es "fozhet" velem.egyaltalan nem sok a 4 ora a nap mondjuk 12 orajabol amit ebren tolt.

A masik dolog,anyosod egy szipirtyo.oke,kenyeztetni kell....na de egy bizonyos hataron belul.ha igy folytatja,mikor a gyerek bekerul az oviba es szembetalalja magat a szabalyokkal pofaraesik.hisztizni fog.a gyerekek majd kikozositik,mert mindog azt akarja,hogy az legyen amit O szeretne.

Aztan az iskola....45 percet ulni,es figyelni,es azt csinalni amit a tanar mond.

Szerinted ha a gyereknek epp nincs kedve allo egyeneseket irni,hanem helyette hullamos vonalakat,es azt fogja csinalni mot fog kapni?En valami hasonloval leorditanam az anyos fejet.ezzel hosszutavon csak art a gyereknek.

A gyerekeknek kellenek szabalyok,hogy biuzonsagban erezzek magukat.meg ha lazadnak is ellene.akkor is KELL!!

Ha nekem a ferjem ilyet mondana nem kicsi pofonnal "jutalmaznam" es elkukdenem az anyjahoz.nem erdekelne,hogy par hetig nem latom.legalabb lenne ideje atgondolni.meg anyosnak is.

Szamalyokat allitanek,es ha nem tarja be akkor sajnalom.

Egy ekkora gyerek persze,hogy ahoz megy aki megenged neki mindent.

Na de teszem azt kesobb akkor jatszhat majd gyufafal,olloval,nagykessel nert o azt akarja...vagy meg csavarhuzot is adnak a kezebe mikor a konnektort piszkalja?

Nem irigyellek....

Ne hagyd magad.a Te gyereked,nem anyosode.

2016. szept. 14. 06:13
 20/49 anonim ***** válasza:
91%

"a férjem...amikor jönne a szabad hét akkor az anya portáján dolgozik a műhelyében"

"Hogy mégse csak üljek, ekkor én a házi munkájába segédkeztem. Majd ez természetes, megszokott dologgá vált"

"mivel én eleget vagyok vele, amikor náluk vagyunk legalább akkora had legyen, játszon ő vele, ne én."

Vagyis az anyósod mindkettőtöket csicskáztatja, míg ő önfeledten játszik a gyerekeddel.

Ügyes!

2016. szept. 14. 06:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!