Mit tegyek, ha férjem naponta több alkalommal telefonál az anyjával? Már beszéltem vele erről, de azóta inkább nem említi a beszélgetéseket, sőt a híváslistát is törli.
Bár én se tartom egészségesnek, ha valaki naponta többször beszélget a szüleivel, de végső soron ez az ő dolga.
Ha az édesanyja a saját problémáit meséli el neki, akkor úgy látszik, neki fontos, hogy a fia meghallgassa, és a fia meg is hallgatja. Ez eddig érthető, végül is minden magányos embernek jól esik, ha meghallgatják. Ha viszont utána a férjed ideges, türelmetlen, akkor ERRŐL (!!!) beszélgess vele. Tehát, hogy nem az a baj, hogy beszélget az édesanyjával, nem az, hogy meghallgatja az ő problémáit, hanem, hogy magára is veszi és emiatt utána veletek türelmetlen, ingerült. Kérd meg, hogy ezen próbáljon változtatni.
Ha odáig juttok, hogy ő már csak titokban hívhatja az anyját, hogy ne legyél TE ideges, akkor viszont veled van nagyon nagy baj! Az uralkodni vágyásoddal vagy a hisztizéseddel titkolódzásra, hazugságra kényszeríted. Ezzel a házasságod sírját ásod, úgyhogy sürgősen hagyd abba!
Még egy dolog:
Azt írtad, a férjed a híváslistát is törli. Eszerint a telefonján is kutakodsz, hogy beszélt-e az anyjával és hányszor?
Háááát, állítsd le magad sürgősen, és örülj, hogy a férjed még nem vágott ki, mint a sz...ó macskát. Mert én (és szerintem sok más férfi is) kb. ezt tennénk ilyen esetben.
Munkaidőben hívja, a férjem sajnos időnként itthon hagyta, és mégy hagyja is a mobilját. Ilyenkor anyós kétségbeesetten hívja, hogy mi történt, mert aznap még nem hívta. Tehát nem kell kutakodnom, ha csöng a telefon látom.
Még valami a mamának se férje, se másik gyereke, a környezetében mindenkivel összebalhézik, imád orvosokhoz járni, és közben retteg, hogy bármi kiderüljön. Ezek a témák jönnek elő, ha nálunk van vagy mi látogatjuk. Nincs elhanyagolva, nem is várom el a férjemtől, de jó lenne ha a páromnak nem lenne lelkifurdalása, amiért a mama nincs reggeltől estig vele.
Igen én is beszélek anyámmal, de nem naponta, és nem rohangálok hozzá naponta, pedig mi egy városban lakunk, valakinek ugyanis a gyerekeinkkel is kell törődnie.
Leírta a kérdező, hogy miért baj. Mert a kérdező férjét az anyós felidegesíti a saját problémáival, és a férje idegességét rajtuk tölti ki. Nem az a baja, hogy beszélnek szerintem.
Van egy javaslatom! Tudom, hogy itt bántó megjegyzéseket kell tenni a kérdezőkre, de én ezt most kihagyom. A férjem anyja nagyon sokat panaszkodik másokra, ebből áll az élete. A férjem, mivel az anyja egyedül van, 3 naponta felhívja és végighallgatja a sirámait. Bár ő nem lesz tőle ideges, csak meghallgatja. De mindig úgy, hogy munkából jön haza gyalog, kb. egy órát sétál, és addig mindent megbeszélnek. Szerencsére ingyen beszélnek.:) És mire hazajön, felszabadulva jön haza. Esetleg a férjed nem tudna buszon/kocsiban headsettel/gyalog beszélni az anyjával munkába menet és munka után? Ha már többször beszélnek egy nap.
Akkor is: terád ebből annyi tartozik, amennyi rátok hatással van. Ha az anyjának mindenkivel baja van, meg hipochonder, legyen a férjed baja, hogy a panaszkodását hogyan kezeli. Te egyetlen dolgot várhatsz el jogosan: hogy emiatt ne legyen veletek ideges, türelmetlen. Ha az anyjával van baja, rakja őt helyre. Esetleg beszéljétek meg, hogyha otthon felejti a telefonját és látod, hogy az anyja hívja, akkor nem veszed fel, mert te nem akarod hallgatni a panaszkodását, meg őneki sem tudod odaadni a telefonját.
Egyébként tényleg úgy néz ki, hogy férjed nem tud leválni az anyjáról, de amíg anyósod a ti életetekbe nem szól bele, addig szerintem legyél elnézőbb.
Mondjuk ne menj hozzá olyan férfihez, akinek nem viseled el a dolgait?
A vadidegeneknek rinyálás az bezzeg megy.
keressetek neki egy pasit ....
vagy vegyétek rá valami hobbira
adjatok neki megoldandó feladatott sokat és sokszor
nem kell h valós legyen csak foglalja el magát valamivel
unatkozik az a baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!