Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha férjem naponta...

Mit tegyek, ha férjem naponta több alkalommal telefonál az anyjával? Már beszéltem vele erről, de azóta inkább nem említi a beszélgetéseket, sőt a híváslistát is törli.

Figyelt kérdés

2016. aug. 26. 01:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%
Eleinte nálunk is ez volt,az anyja napi szinten cseszte fel az agyát hülyeséggel,naponta próbált a lelkiismeretére hatni mert képes volt elköltözni. Soha semmmin nem veszekedtünk az anyján kívül,aki ráadásul próbalt mindenbe beleszólni. Én választás elé állitottam,vagy nkrmalizálja a kapcsolatukat vagy a miénknek annyi. Azota heti kétszer hivja 10-15 percre,nem mond el olyat amibe bele tudna szólni,havi egyszer meglátogatjuk együtt. Ha napkőzben mégis beszélnek,arról sem titkolózik. (Volt belőle god h napközben hícta,onnantol nem tudott ugy a melojára koncentralni)
2016. aug. 26. 07:17
 12/25 anonim ***** válasza:
73%

Bár én se tartom egészségesnek, ha valaki naponta többször beszélget a szüleivel, de végső soron ez az ő dolga.

Ha az édesanyja a saját problémáit meséli el neki, akkor úgy látszik, neki fontos, hogy a fia meghallgassa, és a fia meg is hallgatja. Ez eddig érthető, végül is minden magányos embernek jól esik, ha meghallgatják. Ha viszont utána a férjed ideges, türelmetlen, akkor ERRŐL (!!!) beszélgess vele. Tehát, hogy nem az a baj, hogy beszélget az édesanyjával, nem az, hogy meghallgatja az ő problémáit, hanem, hogy magára is veszi és emiatt utána veletek türelmetlen, ingerült. Kérd meg, hogy ezen próbáljon változtatni.

Ha odáig juttok, hogy ő már csak titokban hívhatja az anyját, hogy ne legyél TE ideges, akkor viszont veled van nagyon nagy baj! Az uralkodni vágyásoddal vagy a hisztizéseddel titkolódzásra, hazugságra kényszeríted. Ezzel a házasságod sírját ásod, úgyhogy sürgősen hagyd abba!

2016. aug. 26. 07:47
 13/25 anonim ***** válasza:
19%

Még egy dolog:

Azt írtad, a férjed a híváslistát is törli. Eszerint a telefonján is kutakodsz, hogy beszélt-e az anyjával és hányszor?

Háááát, állítsd le magad sürgősen, és örülj, hogy a férjed még nem vágott ki, mint a sz...ó macskát. Mert én (és szerintem sok más férfi is) kb. ezt tennénk ilyen esetben.

2016. aug. 26. 08:45
 14/25 A kérdező kommentje:

Munkaidőben hívja, a férjem sajnos időnként itthon hagyta, és mégy hagyja is a mobilját. Ilyenkor anyós kétségbeesetten hívja, hogy mi történt, mert aznap még nem hívta. Tehát nem kell kutakodnom, ha csöng a telefon látom.

Még valami a mamának se férje, se másik gyereke, a környezetében mindenkivel összebalhézik, imád orvosokhoz járni, és közben retteg, hogy bármi kiderüljön. Ezek a témák jönnek elő, ha nálunk van vagy mi látogatjuk. Nincs elhanyagolva, nem is várom el a férjemtől, de jó lenne ha a páromnak nem lenne lelkifurdalása, amiért a mama nincs reggeltől estig vele.

Igen én is beszélek anyámmal, de nem naponta, és nem rohangálok hozzá naponta, pedig mi egy városban lakunk, valakinek ugyanis a gyerekeinkkel is kell törődnie.

2016. aug. 26. 09:24
 15/25 anonim ***** válasza:
76%

Leírta a kérdező, hogy miért baj. Mert a kérdező férjét az anyós felidegesíti a saját problémáival, és a férje idegességét rajtuk tölti ki. Nem az a baja, hogy beszélnek szerintem.

Van egy javaslatom! Tudom, hogy itt bántó megjegyzéseket kell tenni a kérdezőkre, de én ezt most kihagyom. A férjem anyja nagyon sokat panaszkodik másokra, ebből áll az élete. A férjem, mivel az anyja egyedül van, 3 naponta felhívja és végighallgatja a sirámait. Bár ő nem lesz tőle ideges, csak meghallgatja. De mindig úgy, hogy munkából jön haza gyalog, kb. egy órát sétál, és addig mindent megbeszélnek. Szerencsére ingyen beszélnek.:) És mire hazajön, felszabadulva jön haza. Esetleg a férjed nem tudna buszon/kocsiban headsettel/gyalog beszélni az anyjával munkába menet és munka után? Ha már többször beszélnek egy nap.

2016. aug. 26. 09:27
 16/25 anonim ***** válasza:
46%

Akkor is: terád ebből annyi tartozik, amennyi rátok hatással van. Ha az anyjának mindenkivel baja van, meg hipochonder, legyen a férjed baja, hogy a panaszkodását hogyan kezeli. Te egyetlen dolgot várhatsz el jogosan: hogy emiatt ne legyen veletek ideges, türelmetlen. Ha az anyjával van baja, rakja őt helyre. Esetleg beszéljétek meg, hogyha otthon felejti a telefonját és látod, hogy az anyja hívja, akkor nem veszed fel, mert te nem akarod hallgatni a panaszkodását, meg őneki sem tudod odaadni a telefonját.

Egyébként tényleg úgy néz ki, hogy férjed nem tud leválni az anyjáról, de amíg anyósod a ti életetekbe nem szól bele, addig szerintem legyél elnézőbb.

2016. aug. 26. 09:35
 17/25 A kérdező kommentje:
16-os pont erről van szó, mi lenne, ha valaki a távolból dróton rángatná a párod. Egyébként hogy várhatnám el a férjemtől, hogy érzelmileg függetlenítse magát az anyjától, tehát, ha anyuci felzaklatta, ő nyugtalan, és ha én jövök elő egy megoldandó problémával este, már ideges. Hidd el engem már nem érdekelnek az anyja mondvacsinált problémái. Szeretném, ha az én valós problémáimat is meg tudnám vele beszélni, anélkül, lepattintana azzal, hogy ő fáradt ehhez. (értem ezen: gyerek továbbtanulása, egészségi probléma, isk jegyek, különóra, otthoni munkamegosztás stb)
2016. aug. 26. 09:49
 18/25 anonim ***** válasza:
23%

Mondjuk ne menj hozzá olyan férfihez, akinek nem viseled el a dolgait?

A vadidegeneknek rinyálás az bezzeg megy.

2016. aug. 26. 09:52
 19/25 A kérdező kommentje:
Te honnan tudod előre, mi lesz 5 10 v 20 év múlva, egyébként a helyzetet kell megoldani, arra kértem ötletet, nem rinyálok, ha nincs használható ötleted hallgass.
2016. aug. 26. 10:03
 20/25 anonim ***** válasza:
63%

keressetek neki egy pasit ....

vagy vegyétek rá valami hobbira

adjatok neki megoldandó feladatott sokat és sokszor

nem kell h valós legyen csak foglalja el magát valamivel

unatkozik az a baj

2016. aug. 26. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!