Szerintetek az normális hogy az anyósom naponta háromszor állít be hozzánk (kulcsa van a lakáshoz, a lakást ő vette a lányának) és kiadja nekem a parancsokat hogy pl mosogassak, takarítsak?
Az se normális, hogy az ő lakásában laktok, de ha elfogadtátok, akkor már illik az ő játékszabályai szerint játszani.
Ha mindig otthon talál, naponta háromszor, gondolom nem dolgozol, úgyhogy konkrétan ráérsz mosogatni és takarítani. Ne csodáld, ha félti a lakását, és szeretné, ha nem laknátok le.
Másrészt elég gáz, ha ráérsz, és szólni kell, hogy csináld meg a házimunkát.
Ha egyébként mindenhol csacsi-ragyi rend van, akkor nem fog szólni, másrészt pedig megvédheted magad, hogy "anyuka, nem rögtön állok neki mosni, én ezt minden szerdán és pénteken szoktam." Vagy valami hasonló.
A kulcsot nem kérheted el tőle, így marad az, hogy tűröd hogy a nyakadra járjon. Ez az ára annak, hogy ingyen lakhattok, nem kell albérletet vagy hitelt fizetni.
Ha most mindenki azt írja, hogy nem normális, akkor mi lesz?
Szerintem semmi, mert ti továbbra is kénytelenek lesztek eltűrni, legfeljebb te fogsz jobban háborogni, és megromlik a viszony köztetek.
Néhány kérdést jobb nem bolygatni, már ha sokáig akartok maradni a lakásban.
"...a lakást ő vette a lányának"
Ezek szerint a kérdező a férj.
Számtalan esetben vesznek a szülők házat-lakást a gyereküknek, mert abban jobban megőrzi a pénz az értékét, mintha bankban tartanák.
Azért az még nem igazán jogosítja fel őket, hogy úgy járkáljanak oda be, mint ha ők laknának ott.
Biztosan elköltöznék, de minimum 1-2 alkalommal beszólnék anyósnak:
- most nem érek rá, megyek munkahelyet keresni
- nem kell ezt magának kerülgetnie, menjen haza, otthon biztos rend van
- stb.
Ha a lányának vette, akkor az a lányáé, már ha tényleg az ő nevén van. Mondjuk szerintem a kérdés szempontjából ez lényegtelen, mert én magamból kiindulva, nem állnék neki parancsolgatni másoknak, főleg nem felnőtt embereknek.
Rendezzék el egymás között, ha meg annyira zavar a mosatlan, megcsinálom én.
Szóval, simán csak mondj nemet és probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!