Szerintetek az normális hogy az anyósom naponta háromszor állít be hozzánk (kulcsa van a lakáshoz, a lakást ő vette a lányának) és kiadja nekem a parancsokat hogy pl mosogassak, takarítsak?
Ha ő vette a lakást joga van oda menni annyiszor, ahányszor neki tetszik. Még ha a lánya nevén is van, etikailag bele nem köthető.
Normálisnak mondható?
Ez több kérdést felvet. Ha a szomszédban lakik, akkor egyáltalán nem csoda. Az idős, nyugdíjas akkor is a nyakadra járna, ha nem ilyen esetben lennétek. Ha viszont csak ezért kilométereket megtesz napi háromszor, az már furcsa. Ennek ellenére nyugodtan megteheti. Unatkozik, vagy ilyen parancsolgatós típus. A korral ez jár, ráadásul talán maximalista és szeret mindent teljes rendben tudni egyetlen porszem nélkül. Vagy más okkal jár a nyakadra.*
Jelenleg ezzel nem sokat tudsz kezdeni. Megszoksz vagy megszöksz.
Ha a saját lakásod / lakásotok lenne, ott valószínűleg ő sem érezné jogosnak minden áldott nap vizitet tartani.
*Ugyanakkor további kérdések merülnek fel.
Miért talál téged otthon napi háromszor? Ha otthon ülsz, akkor jogos és igaza van. Valószínűleg úgy a párod tart el benneteket. Így, ha magadtól nem veszed észre miben kellene otthon segíteni, akkor ez szomorú és sajnálom a hölgyet. (Ebben az esetben szerintem semmi sem korlátoz téged a mosogatásban, takarításban és egyéb otthoni teendőkben. Hacsak az egészséged nem, de ilyet nem említettél.)
Ha viszont otthonról dolgozol, akkor nyugodtan mondhatod, hogy neked is ott a munkád. Majd megcsinálod, ha azzal végeztél. Ebben nem köthet bele.
Ha olyan munkád van ami időszakos, akkor megint kivághatod magad valamivel.
Például simán megjegyezheted, hogy épp az anyóst vártad és nem érkeztél még elmosogatni.
Összességében:
Lényegében normálisnak mondható, amit csinál. Bosszantó lehet, ebben igazad van.
De a teljes körülmények ismerete nélkül igazságot tenni - pláne egy ilyen oldalon - senki sem tudna.
Gondolkozz előbb el, hogy vajon miért csinálja ezt. Ritkább esetekben van ilyen ok nélkül vagy valami mánia miatt, minthogy valami miatt viselkedjen így az ember.
Másfelől nem ártana beszélned erről a pároddal, hiszen az ő anyja. Ha te azt mondod neki - bármilyen durván vagy kedvesen is - hagyjon békén, ne szóljon bele az életetekbe, abból csak a baj lenne.
Ha a lánya beszél vele, abból kisebb eséllyel lenne balhé.
Attól még nem övé a lakás, hogy ő vette a lányának, akkor a lakás már a lányáé, vagyis a felségedé. Én tuti lecseréltetném a zárat.
Feleséged mit szól hozzá?
A lányának vette a lakást, tehát nem az övé, de ha a sajátja is volna, ez egyszerűen tolakodás, hogy ne használjak durvább kifejezést.
A feleséged mit szól mindehhez?
Mert, hát itt neki kéne tenni valamit.
Jog: Haszonélvező a kedves mama? Ha igen akkor jogosan mondja.
Ki a tulajdonos papíron? Ha a lánya, akkor lehet zárat cseréltetni boldogan.
Ezek a takaró határai. Addig nyújtózkodj, amíg a takaró ér. Amúgy engem a világból ki lehet kergetni a lusta emberekkel, hidd el, egy nő sem kíván magának olyat.
Lehet, te nem vagy lusta, csak épp nem hagy békén létezni, azt sajnálom.
De honnan jön az, hogy a kérdező lusta?
Sehogy se normális dolog egy nap háromszor is elmenni bárkihez, ráadásul nap, mint nap.
Nem valami foglár volt régebben?
Ha az ingatlanomban szívességi alapon engedem, hogy ott lakjon valaki (ingyenes "albérlet"), ahhoz se járhatnék be jogilag.
Szerintem tisztázd le ezt a nejeddel.
Szerintem se lehet csak úgy tulajdonosi alapon besétálni akárki által lakott lakásba, kulccsal.
Akkor ugyanezen az alapon az albérlőkhöz is a tulaj saját kulccsal bármikor besétálhatnának!
Vannak u.n. személyiségi jogok, ha beengedte őket a lakásba, akkor tartsa tiszteletben az ott élők magánéletét, még akkor is, ha éppen az ott lakók közül valaki csak egyedül tartózkodik a lakásban!
És ez teljesen független az ingatlan tulajdon jogától!
Közel 15 évig laktunk férjemmel az anyósomék tulajdonában levő épületben kialakított, külön bejáratú lakásban. Adtunk nekik a lakáshoz kulcsot, ők is adtak az ő lakásukhoz való kulcsot.
Soha nem jutott volna eszükbe/eszünkbe, hogy majd a kulccsal "beosonunk" a másikhoz, és meglessük, hogy a másik mit csinál!
Ilyen esetben a kulcs arra való, ha baj van, (tűz, víz, gáz!) és abban a lakásban nincs otthon senki, akkor be lehessen jutni! És nem a bármikor szabad bejárásra ad jogot!
abban igaza van néhány válaszolónak,hogy az anyós vette a lakást. viszont én úgy gondolom,hogy nem illik visszaélni az ajándékkal. az én szüleim is vettek lakást a tesómnak és nekem. és ennyi. nem szólnak bele az életünkbe, csak azért, mert ők vették a lakást. hálásak vagyunk nagyon. ők meg hagynak élni. olyan ajándék nekem nem kéne, ahol cserébe napi szinten többször beállít és parancsolgat,hogy mit csináljatok.
a feleségednek kéne megbeszélni vele,hogyha ezt csinálja,akkor köszöni szépen nem kér az ajándékból, elköltözik máshova és akkor jöjjön csak,hogyha hívja.
de ha a párod nem szól semmit,akkor nem tudom mi a kérdés. valószínű ő is olyan /olyan lesz mint az anyja. nem tudom mit vársz akkor a kapcsolattól.
az a ti magánügyetek amúgy,hogy mikor takarítotok és hogy ki végzi a házimunkát.
11-es, az első mondatod hülyeség. Ha a lányának szánta és a lánya nevén van, akkor onnantól neki semmi köze hozzá. Ha valakinek valamit odaadsz, akkor utána nincs beleszólásod, hogy mit tesz vele.
Gyerekednek is majd adsz zsebpénzt, de mindig nézegeted a pénztárcáját, meg elszámoltatod a blokkokkal, hogy mire költött belőle, vagy mi?
Legalább szól előtte, hogy jön?
Nálunk a férjem kapott lakást, anyósnak van kulcsa, de általában felhív. Igaz, ha a férjemmel beszél akkor van, hogy meglep.
Ő is port nézni jön, meg babához hülye tanácsot osztani... :S
Egyébként miért vagy otthon mind3x? Reggel-este jön, otthonról dolgozol? Kosz van, vagy csak csesztet?
Attól, hogy ő vette a lakást nincs joga bármikor beosonni, ha azt a lányának adta. Még ha az ő házában vele laknátok akkor se lenne szép dolog, hogy szó nélkül bemegy a szobátokba.
Más probléma nincs vele? Az ilyen mamák általában több téren villognak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!