Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek én reagáltam...

Szerintetek én reagáltam túlságosan túl?

Figyelt kérdés

Tegnap szerettem volna a páromnak vacsorára tojásrántottát készíteni.Ki is mentem a konyhába,feltettem a hagymát pirítani,majd hirtelen odalépett az anyósom,hogy gyorsan apósomnak is vacsora kell,és nem fértem oda a hagymához.Az pedig egyre inkább égett le,Ő meg ott belekavargatott,és mondta,hogy tökéletes így(még én a háta mögött álltam.....!) Majd mikor már végre odaférhettem,már teljesen leégett a hagyma,undorító bűze volt.Teljesen kiakadtam,hiszen nem szerettem volna a tojásokat az odaégett hagymával elrontani,majd közölte,hogy ez így is nagyon finom lesz,és Ő megenné,ha éppen nem lenne rossz a gyomra!Apósom mindvégig kint ült....valamiért úgy érzem,ha apósom megérkezik,állandóan azzal produkálja magát,hogy engem(most jelen esetben a hagymám),égeti le....Miért jó ez?Olyan szomorú voltam,Ő pedig egy bocsánatkérésre sem méltat....a 18. szülinapomon is ezt csinálta velem,pedig azt vártam egész életemben a legjobban.(rossz családi hátterem miatt)

(Igen,sajnos jelenleg velük élünk,külön szobánk van-dolgozunk-tanulunk,semmilyen káros szenvedélyünk nincs,mindenbe beleadunk,és minden mást magunknak veszünk)

2016. aug. 24. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
29%

egy év? még jó, hogy anyukának elege van.

gondolta, majd hazamész.

lásd be, hogy ez nem jó így. menj szépen koleszba és kész.

amúgy befogadtak. de szted miért? sajnáltak valszeg azért. mit tehettek volna? talán a fiúk elszökött volna veled és élnétek a híd alatt..csak ezért.

helyedben gyorsan mennék melózni akár mekibe is, és kivettem volna egy szobát öt másikkal együtt. a szülők sem akarnak idegent kerülgetni éveken át, amíg te tanulgatsz...

2016. aug. 24. 15:28
 62/78 A kérdező kommentje:

Hihihi :D

Eddig nagyon szar kedvem volt,de végre megnevettettél,amit nagyon köszönök :DD

Na megyek,mindenki más válaszát köszönöm.

2016. aug. 24. 15:32
 63/78 anonim ***** válasza:
75%

Azért egyvalamit látnod kell már az elején. A pszichiáter és a pszichológus-képzés olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. A pszichiáter ovos. Ergo orvosi egyetemen képzik, íme a SOTE szakképzési temtatikája:

[link]

Ezt egy támogató család, és kielégítő anyagi körülményekkel rendelkező embernek is húzós kihívás (már ha bejut), hiszem az alap és szakkézések után a gyakorlat, mire területet választ és paraktizálni kezd, alsó hangon is eltelik bő tizenx év. Neked meg dolgoznod kell, ez e mellett nem menne és ha az elköltözés sem szponzorálható, akkor nyilván ez sem fog. Nem okoskodok, de ez nem a szegény, rossz családból származó fiatalok sportja. Ahhoz túl költséges és időigényes, bónusz nem hétköznapi ember agyának való, de ez a része még rendben is lehet Nálad. Pszichológus ettől még lehetsz, minden második érettségiző vágya, túljelenkezés ezerrel, de a verseny Neked is nyitott. Fiam állapota okán (autizmussal és, megspékelve még evvel-avval, rendszeresen találkozom mindkettővel, bár Neki kezelőorvosa van, ez pszichiátriai terület, pszichológussal szülői konzultáció keretében beszélek csak, ég és föld a kettő. erről ennyit.

Megértem, hogy nehéz, nem írom le a saját utam, de én sem palotából jöttem és 18 voltam, mikor nekiindultam a nagyvilágnak, ergo tudom, hogy mocsok nehéz, de sokan vannak, akiknek sikerült azért, nem lehetetlen.

egy valamit tarts mindig szem előtt. Bármit is segítesz, vállalsz és csinálsz náluk, az bizony az Ő otthonuk. hidd el, rengetegen egyáltalán be sem fogadnának. tudom, ez nem mentség és ez nem jogosítja fel anyóst arra, hogy mindent megtegyen Veled, de a legfontosabbat már meglépte: beengedett az otthonába. Ez sokkal több, mint amit a legtöbb ember valaha is megtenne. Az ilyen helyzetek sosem szülnek jó eredményeket, másképp kell gondolkozni és újratervezni a jövőt. Ami pedig a hagymádat illeti, elzárod a gázt, félreállsz, anyuka befejezi, bekapcsolod újra és folytatod. nem értem, nyilván nem rúgott volna félre, ha közlöd vele, egy pillanat anyuka, lekapcsolom, amíg összedob valamit. Ha egy ilyen egyszerű élethelyzet managelése is komplikált feladat számodra, akkor a legnagyobb jóindulattal kérdem, mikérnt gondoltál a nagybetűs életnek önállóan nekiugrani? Komolyan segíteni szeretnék. Amúgy meg diákmunka, aztán olyan szak, ami mellett akár nappalin is (akad pár büféképzés, bár annyit is ér) dolgozhatsz, vagy levelező. Szerintem Neked a szociális heylzetedből adódóan lesznek majd szélesebb spektrumon is ösztöndíj-lehetőségeid és kollégiumba is lehet menni. Kívánom, hogy sikerüljön, de addig is tarts szem előtt, hogy bármilyen kötekedő és lehetetlen alak is az az anyós, jelenleg Ő bizosítja száodra annak az otthonnak a melegét (oké, néha frigóba illő hőmérséklettel), amit a szüleidnek, a családodnak kellene. Kitartás és nagy levegő. Ha valóban ilyen irányú pályára készülsz, extrém mennyiségű toleranciára, empátiára lesz szükséged, vedd úgy a nehéz pillanatokban, hogy most rákészülsz. Hidd el, jobb az ilyenekehez pozitívan hozzáállni.

2016. aug. 24. 15:48
 64/78 anonim ***** válasza:
45%

Tr ott egy IDEGEN vagy, egy senki, örülj, hogy

- befogadtak

- nem kell beszállnod a rezsibe, mint normális lakótársi esetben

Más: te képes voltál otthagyni a tesódat a fhosban? Hát, gratulálni tudok.

A pszichiáter az orvosi szak rohadt nehéz, a pszichológus pedig bölcsész, de nem könnyebb.

Munka, és költözés, ennyi, amúgy meg szépen nyelsz, mert mást nem tehetsz.

Amúgy tedd össze a két kezed, ilyesmit bepróbált - kvázi ingyen ott lakás - egyik ismerős fiának a csaja, körbenevették, hogy felejtse el, nem kell nekik lakótárs. Igazuk van, én sem engedném.

2016. aug. 24. 16:10
 65/78 anonim ***** válasza:
29%
én se hagynám hogy otthon érezd magad a konyhámban
2016. aug. 24. 23:25
 66/78 anonim ***** válasza:
67%
Rengeteg jó indulatú ember van ahogy látom. Nyilván rosszul esett. De sajnos nem tudsz mit tenni amíg ott éltek. Ez a vagdalkozás pedig hogy prosti vagy stb stb... Nem kell senkivel foglalkozni. Tervezd a közös jövőtöket tanulj. Addig meg próbáld elkerülni a konfliktusokat. Sajnos mást nem igen tehetsz.
2016. aug. 25. 03:43
 67/78 anonim ***** válasza:
63%

szerintem meg ezen a helyzeten csak a párod tudna változtatni.miért nem állítja le az anyját?

és ha annyira tűzön-vizen együtt vagytok,akkor vegyen el feleségül,rögtön nem egy jött-ment idegen lennél,hanem teljes jogú családtag

2016. aug. 25. 08:45
 68/78 anonim ***** válasza:
50%

Nem reagáltad túl, azon kívül, hogy szomorú lettél.

Ebből a helyzetből indulni, nem egy leányálom.

Ezzel a sok rosszindulatú senkivel meg ne foglalkozz, ostoba migránsok, a magyar nyelvben nincsenek ilyen kifejezések, hogy a "nyakán lakni", a nyakára szülni", a magyar családban a gyerekem élettársa nem "idegen"...

majd visszaküldjük őket oda, ahova valók.

Türelem!

2016. aug. 25. 09:43
 69/78 anonim ***** válasza:
24%
67: ha elveszi se lesz több joga az anyósa/apósa házában. akkor sincs ott semmije. csak a fiúk felesége lesz, őt sem kötelesek megtűrni.
2016. aug. 25. 09:46
 70/78 anonim ***** válasza:
49%
68: már miért ne lenne ilyen kifejezés? nagyanyám is élt anno ezzel.Amúgy igenis a kérdező stílusából ítélve egy érzékeny lány lehet ami arra utal hogy anyós pajtinak figyelnie kell minden szavára nehogy a hercegnő sipákoljon vagy csak grimaszoljon. És így nem lehet hosszútávon valakit elviselni. Arról nem is beszélve, hogy az ember már csak olyan hogy egy beteg család gyermekét nehezebben fogadja el hátha ő is selejtes példány(nem szép de az ember már csak ilyen).majd ha neked kell 1 éven át kerülgetned valakit, aki már azon kivan hogy a konyhába lépsz, te se lennél oda érte. a hercegnő azt hitte mivel szar volt a családi háttere majd itt jól bánnak vele de csalódott és most nem tudja ezt hova tenni. érdekes amúgy a barátja a nagy szerelem hol volt idáig a történetben, miért nem szólta le a szüleit mindezért? elhiszem hogy rossz volt neki és ok nélkül nem kap szeretetet de ne is várja el a családi szeretetet idegenektől és a stílusa nagyon unszimpatikus.
2016. aug. 25. 10:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!