Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek én reagáltam...

Szerintetek én reagáltam túlságosan túl?

Figyelt kérdés

Tegnap szerettem volna a páromnak vacsorára tojásrántottát készíteni.Ki is mentem a konyhába,feltettem a hagymát pirítani,majd hirtelen odalépett az anyósom,hogy gyorsan apósomnak is vacsora kell,és nem fértem oda a hagymához.Az pedig egyre inkább égett le,Ő meg ott belekavargatott,és mondta,hogy tökéletes így(még én a háta mögött álltam.....!) Majd mikor már végre odaférhettem,már teljesen leégett a hagyma,undorító bűze volt.Teljesen kiakadtam,hiszen nem szerettem volna a tojásokat az odaégett hagymával elrontani,majd közölte,hogy ez így is nagyon finom lesz,és Ő megenné,ha éppen nem lenne rossz a gyomra!Apósom mindvégig kint ült....valamiért úgy érzem,ha apósom megérkezik,állandóan azzal produkálja magát,hogy engem(most jelen esetben a hagymám),égeti le....Miért jó ez?Olyan szomorú voltam,Ő pedig egy bocsánatkérésre sem méltat....a 18. szülinapomon is ezt csinálta velem,pedig azt vártam egész életemben a legjobban.(rossz családi hátterem miatt)

(Igen,sajnos jelenleg velük élünk,külön szobánk van-dolgozunk-tanulunk,semmilyen káros szenvedélyünk nincs,mindenbe beleadunk,és minden mást magunknak veszünk)

2016. aug. 24. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
25%

A szülők megengedték, hogy ott legyen. Ez nyilván csak egy szükségállapot, nem élete végéig lesz így

ja véletlen terhes lesz egy év múlva és hopp ottmaradnak,aztán jön még egy gyerek...

2016. aug. 24. 12:39
 32/78 anonim ***** válasza:
47%
jóó szükséghelyzet,de szerintem időközben rájöttek hogy mégsincs ehhez kedvük. és valahol meg is értem őket. te nem vagy a vérszerinti gyerekük, plusz azt hiszik(és valahol jogosan) hogy úgyis csak az első szerelem vagy majd elmúlik,tehát semmilyen téren nem vagy számukra fontos. és így sem korholt le hogy takarodj a konyhából csak elege lett abból hogy nem akkor tehet valamit a konyhájában amikor ő akar és elég pofátlanul adta ezt a tudtodra és ezt megértem valahol.
2016. aug. 24. 12:42
 33/78 Skorpió87 ***** válasza:
77%

Valószínűleg nem szeretnél összebalhézni a párod szüleivel és szeretnél tisztelettudó lenni. Érthető, csak akkor kihasználnak és butának tartanak majd. Szóval, amikor átvette a kavargatást az anyós, akkor kellett volna leállítani, hogy megcsinálod majd Te. Biztos hasonló helyzetek már előfordultak és elő is fognak fordulni.

Érezd, hogy Te is közéjük tartozol és szerintem ez a megtűrt szöveg annyira nem helytálló, mert gondolom mindenből igyekszed a részed kivenni.

A szavaidból egyáltalán nem tartalak éretlennek, csak nem tudtad kezelni a szituációt.

Hány olyan ember van, aki középkorú, nyugdíjas, de gyerekesen viselkedik és süket, mint az ágyú...

A költözést akkor érdemes fontolgatni, ha teljesen rád nőnek, irányítanak, beleszólnak a kapcsolatodba és mondjuk a párod nem áll melléd. De erről szó sincs.

Nem megfutamodni kell, csak feltalálnod magad. A legközelebbi szitunál majd megy. Próbáld meg magad otthon érezni, másképp nem fog sikerülni !!! Ennyi :)

2016. aug. 24. 12:58
 34/78 anonim ***** válasza:
69%
Miért olyan "férfiakat" fogtatok ki te is meg a mama is, akiknek nincs kezük?
2016. aug. 24. 12:59
 35/78 A kérdező kommentje:

Hú,milyen sok komment érkezett,erre nem számítottam.

Várjatok,választ adok a kérdésekre,hogy kicsit átláthatóbb legyen a dolog.

Nem tudok hazaköltözni,mert a mentálisan beteg nagymamám kidobott a házból.Ha meglettek volna az alapok,hogy ott maradjak,nyilván nem megyek máshova "élősködni".A párommal 14 éves koromban,nyolcadik osztályban jöttünk össze,azóta vagyunk szerelmes egymásba.Ha eddig nem jött baba,lassan öt év óta,mert vagyunk olyan felelősség teljesek,hogy a semmire,és más nyakára főleg nem szülök,minden nélkül,akkor ez továbbra sem fog megtörténni.A házimunkát igen,gyakorlatilag mindent én csinálok,és 16 éves korom óta dolgozom,akárcsak a párom,mert egyikünkről sem gondoskodtak a szülei túlságosan,illetve viselték gondját(azon kívül,hogy fedél volt a fejünk felett).Értsd: cipőt,bérletet,ruhát,már azóta magunknak kellett venni,és iskola mellett megdolgozni érte,tehát elkényeztetve nem vagyunk.A kérdést csak sok dolog felnyűlemlése miatt tettem fel,a reakcióm pedig az volt,hogy levettem a gázról a hagymát,érezve,hogy most nem vagyok kívánatos személy a konyhában,és bementem a szobába.Ezért éreztem úgy,hogy kicsit diplomatikusabban is megoldhattam volna a helyzetet,de hát kommunikáció hiányában ez nehéz dolog,sajnos.Nem szeretnék velük élni,félreértés ne essék,nem szeretnék más nyakán élősködni,saját otthont szeretnék magamnak és a páromnak.Természetesen tudom,hogy én vagyok másnál,és alkalmazkodnom kell,de itt a hangsúly azon van,hogy akárhányszor(különböző időpontokban)kimegyünk az üres konyhába,anyósom megjelenik,mert nagyon fontos dolga van.Minden-áldott-nap.

Ezért sokalltam be kicsit,ennyi lett volna a dolog.

Köszönöm ennek ellenére a válaszokat,elég megosztó úgy látom a dolog.

2016. aug. 24. 13:02
 36/78 anonim ***** válasza:
86%
Most ebben a helyzetben vagy, vagytok. Minél hamarabb érdemes ebből kimászni, amint tudtok és albérletbe költözni, nektek is, anyóséknak is jobb lesz.
2016. aug. 24. 13:08
 37/78 A kérdező kommentje:
UI.:Senkit nem pontoztam le,ellenkezőleg,köszönöm mindenki válaszát.A negatív vélemény is vélemény.Szép napot nektek! :)
2016. aug. 24. 13:10
 38/78 anonim ***** válasza:
33%
és mióta laksz ott?
2016. aug. 24. 13:10
 39/78 anonim ***** válasza:
30%
kiscsillag azért kár hogy nem voltál tájékozott(pedig én is tudtam azt amit most írok annyi évesen) hogy nagyanyád nem dobhatott volna ki 18 éves korodig...de ez már veszett fejsze nyele. Az hogy párod kitartó már írtam kolesz mellett kiderülne és hát őszintén én se hinném hogy az a kapcsolat örökre szól így pedig nagyon idegesítő lenne az ott léted akkor is ha sajnálatból beengedlek.neked is igazad van de az anyósnak is hogy a csak párkapcsolatát a fiának nem kéne kerülgetnie(ha legalább a neje lennél), neked meg abban hogy most már nem tudsz hova menni viszont az egyetemmel magadnak is és nekik is tennél egy szívességet.
2016. aug. 24. 14:17
 40/78 anonim ***** válasza:
43%

Én értem anyósodat is. Egy idegent kerülget a saját konyhájában, ki tudja mióta. Ez, amit csinál, egyfajta véleménynyilvánítas. Vannak olyan rendesek, hogy ott lakhatsz, de nem örülnek annak, hogy a magánéletuket egy idegennel osztják meg.

Én sem örülnék neki, ha a gyerekeim párjai nálunk laknának, mi több nem is engedném.

Az, hogy neked milyen a családi háttered, az nem tartozik rájuk. Szóval más házában sajna neked nincs szavad.

2016. aug. 24. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!