Anyósom megsértődött, amiért őt nem visszük nyaralni. Jogos? Ti vinnétek a békesség kedvéért?
Fiatalon lettem terhes. Anyósom abortuszra akart küldeni, megmondta hogy rá aztán ne számítsunk és ehhez tartotta is magát.
A szüleim és a testvéreim viszont támogattak, nélkülük nem tudtuk volna vállalni a picit. Már 3,5 éves, szépen egyenesbe jöttünk, el is költöztünk. Jövő héten elmegyünk pár napra nyaralni velük.
Anyósom eddig is meg volt sértődve mert az én családom többet volt a lányunkkal, mint ők. De most.... amióta tudja, nem száll le a témáról.
Ti elhívnátok a békesség kedvéért?
ha attól eltekintenék,hogy nem akarta az unokát, attól függetlenül is azt mondom,hogy ne vigyétek.
miféle dolog az,hogy megsértődik és követelőzik,hogy vigyétek? felnőtt emberek vagytok,ha külön mentek nyaralni akkor külön. törődjön bele.
Dehogy vigyétek!
Attól se lesz békesség.
A te családod többet van a babával, de hát nem is tanácsolták, hogy vetesd el - hogy tud ő a gyerek szemébe nézni, nem is értem.
#5, te meg olvasd el a kérdést, mielőtt válaszolsz!
Kedves kérdező!
Szerintem a te pénzedre azt viszel nyaralni akit akarsz, nincs olyan hogy kell. Ha te vinnéd az anyóst akkor vidd, ha nem akkor nem. Én egyébként ezt el sem mondtam volna neki, főleg azt hogy ti fizettek. Meg kell mondani neki mikor erőlteti a nyaralást, hogy nem számíthattatok rá, csak a családodra, akkor miért vinnétek nyaralni? Ne is jöjjön mert nehogy ott is ingyen kelljen vigyáznia a gyerekre.
Akárhogy gondolkodom, nem találok egyetlen aprócska indokot, hogy miért kéne elvinnetek magatokkal.
Amiket a fejedhez az gonosz és undorító volt, ha hirtelen haragjában mondta, egy őszinte bocsánatkérés a minimum. És még ti vittétek el hozzájuk az unokát, nem ám ők mentek volna hozzátok látogatni, (nyilván sokkal kényelmesebb lett volna nekik utazni, mint fordítva).
Szóval ha a nehezebb időkben nem volt ott, akkor most se tartsa a markát nyaraltatásért az anyós. Én a helyedben meg is mondanám neki, hogy egész pontosan miért nem jöhet el velünk.
Szép dolog, hogy téged érdekel a békesség, de azt anyósod már akkor felrúgta, mikor nem támogatta a fiát. Rendben, meg volt a véleménye- De kövezzenek meg, akkor is támogatnám a gyerekem, ha 16 évesen teherbe esne, pedig nyilván nem lennék boldog.
A nyaralás számomra kikapcsolódás, így nem fér bele, hogy olyan emberekkel menjek, akikkel nem jó a kapcsolatom. Ez az évi pár nap a feltöltődésről szól, kötelességből biztosan nem hagynám, hogy ez ne valósuljon meg. Magam miatt sem, a férjem miatt sem, a gyerekem miatt sem.
Anyósnak megmondanám, hogy NEM szeretnénk, ha jönne, mert szórakozni, kikapcsolni szeretnék, de olyan emberrel nem tudunk, aki akkor fordított hátat, mikor a leginkább szükség lett volna rá. Nem is elsősorban neked, a férjednek, hiszen az anyukája. Ha nem érti meg, hát nem érti. Miért kellene érdekeljen, hogy esetleg vérig sértődik, és otthon puffog esténként? Őt sem érdekelte a Ti gondjaitok, hogy nektek milyenek az éjszakáitok, egy újszülöttel, tapasztalat nélkül, szinte még gyerekfejjel.
Nálam ezekre a dolgokra nincs bocsánat.
Szerintem se vigyétek, semmiképpen.
Gondolom, elmúlt években amikor nyaralni voltatok, nem volt problémája hogy "ő is akarna nyaralni veletek", mert akkor a családod nélkül voltatok.
Féltékenység van mögötte, hogy "húúú, őket igen, engem meg nem" és nem gondolkodik el rajta, hogy mit, hogy és hol rontott el...
Jó a szíved, hogy ilyenen filózol, de ne!
Miféle nyaralás volna az?
Ha a saját fia se látná szívesen, (megértem), akkor te ne erőlködj ezzel.
Békesség? :D tök mindegy, hogy hány évesen és miért szültél. Az unokája. Nem egy egyèjszakás kalandból csúszott be a gyerek, hanem együtt voltál a fiával és együtt is vagytok a mai napig. Ha eddig nem számíthattatok rá semmiben (nemcsak anyagilag hanem érzelmileg is), akkoe ezután se számíthattok rá, ő se számìtson rátok! Remélem az ilyen visszakapja az élettől majd amikor szottyadt vén trotty lesz és lesz aki a pofájába vágja, hogy rá ne számítson...
Nem vinném el semmikèpp, pláne azok után, hogy nem volt kíváncsi az unokára. Akkor ne élősködjön nyaralás alatt rajtatok!
Ha téged utál is, akkor legalább a fia miatt fogadhatta volna normálisan a gyereket! Maradjon otthon és gondolkozzon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!