Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mibaja van anyósnak? Tényleg...

Mibaja van anyósnak? Tényleg eltartottnak számítok?

Figyelt kérdés

Fél évig nem volt munkám, majd dolgoztam 1 hónapot, próbaidő után elküldtek, és utána agencynél dolgoztam szintén 1 hónapot, majd kijött az epilepsziám, és csak szeptemberre kapok időpontot orvoshoz, így nem tudok dolgozni, mert sehol nem alkalmaznak, mert nincs orvosi papírom.

Nos most épp mély depresszióba zuhanok a tehetlenség miatt, és anyós szekálja a páromat, hogy látszik rajtam, hogy sosem akarok dolgozni, életem végéig eltartott leszek, dolgozó nőt képzel mellé, stbstbstb..

Annyira rosszul esett, hogy összeesve sírtam, még most is sírok, nem tudom mivel érdemeltem ki..

Az egész abból indult ki, hogy a párom elfelejtette az anyukáját felkoszonteni a névnapján, és erre sértődött meg, és csattant rajtam az egész.

Mi lehet a baja? Tényleg ennyire gáz lennék? Ezelőtt 8 évig volt folyamatos munkaviszonyom, és nem élvezem az "eltartottságot".

2016. aug. 8. 02:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
21%

IGen, tényleg - mivel sem munkád, sem jövedelmed -, de ez csak kettőtökre tartozik, senki másnak nincs beleszólása.

Míg a párod hajlandó szemrebbenés nélkül eltartani - azért ugye a házimunkát te csinálod, ha már dolgozni nem tudsz? -, addig mindenki másnak csss.

Én három hónapig nem találtam melót, senki nem cs.sztetett érte, az exem jól keresett, nem volt neki probléma. Annyi, hogy rend, tisztaság és minden nap főtt étel-süti várta otthon. Meg szex, mert teli voltam fezskóval :D

2016. aug. 8. 08:41
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

Az a kérdés hogy a férjed hogy áll a dolgokhoz. Mikor mi összeköltöztünk a férjemnek nem volt munkája és igazán nem is izgatott a dolog, tudtam hogy kijövünk az én pénzemből. Tudtam hogy egy szorgalmas ember és amint lesz lehetősége megoldja. Az én szüleim egy árva szót nem szóltak, viszont az ő rokonai őt kezdték el csesztetni, na szóltam a rokonainak hogy álljanak le, ez a mi dolgunk, aki itt szólhat az én vagyok, ez kettőnkre tartozik kinek van munkája és kinek nincs.

Kérdés hogy a férjed hogy látja, veszi anyuka lapjait, vagy megért téged? Ha a férjed szeret akkor állítsa le anyukát, semmi köze a dologhoz. egyébként ne csinálj ekkora problémát abból hogy nem dolgozol. Előtte 8 évig dolgoztál, most rosszabb a helyzet, de csak jobb lesz. Gondolom sikerül valamit találnod. Bárki járhat így, én nem ítélkezem. Anyóst egyébként te is elküldheted melegebbre, ne érezd magad kevesebbnek mert ma épp nincs munkád, holnap vagy holnapután már lehet. Egyébként annyira nem bírhat ha ennyire belefolyik az életetekbe, uszítja a fiát. Én ezen is elgondolkodnék. Ha holnap már dolgozol akkor minden oké lesz, puszi puszi? Hol van bajban a család?

2016. aug. 8. 09:05
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

Nem értem, miért lenne a kérdező eltartott. 8 év munka után csak van megtakarítása, amiből fedezni tud 1-2 hónap munkanélküliséget, nem?

Én is voltam pár hónapot munka nélkül két állás között, de ez nem azt jelentette, hogy a férjem vett meg mindent nekem. Ugyanúgy ment tovább az élet.

De még ha el is tartja a párja, nem ez egy kapcsolat lényege? Segíteni egymást a bajban?

Kérdező, ne foglalkozz az anyóssal, kibukott a névnapon, aztán ilyenkor könnyebb másba belekötni, mint azt mondani a saját fiának, hogy "rosszul esett, hogy elfelejtetted". Én ne hagyd magad letörni ilyen hülyeségekkel.

2016. aug. 8. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
20%

Bocs az offért, erre reagálnék:

"Egy hónap alatt alapszint egy nyelvből? ??? Ez milyen baromság már, utolsó? Max egy nyelvzseni lenne képes rá. Egy átlag ember ennyi idő alatt nem tanul meg egy nyelvet, Max bemagol pár mondatot, aminek viszont semmi köze a nyelvtanulashoz"

Nem feltétlenül. Én eléggé hajrázva, de középfokra egy hónap alatt tanultam meg olaszul. Napi két óra magántanár, további 3 óra önálló tanulás, de meglett, mert előbb adtam be a vizsgajelentkezést, minthogy nekiálltam volna a tanulásnak. Tény, hogy második idegennyelv volt, így gyorsabban ment, mint ha első lett volna.

2016. aug. 8. 09:53
 15/21 anonim ***** válasza:
89%
orvosinál(munkahely orvosánál) ne mondd el hogy epis vagy és akkor nem rúgnak ki, tapasztalat. Nem vagy ugyanis köteles papírt adni arról mi a bajod ha saját orvosuk van, mert akkor helyben kivizsgálnak. Én is epis vagyok és dolgozom amióta csak tehetem.
2016. aug. 8. 11:17
 16/21 anonim ***** válasza:
58%

szard le. a párod mondja meg neki,hogy ebbe ne szóljon bele és pont.

a ti kettőtök magánügye. egyébként egy hosszabb kapcsolatban előfordul az ilyesmi. nálunk olyan is volt,hogy apukám nem dolgozott és mondhatjuk,hogy anya tartotta el. nyilván átmeneti kényszerhelyzet volt.ugyanúgy volt,hogy anyukám vesztette el a munkahelyét és apa tartotta el. ez egy normális házasságban nem téma, előfordul.

arra leszek kíváncsi,hogyha 3 évig otthon lennél a gyereketekkel a jövőben, akkor mi lesz? anyósod valószínűleg akkor is fog pofázni. ezért kéne most leállítani és nem reagálni az ilyen rossz indulatú megjegyzéseire.

2016. aug. 8. 12:02
 17/21 anonim ***** válasza:
26%

Gondolom anyósod is abban a világban nőtt fel, amikor létezett a "közveszélyes munkakerülő" fogalma. Ettől még nem kell elítélni meg nekiesni vagy bármi hátsó szándékot látni. Ha tényleg jó a kapcsolatotok, akkor beszéld meg vele.

Gondolom van megtakarításod és amikor fél évig nem dolgoztál, csináltál valamit. Ezt el lehet neki mondani.

Ha meg nem érti meg és továbbra is ellenséges, akkor leszarom tabletta.

2016. aug. 8. 12:19
 18/21 anonim ***** válasza:
82%

14!

Nulláról? Nem hiszem.

2016. aug. 8. 14:37
 19/21 anonim ***** válasza:
57%

Nem vagy gâz...ezt felejtsd el!!Vannak ilyen bunkó emberek..Nàlunk is...Az anyósommal kijövök, sokszor beszélünk telefonon, vagy talàlkozunk..Nekem a pàrom nővérével van gondom:Mégpedig azért, mert ő újgazdag riii(tudjàtok mit akartam irni), de nem vagyok irigy..Mindig érezteti velem, hogy egy senki vagyok-megjegyzem csak a mi csalàdunk ilyen, a papàm mérnők volt, Kossuth dijas stb, meg vannak az ő csalàdjàban orvosok, informatikusok, tanàrok stb), mert nekem sajnos van még tartozàsom, 2évig kell köznü hàtralékot fizetnem(hosszú az előzmény, sok letiltàs volt, apàmat àtvàgtàk, nem mindig vt munkàm atb)de megoldottam, és nem kértem pàromat, hogy fizessen bele semmibe..Mégis azt érzem, hogy a csaj "élősködönek"tart engem meg apàmat; a lànyomra nem mondd semmit mondjuk.Szerinte szànalmas, hogy megyek "segélyért" az önkormànyzathoz, alapitvànyhoz..De ha kérném a pàromat, hogy segitsen az lenne a baja..Anyósom adott egy cipőt, amit ő kapott erre leüvöltötte az anyjàt , hogy minek adta nekem...Kb

azt éreztem, mintha a pàrom az utcàról szedett fel...Igaz, nincs semmim a lakàsomon kivül, de azt hiszem így is többet érek mint ő, aki nem épp törvényesen kezeli a pénzügyeiket..Szerintem ne foglalkozz vele, mert csak beteg leszel, sok idegeskedéstől, ha a pàrod szeret, ne érdekeljen mit mondd..Én is ezt próbàlom tenni.Bocsi ha hosszú lett, csak kb.hasonló helyzetben vagyunk mindketten.:/ Fel a fejjel!!!!

2016. aug. 8. 19:00
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, valóban olyan a gondolkozása, hogy aki nem dolgozik az veszélyes munkakerülő, és csak az számít embernek, aki a belét is kidolgozza, ha nem fáradsz el, akkor valami nem oké.

Tényleg nem szeretném savazni, tudom, hogy ő nem kedvel, írtam is neki Facebookon, hogy sajnáljuk, hogy elfelejtettük a névnapját, de külföldön ahol egyik nap jön a másik után, ez nem szempont, majd leírtam, hogy legközelebb mikor tudok munkába állni.

Elolvasta, de nem reagált, de nem is érdekel, a lelkem könnyebb, mert leírhattam neki.

Sajnos félrerakott pénzem nincs, nem kerestem annyit sosem, vagy mindig nagyobb kiadásaim voltak, (magánorvos, kutyámnak orvos..)

És a szeptemberi kezdéses dolog is megvan, de nem fix egyik sem, hisz nem tudják, hogy alkalmazhatnak, vagy sem.

2016. aug. 8. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!