Mibaja van anyósnak? Tényleg eltartottnak számítok?
Fél évig nem volt munkám, majd dolgoztam 1 hónapot, próbaidő után elküldtek, és utána agencynél dolgoztam szintén 1 hónapot, majd kijött az epilepsziám, és csak szeptemberre kapok időpontot orvoshoz, így nem tudok dolgozni, mert sehol nem alkalmaznak, mert nincs orvosi papírom.
Nos most épp mély depresszióba zuhanok a tehetlenség miatt, és anyós szekálja a páromat, hogy látszik rajtam, hogy sosem akarok dolgozni, életem végéig eltartott leszek, dolgozó nőt képzel mellé, stbstbstb..
Annyira rosszul esett, hogy összeesve sírtam, még most is sírok, nem tudom mivel érdemeltem ki..
Az egész abból indult ki, hogy a párom elfelejtette az anyukáját felkoszonteni a névnapján, és erre sértődött meg, és csattant rajtam az egész.
Mi lehet a baja? Tényleg ennyire gáz lennék? Ezelőtt 8 évig volt folyamatos munkaviszonyom, és nem élvezem az "eltartottságot".
Hmm, hát lehet, ő annyira nem kedvel Téged, mint Te őt, ha ennyi miatt rögtön neked esik, hogy munkakerülő, kitartásra játszó lustaság vagy.
Ha meg ennyire felpaprikázza magát azon, hogy a kisfia elfelejti megköszönteni, akkor lett volna rá 18 éve, hogy beleverje a fejébe, hogy a névnapi köszöntés mennyire fontos dolog, és akkor véletlen se felejtené el.
Undorító dolog tőle, nem csak a lábtörés a betegség.
Meg te hiába kedvelted, ha ő nem ilyen nőt képzelt a fiának - akkor ő ezt nemigen viszonozta.
Gondold át, hogy tényleg olyan jó-e a viszonyod az anyósoddal.
Láttam már olyat, mikor a fiatalasszony ott áradozott, hogy anyja helyett anyja, amikor nem volt ott, akkor az anyós minden szavából sütött a rosszindulat.
Talán eddig sem volt oda érted, csak most borult ki a bili.
Másrészt, jelenleg a férjed tart el. Egy család vagytok, ő ezt gondolom vállalta, tudja, mivel jár. Anyósodnak nem tudom, ez miért fáj ennyire. Egyszerűen csak fogást keresett rajtad, és most van mibe belekötnie.
Azt tudom ajánlani, hogy keress állást, és ha valahová behívnak, nyugodtan és őszintén mondd meg, hogy egészségügyi okokból szeptembertől tudsz munkába állni. Sokan azért nem kezdenek azonnal, mert pl. felmondási idejük van, vagy még csak pár hét múlva veszik fel a gyereket bölcsibe/oviba, és őket sem küldik el. Ha tényleg kellenek, megvárja a cég azt a pár hetet. Már lassan augusztus közepe van.
Nyugi, ha lesz újra munkád, szépen egyenesbe jöttök, párodra sem hárul ekkora teher, és anyósod is befoghatja a lepénylesőjét.
Meg sose tudni, mit hoz az élet, ne forduljon ilyen elő, de... Ha esetleg a férjed veszti a munkáját, te is el fogod tartani, amíg újra munkába tud állni. Ezért vagytok egy család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!