Feleségem édesapja 58éves, és nemrég szünt meg a munkahelye. Anyósom 12éve rokkant nyugdijas. Ketten élnek az öregek, és most kicsit nehéz helyzetben vannak amiért amiért apósomnak nincs munkája. Próbált más állást keresni, de a kora miatt nem alkalmazzák sehol. Nekem van egy kicsi szállitmányozó vállalkozásom 2teherautóval. Feleségem, megkért hogyha tudok akkor próbáljak meg segiteni a szülein, mert nehéz helyzetben vannak. Mivel apósom teherautó sofőr munkát ajánlottam neki. Heti 2-3napot kellett volna dolgozzon , és 120ezres fizetést ajánlottam neki. Erre ő felháborodott, hogy én hogyan képzelem, hogy neki egy 30évvel fiatalabb takony parancsolgasson, mert ő már akkor a kárpátokat járta amikor én még apám faxába voltam. Ezt elmeséltem a feleségemnek,és azt mondta, hogy ő nem ilyen segitségre gondolt, hogy munkát ajánlok az apjának, hanem pénzzel kellett volna segitsek. Szerinte is azzal lenézem az apját, hogy munkát ajánlok neki, és hülye szitu lenne ha a vejének kellene dolgozzon
#19-es, ebben az esetben éppen megbecsülték volna, csak nem hagyja, a világért se!
Szép, hogy imádod az apukádat, de te felvennél olyan embert, aki azzal kezdi, "hogy kis takony"?
A kor egy fontos dolog, de nem érdem, a munkaviszony meg munkaviszony.
2016. aug. 6. 09:23
22/25 anonim válasza:
Nyilván nem a munkáltatónak adta elő ezeket apukám :).
Bizonyos szempontból azért megértem őt is.
Nem arról van szó, hogy a kora érdem, hanem a munkatapasztalata.
Végigdolgozta az egész eddigi életét és akkor 55 évesen egy kb. 22 éves ember (aki jó esetben is max. 4 éve dolgozik rendesen) "pattogtatja" meg kéri számon. Érted.
Volt egy cég, ahol gyakorlatilag kávét kellett volna főznie a 23-28 éves kis "főniknek"...azért ennyi idősen azt én is elutasítanám.
2016. aug. 6. 11:03
23/25 omba válasza:
Az én főnököm egy 20 évvel fiatalabb nálam, mi tökre kedveljük egymást, nem értem, miért kell az "ugráltatás" szinten nézni.
Fölöslegesen nem izélget, a munka meg munka.
2016. aug. 7. 14:09
24/25 anonim válasza:
Nem vagy pofátlan! De apósod helyében én se álltam volna be dolgozni, de pénzt se fogadtam volna el. Család vagy a barátok és a munka keverése sokszor kellemetlen helyzeteket szül.. Főleg ha apósod így reagált az ajánlatodra, munkába is csak kellemetlen dolgok lettek volna :\
2016. aug. 11. 22:30
25/25 anonim válasza:
Mi lett Veletek kérdező? Hogyan oldottátok meg? Most bukkantam rá a beírásodra, de egyet értek az itt hozzászólókkal, annyival kiegészítve, hogy a nejed viselkedésén is jobban le kellene gondolkodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!