Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Pofátlan lennék?

Pofátlan lennék?

Figyelt kérdés
Feleségem édesapja 58éves, és nemrég szünt meg a munkahelye. Anyósom 12éve rokkant nyugdijas. Ketten élnek az öregek, és most kicsit nehéz helyzetben vannak amiért amiért apósomnak nincs munkája. Próbált más állást keresni, de a kora miatt nem alkalmazzák sehol. Nekem van egy kicsi szállitmányozó vállalkozásom 2teherautóval. Feleségem, megkért hogyha tudok akkor próbáljak meg segiteni a szülein, mert nehéz helyzetben vannak. Mivel apósom teherautó sofőr munkát ajánlottam neki. Heti 2-3napot kellett volna dolgozzon , és 120ezres fizetést ajánlottam neki. Erre ő felháborodott, hogy én hogyan képzelem, hogy neki egy 30évvel fiatalabb takony parancsolgasson, mert ő már akkor a kárpátokat járta amikor én még apám faxába voltam. Ezt elmeséltem a feleségemnek,és azt mondta, hogy ő nem ilyen segitségre gondolt, hogy munkát ajánlok az apjának, hanem pénzzel kellett volna segitsek. Szerinte is azzal lenézem az apját, hogy munkát ajánlok neki, és hülye szitu lenne ha a vejének kellene dolgozzon

2016. aug. 4. 11:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

Normális ember pont az ingyen kenyeret érezné megalázónak, nem azt, ha munkát ad neki egy rokona.

Ha tényleg úgy fejezte ki magát apósod, ahogyan írtad, akkor megmondanám, hogy egy fillért nem kap, de ezután azt is kétszer meggondolom, hogy találkozzak-e vele bármilyen családi eseményen.

Tudod, mi a véleményem? Apósod egy lusta dög, aki azt képzeli, hogy nyugdíjig el fogod tartani, ő meg mereszti otthon a s...gét. Hát ehhez ne legyél partner!

Menjen el vécét pucolni, vagy bármi más alantas munkára, aztán akkor majd nem a veje, hanem jó eséllyel egy idegen, nála 30 évvel fiatalabb fog neki parancsolgatni. Valószínűleg sokkal kevesebb tapintattal, mint te tennéd.

Az biztos, hogy a szememben ezután egy nagy nulla lenne, és ebből nem is csinálnék titkot.

2016. aug. 4. 12:40
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként tényleg, én is azt hallottam, sofőrökből rettentő hiány van.

Van egy olyan gyanúm, hogy apósod nem a kora miatt nem talál sofőr állást, hanem felvételi beszélgetésen hasonló módon előadja magát, aztán a főnök úgy dönt, hogy nem bajlódik ilyen lehetetlen alakkal.

2016. aug. 4. 12:47
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Te nem voltál pofátlan. Nem vagy a karitasz, ő meg még aktív. Menjen akkor közmunkára, 51200 forint nettóért. Vén fa...sz. De tele van a puttonyom az ilyen önelégült vén bolondokkal, te jó Isten! Mert idősebb 30 évvel! De a pénzed az jó lenne, mi? Akkor persze nem számít, hogy ő az idősebb? Jesszus, befejezem, mielőtt bannolnak.
2016. aug. 4. 13:36
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem voltál pofátlan. Kellett neki pénz, te felajánlottál neki egy lehetőséget, amivel baromi jó pénzt tud keresni a mai világban, és rendes, legális munka. Az, hogy ő ezt visszautasította... aki tényleg olyan helyzetben van, az mindent elvállal. Én még a feleségeddel való kapcsolatot is meggondolnám a helyedben, vagy sürgősen elbeszélgetnék vele, hogy te nem krőzus vagy, te megdolgozol a pénzedért.
2016. aug. 4. 13:41
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Sok esze van az öregnek..,inkább örülne h melozhat..és nem ingyen kellene elvárnia a pénzt
2016. aug. 4. 13:59
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Ennél a sztorinál több ponton is megnyúlt az arcom.

1. Heti 2-3 napért 120k-s fizut ajánlottál? Ez komoly? Úr vagy, barátom.

2. Az apósod tényleg azt mondta erre, hogy nehogymár? Hát ez szinte ajándék, és még érezné is magát valakinek ahelyett, hogy egy "kis takony" totális jóindulatára volna szorulva (bár még így is).

3. A feleséged nem elszégyellte magát az apja viselkedése miatt, hanem még leoltott, hogy pénzt kéne neki adni? WTF? Ilyen van?

Erre csak egy magyarázat van: apósod kiba kellemetlenül érzi magát, amiért mások jóindulatától függ az ő létbiztonsága, és nem túl intelligens ahhoz, hogy ezt értelmesen lereagálja.

2016. aug. 4. 21:16
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy az apósod hogy reagált,egy dolog. De hogy ebben a feleséged is támogatja őt?? Dehogy vagy pofátlan. Sőt.
2016. aug. 4. 22:27
 18/25 fru_ ***** válasza:
100%

Te nem voltál pofátlan, az fix.

Ahogy a vállalkozásodról írsz, hát nem nagyon fér bele havi 100 zsebpénz se neki.

A lánya férjét egy "takonynak" tartja? Az is elég gáz.

A feleséged meg elmondhatta volna világosan, mit szeretnének.

2016. aug. 5. 18:26
 19/25 anonim ***** válasza:
64%

Heti 2-3 nap, 120-as fizuért és nem fogadta el???

Kár, hogy nem vagyok teherautó sofőr :D.

Viccen kívül: vannak sajnos ilyen emberek. Az én apukám is hasonlóan büszke természetű (amúgy nagyon imádom őt). Volt, hogy fél évig keresett munkát, mert sok helyen azt kifogásolta ő is, hogy "55 éves fejjel ne ugráltassa egy hoszonéves kis takony". Inkább az a szomorú, hogy kis országunkban ennyire nem becsülik az idős(ebb) korral járó munkatapasztalatot. Amúgy meg jól tetted szerintem...

2016. aug. 5. 20:24
 20/25 A kérdező kommentje:
120ezer reális bér lenne, nem túlfizetett. igaz, hogy heti 2-3nap, de azt gyakran egyhuzamba kell levezetni napi 12órával, mert többnyire külföldre járunk.
2016. aug. 6. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!