Anyósék a megkérdezésem nélkül, babaülés nélkül vitték a gyereket autópályán... hunyjak szemet, mit csináljak?
1-2 órára bíztam rájuk amíg vásárolni mentem, máskor is volt már náluk.
Mikor indultam vissza hívtak hogy ne hozzájuk hanem sógorhoz menjek, akik falun laknak fél órára.
Após taxis és taxiban nem büntetik a kézben szállítást,de attól hogy taxi nem fogja kikerülni a részeg sofőr és bamba gyalogos, ezt többször elmondtam már.
Ez 5 napja volt, azóta nem mentünk anyóshoz látogatni, ki van akadva hogy miért nem. Mit csináljak? Nyilván nem kerülhetem örökre, de hát nem örülök hogy a tiltás-kérés ellenére csak megtette. A férjem is leszidta őket.
De az övre vonatkozó engedmény is csak akkor megengedett, ha taxiként fuvaroz, és nem családi látogatásra megy a nejével és az unokájával rokonokhoz munkaidőn kívül. Ha az asszony megtámadná az őt fuvarozó férjét, az már más lapra tartozik...
Régen jó fizetésnek számított 50.000Ft, gondolom, most is jó lesz azoknak, akik visszasírják a régi időket. Ja, hogy most ennyiből nem lehet megélni...? Hát régen jó volt... :-)
Ma voltunk náluk, megígérte, hogy nem viszi így, remélem úgy is lesz.
Viszont elmondta, hogy ő annyira vigyázott rá, hogy az ölébe ültette és a saját övével bekötötte a derekánál... pff.. fizika egyes, egy nagyobb fékezés és összenyomja :@
Após nem hiszem hogy tudná, hogy szabályt sért, mindig azt mondja, hogy úgyse állítja meg a rendőr. Hát én inkább örülnék ha egyszer a másik unokával megállítaná, ő se szokott ülésben ülni, de a sógornőm nem szólt érte. Pedig egyszer egy fékezésnél lefejelte az anyósülést, egy púpon kívül nem lett baja, anyós gondolom igazoltnak vette, hogy biztonságos, egy pukli nem baj.
ma 19:22
Istenem... látom, még mindig nem sikerült értelmezni a mondanivalót. Kötelezővé tenném azt, hogy aki szövegértésből nem éri el az 5-öst iskolában, azt zárják be és minősítsék életképtelennek. Viszlát!
Kérdező!
Oké, megígérték anyósodék, hogy nem viszik többet a gyereket gyerekülés nélkül. Kívánom, hogy így legyen, de az ilyen ’engem úgysem állít meg a rendőr’ és ’csak ide megyünk a szomszéd faluba gyerekülés nélkül, ugyan mi baj történhet’ – típusú emberekben nem feltétlenül bíznék meg. Mintha anyósomat és sógornőmet látnám. A férjem és én szoktuk figyelmeztetni nem csak anyósomat, hanem a sógornőmet(!) is, hogy kösse már be a saját gyerekét a gyerekülésbe. Persze, persze, beköti, modja ő….ennek ellenére 10-ből 9-szer nem köti be, mert nem mennek messzire, csak itt a városban közlekednek. Meg anyósom szokta mondani, hogy menjünk valahová 6-an egy kocsival, mert ő meg tudja fogni a gyereket. Agyrém.
Szóval nézz a körmükre, én azt mondom.
off
"régesrégen nem volt gyerekülés"
nem tudom mi számit régesrégnek, de 32 évvel ezelott az édesanyám chicco ulést vett nekem és a bátyámnak. 30-35 évvel ezelott nem is voltak ennyien az utakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!