Anyósék a megkérdezésem nélkül, babaülés nélkül vitték a gyereket autópályán... hunyjak szemet, mit csináljak?
1-2 órára bíztam rájuk amíg vásárolni mentem, máskor is volt már náluk.
Mikor indultam vissza hívtak hogy ne hozzájuk hanem sógorhoz menjek, akik falun laknak fél órára.
Após taxis és taxiban nem büntetik a kézben szállítást,de attól hogy taxi nem fogja kikerülni a részeg sofőr és bamba gyalogos, ezt többször elmondtam már.
Ez 5 napja volt, azóta nem mentünk anyóshoz látogatni, ki van akadva hogy miért nem. Mit csináljak? Nyilván nem kerülhetem örökre, de hát nem örülök hogy a tiltás-kérés ellenére csak megtette. A férjem is leszidta őket.
Ez a nagyobb gáz, hogy ő megmondja előre, hogy sohasem akarja figyelembe venni, amit ti akartok.
Szenilis vén tyúk, attól, hogy ő szült egy gyereket, nem minden gyerek az övé!
És mi az, hogy 5 nap kiesés már reklamálható - kicsit fel kéne nőnötök a férjeddel, ti vagytok a család.
30 éve még nem voltak autópályák, jóval kisebb volt a forgalom, az autók is lassabbak voltak. Aztán így is akadtak balesetek.
23 éve még nem volt kötelező a gyerekükés. Akkor született az első fiam, és vettünk neki. Egy évre rá volt egy balesetünk, 80-nal telibe kaptunk egy őzet. Be voltam kötve, de még így is lefejeltem az első ülés hátát, a férjemnek meg csupa kék lett a kulcscsontja az övtől. A gyerekünk meg csak az én ordításomra ébredt fel a gyerekülésben. Ha akkor a kezemben van, valószínüleg nem éli túl.
Anyósék egyszer szálltak kocsiba gyerekülés nélkül, akkor kultúráltan, de nagyon határozottan megmondtam nekik, hogy ezt soha többé ne tegyék. Lehetett valami a hangomban, többé nem fordult elő. És igen, a sanát szüleimmel is balhéznék ilyen esetben, de ők ismernek, tudják, mennyire fontos ez nekem, ráadàsul osztják a véleményemet.
Kérdező, ne kerüld anyósékat, ne is bakhézz, de nagyon határozottan mondd meg nekik, hogy gyerek biztonsága az első, és elvárod az ükés használatát.
Most miért az őz a kérdés?
De egy haver 50-nek ütött 22 kg-s őzet, azon 4 halálos sérülés lett, az Astrán meg 140 ezer forintnyi.
(vadász az apja, és, hogy elkerülje a bonyodalmakat, hazavitte az őzet).
Fogalmam sincs, hogy hoztuk össze, de sikerült. Az egyik első kerekünk bebicsaklott, a motorháztető rommá tört, a hűtő tropára ment. Mit mondjak, nem daját lábán ment haza a kocsi.
Az ilyesmi amúgy kiszámíthatatlan. Pár éve jeges, kanyargós, egy autó széles erdei úton találkoztam össze az erdész terepjárójával. Ha nincs jég, nincs gond, egyikünk visszatolat a kanyarban. Akkor hiába mentünk mindketten 20-25-tel, összeütköztünk. Az én Renault 19-esemnek eltört az egyik elsø lámpája, a terepjárónak meg lebontottam a fél elejét. Ez is elég megmagyarázhatatlan.
1. Mindenkit érhet baleset, még egy őzet is. :D
2. A gyerekért a szülő a felelős, Isten, ember, a bíróság, de leginkább saját maga előtt. Ha ragaszkodik a gyereküléshez, akkor ezt tiszteletben kell tartani, akárki akármit is gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!