Anyósék a megkérdezésem nélkül, babaülés nélkül vitték a gyereket autópályán... hunyjak szemet, mit csináljak?
1-2 órára bíztam rájuk amíg vásárolni mentem, máskor is volt már náluk.
Mikor indultam vissza hívtak hogy ne hozzájuk hanem sógorhoz menjek, akik falun laknak fél órára.
Após taxis és taxiban nem büntetik a kézben szállítást,de attól hogy taxi nem fogja kikerülni a részeg sofőr és bamba gyalogos, ezt többször elmondtam már.
Ez 5 napja volt, azóta nem mentünk anyóshoz látogatni, ki van akadva hogy miért nem. Mit csináljak? Nyilván nem kerülhetem örökre, de hát nem örülök hogy a tiltás-kérés ellenére csak megtette. A férjem is leszidta őket.
"Mikor gyerek voltam volt hogy a két ülés között álltam mégis itt vagyok."
Mikor 6 éves voltam, két családtagomat veszítettem el autóbalesetben, pedig be voltak kötve mind a ketten, és aki vezetett közülük, nem követett el szabálytalanságot.
Ha valaki azt nem képes felfogni, hogy a biztonsági öv és a babaülés legalább csökkenti annak a kockázatát, hogy valaki súlyosan sérüljön vagy ne élve kerüljön ki egy balesetből, arra tényleg nehéz mit mondani, és felesleges is.
Mint ahogy valószínűleg arra is kár mit mondani, hogy ha valaki nem a saját, hanem egy magatehetetlen kisgyerek épségét, életét teszi ki tudatosan nagyobb kockázatnak azzal, hogy ülés nélkül szállítja, akkor van, aki szerint a szülő a hisztis, nem pedig az illető felelőtlen.
Én már elmúltam 30, mire feldolgoztam annak a két családtagomnak a halálát, és sok ezerszer volt bennem annak idején gyerekként is, meg felnőttként is, hogy "mi lett volna, ha ....", meg a "miért pont velük történt".
Nagyon, de nagyon nem lennék olyan ember helyében, akinek egy életet kell leélnie abban a tudatban, hogy ha ő nem szegett volna meg közlekedési szabályt, betartott volna biztonsági előírásokat, akkor a házastársa, gyereke, unokája, barátja, sógornője stb. valószínűleg még mindig életben lenne.
Lehet, h én vagyok tulnlaza, én ebből azvegy alkalomból nem csinálnék ekkora problemat, szerencsere nem lett semmi baj. Kell nekik is egy állandó gyerekules, mutasd meg, ha kell tobbszor, hogyan kell bekötni es kesz.
Egy rutintalan, hétvégi vezető nagypapa miatt jobban aggódnék, azert taxiban szert tehetett nemi gyakorlatra. Legalabbis én eleg sokszor taxiztam a gyerekkel, hisz nincs autom, es mondjuk ügyeletre v reptérre nem tömegközlekedéssel mentünk, semmi baj nem tortent soha.
ha a saját anyádék csináltak volna ilyet, akkor is kiakadnál?
ha igen, akkor jogos a felháborodásod.
Korábban is akarták ülés nélkül vinni, akkor ott voltam, mondtam, hogy ne, meg akkor ott volt a mi autónk, azért ne vigye anyós kézben, hogy annyival is többet unokázzon.
Most szó nem volt róla hogy elviszik, azt hittem végig a házban maradnak.
Elvileg a másik unoka ülése fent van a padláson, én nyilván nem vettem ki az enyém mert nem szóltak, hogy kocsival vinnék.
Elhiszem, hogy sokan nőttek fel ülés nélkül, de ha lehet biztonságosabban vinni ne tegyék már ki veszélynek, meg tökmindegy miről lenne szó, megkértem őket valamire, ne tegyék már az ellenkezőjét. Gondolom majd így kap chipset is stb.
Hétvégén szoktunk menni hozzájuk, néha hétköznap.
A férjem is vitatkozott utána az anyjával, de neki is csak azt hajtogatta, hogy a taxiban szabad vinni és ő nagyon vigyáz rá. Meg őt is úgy vitték. 30 évvel ezelőtt.
Számára nem változik a világ, minden úgy jó ahogy akkor volt, amiatt is piszkál hogy miért nem etetem rendes kajával 2 hós kora óta, mert ő úgy csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!