Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósék a megkérdezésem...

Anyósék a megkérdezésem nélkül, babaülés nélkül vitték a gyereket autópályán... hunyjak szemet, mit csináljak?

Figyelt kérdés

1-2 órára bíztam rájuk amíg vásárolni mentem, máskor is volt már náluk.

Mikor indultam vissza hívtak hogy ne hozzájuk hanem sógorhoz menjek, akik falun laknak fél órára.

Após taxis és taxiban nem büntetik a kézben szállítást,de attól hogy taxi nem fogja kikerülni a részeg sofőr és bamba gyalogos, ezt többször elmondtam már.

Ez 5 napja volt, azóta nem mentünk anyóshoz látogatni, ki van akadva hogy miért nem. Mit csináljak? Nyilván nem kerülhetem örökre, de hát nem örülök hogy a tiltás-kérés ellenére csak megtette. A férjem is leszidta őket.

2016. aug. 1. 07:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
93%

Akinek az az első gondolata, hogy "de régen meg biztonsági öv nélkül mentünk a kocsikkal", annak az az egyszerű logikai összefüggés nincs meg, hogy az alapvető biztonsági felszerelések azért kellettek az autókba, mert veszélyesebb lett a közlekedés, már nem 10-15 lóerős Skoda 105-ös szekerek viszik az embereket, hanem olyan autók, akik simán le bírnak villogni 150-180--nál az autópályán. Meg mert sok a hülye is az utakon, akik akkor is beveszik a kanyart 80-nal, ha azt csak 50-nel lehet. Mondjuk valószínűleg ők a hülyék táborát gyarapítják, akik index nélkül vágnak eléd a belső sávban.

2016. aug. 2. 10:09
 42/63 anonim ***** válasza:
92%
Jó kifogás ez a "régen ez volt". Apám munkavédelmis volt és baleseteket is vizsgált. Nem egy új szabályozás, módosítás született csak azért, hogy bizonyos típusú baleseteket, sérüléseket a jövőben elkerüljenek. Merthogy a tapasztalatok hozták magukkal az igényt. Régen nem volt gyerekülés, és? Most van, és megvan az oka, hogy miért lett bevezetve. Régen az emberek nem házakban éltek, lehet visszamenni a barlangokba, aki nem akar haladni a korral...
2016. aug. 2. 10:50
 43/63 anonim ***** válasza:
93%
Most találtam a jogszabályt, hogy taxiban akkor nem kötelező, ha taxi üzemmódban használják éppen az autót, azaz fizető utast visz bekapcsolt taxiórával.
2016. aug. 2. 11:33
 44/63 anonim ***** válasza:
94%

Folyt köv...

Tehát ha após az unokát fuvarozza ülés nélkül a mamával, az ugyanolyan szabálysértés, mintha nem taxiban ülnének.

2016. aug. 2. 11:35
 45/63 anonim ***** válasza:
0%
A vizsgálaton különböző pszichológiai jellegű vizsgálatoknak vetik alá a jelöltet, mellyel a reakcióadás képesség idejét és az észlelést tesztelik. A feladatok a PÁV I. esetében a legnehezebbek és a leghosszabbak. Először hét különböző feladattal próbálják felmérni a reakcióidőt, az emlékezetet és a reflexeket, majd elbeszélgetés következik egy pszichológussal. Az éles vizsgálat előtt a gyakorlás lehetősége biztosított. Az adatok értékelésekor az eredményeket úgy értékelik, hogy összevetik a PÁV-on résztvevők átlagos eredményeivel. Taxisoknak pav 2kell de ugyanazok a feladatok vanbak tehàt feltetelezhetően kobban vezetnek ...
2016. aug. 2. 16:30
 46/63 anonim ***** válasza:
92%
Jól van, taxisok gyöngye, értjük. A taxisok igazából nem is emberek, egy kézmozdulattal a közelgő veszélyt is elhárítják.
2016. aug. 2. 16:39
 47/63 anonim ***** válasza:
92%

45-ös! És akkor mi van? Pl. a taxisnak marha jók a reflexei. Nemnormális autós izomból fékez előtte, villamreflexeinek köszönhetően nem is rohan bele, csak akkorát fékez, hogy a gyerek felkenődik a szélvédőre. Ugyanis ha mamika nem a Superman, nem fogja tudni megtartani. A fizika már csak ilyen, ha meg nem hiszel neki, mert kerekeken gurul az agyad, nézz meg egy-két autós tesztet ezzel kapcsolatban.

Amúgy meg lehet bármilyen profi egy autós, más még simán hibázhat körülötte, és teremthet kivédhetetlen helyzetet.

Én csak egyet nem értek. Fél perc bekötni egy nyavalyás gyerekülést. Annyira nem siethet az ember, hogy erre sem képes!

2016. aug. 2. 17:10
 48/63 anonim ***** válasza:
82%

Értem, hogy mik a feltételek egy taxisnál, de könyörgöm, nem csak ő közlekedik az utakon, és hülye sofőrök bárhol lehetnek. A legjobb taxist is érhet baleset, ha váratlanul az útjába kerül egy idióta, egyetlen egy elég ahhoz, hogy tragédia legyen, és nem fognak számítani a teszteredmények.

Pár hete történt egy halálos baleset a munkahelyem közelében, volánbusz és valami drága autó találkozott, a busz ott parkol a cégünk melletti busztelepen, "egy kicsit szellős" lett, az autó sofőrje meg nem élte túl...

2016. aug. 2. 18:25
 49/63 anonim ***** válasza:
90%

A jogszabály egyébként valóban az, hogy ha a taxi nem taxi üzemmódban közlekedik, akkor ugyanúgy kötelező érvényű a gyerekülés használata, mint a többi személyautónál.

[link]

[link]

Szóval mivel nagyiék nem taxi üzemmódban használták a taxit, ezért nem csak anyuci lehet felháborodva (teljesen jogosan), hanem még szabálysértést is elkövettek (mint ahogy azok is, akik nem szállítanak rokkantat, vagy maguk nem azok, és mégis rokkant igazolvánnyal parkolnak a rokkantaknak kijelölt parkolókban...).

Rendben, ezúttal nem történt baj, a múlton nem rágódunk, de ne legyen legközelebb...

2016. aug. 2. 18:34
 50/63 anonim ***** válasza:
62%
Mellesleg meg van olyan társaság, ahol a kicsikre is odafigyelnek, ha szülő lennék, és nagyon kellene taxi, én erre is odafigyelnék: [link]
2016. aug. 2. 18:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!