Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósék a megkérdezésem...

Anyósék a megkérdezésem nélkül, babaülés nélkül vitték a gyereket autópályán... hunyjak szemet, mit csináljak?

Figyelt kérdés

1-2 órára bíztam rájuk amíg vásárolni mentem, máskor is volt már náluk.

Mikor indultam vissza hívtak hogy ne hozzájuk hanem sógorhoz menjek, akik falun laknak fél órára.

Após taxis és taxiban nem büntetik a kézben szállítást,de attól hogy taxi nem fogja kikerülni a részeg sofőr és bamba gyalogos, ezt többször elmondtam már.

Ez 5 napja volt, azóta nem mentünk anyóshoz látogatni, ki van akadva hogy miért nem. Mit csináljak? Nyilván nem kerülhetem örökre, de hát nem örülök hogy a tiltás-kérés ellenére csak megtette. A férjem is leszidta őket.

2016. aug. 1. 07:41
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
91%
Nem gondolom, hogy kerülni kéne anyósodékat, de én biztos, hogy elmagyaráznám neki még egyszer, hogy ne vigye el a gyereket gyerekülés nélkül kocsikázni, mert minden volán mögött ember ül, akármi adódhat, és ha a gyerek kirepül az autóból, akkor meg hogy fog elszámolni a lelkiismeretével. Azt is hozzátenném, hogy ez volt az utolsó, és ha nem tudnak vigyázni a gyerekre, akkor nem viszed hozzájuk többet.
2016. aug. 1. 19:20
 32/63 anonim ***** válasza:
54%
Hogyhogy nem kötelező taxiban a gyerekülés? Azok az autók talán más anyagból vannak, mint a többi? Igen, bekötve is történhet tragédia, de a szabályok nem véletlenül vannak, főleg, amik a gyerekeket védik. Ha taxiban valóban nem kötelező, akkor ezen illene változtatni. Te meg próbálj beszélni velük, hogy félted a gyereket, ők is féltenék a helyedben, elhiszed, hogy a papa biztonságosan vezet, de hülye sofőrök is vannak az utakon, és miattuk kell elővigyázatosnak lenni (például nemrég olvastam egy cikket, hogy valaki egy iskolának hajtott, mert játszott vezetés közben, és nem arra figyelt, amire kellett volna, de én már utaztam úgy buszon, hogy a buszsofőr vezetés közben újságot olvasott és nem az utat figyelte).
2016. aug. 1. 20:40
 33/63 anonim ***** válasza:
66%
32es képtelenségben gondolkodol. Ha beteg a gyerek pl es nincs,autótok akkor hìvsz egy taxit és beviszed a gyereket nem de? Maskor sok csomagod van akkor nem tetszene ha a taxi csomagtartója tele lenne ülésemelővel és gyereküléssel? Taxisok PÀV2 (pàlya alkalmassàgi vizsgàlat) kategória megszerzése utàn dolgozhatnak csak. Rengeteg vezetési tréningen kell részt venniük vizsgàzniuk stb...De sok nyugdijas felhajt 1500patika ladàval az M7esre csak épp forgalommal szemben jogsi 10éve lejàrva.
2016. aug. 1. 22:06
 34/63 anonim ***** válasza:
70%
Nos, a kérdés esetén nem egy idegenről volt szó, bár még azt is meg lehetne oldani, hogy arra is felkészüljenek a kisgyerekes utasokra, olyat már láttam, hogy mozgássérülthöz mentek ki, oda is úgy készültek, nem csak úgy kiküldtek egy random akármilyen autót. Minden esetre ha már az utasainál erről nem gondoskodik egy taxis (de ha szülő lennék, nekem azért pozitív lenne, ha erre is odafigyelne, és lenne lehetőségem gyereküléses taxit rendelni), a saját unokájának a biztonságára legalább odafigyelhetne, és ahogy olvastam, van is kéznél nagyiéknál gyerekülés, meg lehetőségük is lett volna anyukától elkérni, szóval a kérdéses esetben ez csak lustaság és felelőtlenség...
2016. aug. 1. 22:13
 35/63 anonim ***** válasza:
14%
Én értem, hogy elmondtad nekik, de szerintem túlliheged a dolgot. Oké, elvitték. Megtörtént, nem lett baj, ennyi. Ha a múlton rágódsz folyamat, akkor sajnállak. Régen sem volt még biztonsági öv sem. Nem történt semmi velük, meg kell mondani nekik, hogy ilyen többet ne legyen és ennyi...
2016. aug. 1. 23:02
 36/63 anonim ***** válasza:
89%
30as vagyok 32/34es igazad van elkérhették volna de amint irtam is feltünően hamar elindultak a gyerekkel nagyon sumàkolàsos a dolog. Ha akire ràbìznàm nem ér rà (ez esetben a fiàhoz megy falura) akkor màsképp szervezem a dolgot. Vagy ha szól, hogy a fiàhoz menne oda afom a gyerek ülést. Gyere koràt nem làttam de azért ha rábizom a gyereket valakire kb elvàrnàm hogy a hàz pàr szàz méteres körzetében legyenek(közeli parkban jàtszótéren utcàn) ha kiviszi a hàzból mondanàm ebben a,ruhàban homokozhat csuszhat màszhat ezt a sapkàt tegye fel nap ellen ebbe a cipőbe rugja a követ....
2016. aug. 2. 07:12
 37/63 anonim ***** válasza:
90%

Én sem értem, miért mem kell taxiba gyerekülés?! Valahogy az lenne az evidens, ha taxit hívsz, jelzed, mekkora gyerekekkel utaznál, és olyan kocsit küldenek, amiben van. Ugyanis maga a puszta tény, hogy taxiban ülsz, nem véd meg a barmoktól.

A taxisok hozzáállásában is változás kellene. Nem túl tégen két kicsi gyerekkel mentem be a városba. A város határán berobbant a hátsó szélvédő. Az eső ömlött, időre mentünk az orvoshoz, nem volt lehetőségem lefedni a lyukat. Beálltam a benzinkútra, hívtam egy taxit. A taxis meg nem értette, mi a fenéért akarom a két babahordozót bekötni a kocsijába, merthogy nem kötelező. Annyit mondtam neki, hogy nem is tilos. A visszafelé hívott taxis is ugyanúgy értetlenkedett, pedig ránézésre sem egyszerū két 1 év alatti gyereket kézben megtartani.

2016. aug. 2. 08:58
 38/63 anonim ***** válasza:
90%
Többet nem vinnék sehova, az tuti. Milyen nagyszülő az ilyen? Nálunk anyósomék mentek el és vettek gyerekülést. Ez nem túl spilázás. Az ember a gyerekét biztonságba szeretné tudni. Após kamionsofőr volt, van rutinja. Mégse gondolja ugy, hogy nem kell a gyerekülés. Aki szerint ez nem gáz, annak csak gratulálni tudok...
2016. aug. 2. 09:34
 39/63 acelsziv ***** válasza:
93%

Amúgy ez olyan tipikus kelet európai mentalitás. Megtehetnénk ésszerű óvintézkedéseket a balesetek elkerülése, vagy a sérülés minimalizálása érdekében de csak azért SEM tesszük meg mert nehogymá'

Engem, amikor falvéséshez védőszemüveget, hegesztéshez pedig maszkot hordtam szabályosan kiröhögtek és kigúnyoltak és mindenféle gyengének elhordtak. Füldugóért szintén. Csakhogy az én hallásom és szemeim még mindig jók és a pofám sincs összeégve.

Tehát sikknek számít a veszélyeztetés de ha beüt a krach akkor megy a sírás rívás.

2016. aug. 2. 09:44
 40/63 anonim ***** válasza:
90%

Az nagyon nem érv, hogy régen ilyen nem is volt.

Na és? Most meg van - és mellesleg kötelező is.

Régen meg simán dohányoztunk a távolsági buszon, az orvosi váróteremben, meg az egyetemi előadóban. Most akkor az jó volna?

A nagyobb baj, meg nem a gyerekülés, hanem, hogy a nagyszülők magasról tesznek arra, hogy a gyerek apja-anyja hogyan képzeli a gyereknevelést, bármiben.

Én nem nagyon bíznék bennük.

Ez egy sunyi agresszivitás.

2016. aug. 2. 09:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!