Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szóltok ehhez?

Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Második gyermekemmel vagyok várandós, ő is kislány lesz.

Az első lányom édesanyám nevét kapta.

Most anyósom szó szerint azt követeli, ha az első kislány az anyukám nevét kapta, akkor a második legyen róla elnevezve.

A sógornőmet is ugyanigy hivják, ő is az anyja mellé állt, hogy milyen igaza van, ha az egyik mamának jár ez a kedveskedés, akkor a másiknak is joga van hozzá...

De anyósom neve jellegzetes időskori név, kicsit sem egy mai kislányhoz illő :/

Még nem volt merszem elmondani neki a véleményemet...

Igazat adtok nekem?

2016. júl. 18. 16:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
87%
A TE gyereked lesz, TE (+a párod) döntöd el, hogy hogy hívják majd. Anyósnak kuss van, a sógornőnek meg pláne.
2016. júl. 21. 10:45
 22/26 anonim ***** válasza:
41%
Magadat hoztad ciki helyzetbe. Nem tudtatok volna az elsőnek is valami mást kitalálni? De egyébként úgyis ti döntitek el. Nem szabhatja meg.
2016. júl. 21. 21:17
 23/26 A kérdező kommentje:

A férjem szinte elvicceli az egészet :/

Annyit mondott, hogy kapja a lányunk anyósom nevét, és majd Huginak becézzük -.-

Vagy legyen két neve, mi majd az általunk választott nevet használjuk majd, anyósomék meg a sajátjukat...

2016. júl. 22. 00:45
 24/26 anonim ***** válasza:
86%
Magyarul apucinak vagy tök mindegy, mi a gyerek neve, vagy nem mer anyucival újat húzni, és inkább téged hoz kellemetlen helyzetbe azzal a nyomorult névvel. Mindkettő rendkívül korrekt veled szemben. Így már juszt se mennék bele, hogy megkapja anyós nevét még második névnek sem. Ha nekem nem tetszik, akkor nem lesz az a neve. Majd olyan nevet kap, ami kettőnknek, a férjemnek és nekem tetszik.
2016. júl. 22. 06:07
 25/26 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk após erőltette, hogy a fiam az ő nevét kapja, én kijelentettem, hogy márpedig nem! A saját gyerekét ő nevezte el, nem a 23. akárki. Választottunk egy nekünk tetsző nevet, persze ment a puffogás, sértődés, és egyszer meghallottam, hogy mondja a saját nevét a gyereknek, miközben közli a szomszéddal, hogy ő így fogja hívni. Na akkor mondtam, hogy úgy téged hívnak, neki más a neve, és legfeljebb nem találkozunk többet, ha nem fejezi be. Érdekes módon azonnal megtanulta a nevét.
2016. júl. 25. 15:02
 26/26 anonim ***** válasza:
Kérdező! Leírnád, hogy mi lett a történet folytatása? :-)
2020. szept. 25. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!