Mit szóltok ehhez?
Második gyermekemmel vagyok várandós, ő is kislány lesz.
Az első lányom édesanyám nevét kapta.
Most anyósom szó szerint azt követeli, ha az első kislány az anyukám nevét kapta, akkor a második legyen róla elnevezve.
A sógornőmet is ugyanigy hivják, ő is az anyja mellé állt, hogy milyen igaza van, ha az egyik mamának jár ez a kedveskedés, akkor a másiknak is joga van hozzá...
De anyósom neve jellegzetes időskori név, kicsit sem egy mai kislányhoz illő :/
Még nem volt merszem elmondani neki a véleményemet...
Igazat adtok nekem?
A sógornőnek eleve kuss, anyós nehéz eset. Gyerekes, de hát a névadás a ti dolgotok, meg, ha ebben engedtek, annak nem lesz ám vége.
Azt kell kifejezni, hogy a férjed te meg a gyereke vagytok egy család, ő meg állhat akármilyen közel, ennek nem része.
( a te anyád se)
Anyósom és a sógornőm is elég irányító típus, foggal-körömmel tudnak ragaszkodni a saját igazukhoz, akár egymás ellen is.
Most viszont, hogy ugyanazon oldalon állnak, még nehezebb a dolgom.
Viszont számomra is fontos, hogy megőrizzük a saját szabadságunkat, függetlenségünket.
Ráadásul anyósom és a sógornőm már dicsekedtek a szomszédoknak, hogy a kisunoka majd az ő nevüket viszi tovább...
Állítólag a sógornőm azt mondta a szomszédoknak, ha valamiért mégsem az ő nevüket kapná a kislányom, ők akkor is úgy fogják majd szólítani :/
le se tojnám.
ha nem a nevén szólítják majd a gyereket, akkor pedig nem is vinném oda többet.
A gyerek anyáé meg apáé. Ennek megfelelően a nevéről és minden vele kapcsolatos fontos dologról is ők rendelkeznek ameddig felnőtté nem válik.
Anyósnak és a sógornőnek lehet véleménye, de beleszólása nem. Követelőzni pedig végképp semmi joga nincs.
Érthető hogy rosszul esik neki, de ez nagyon gyerekes hozzáállás. Egy névnél azért a tetszés is sokat számít nem csak a tisztelgés a felmenők előtt. Szóval ezt azért meg kéne értenie.
Semmiképp nem engednék a helyedben.
Ez eléggé kényes ügy, mindkettőtöket megértem. Neked nem tetszik anyósod neve, nincs ezzel gond. Viszont mivel az első gyerek anyukádról lett elnevezve, így mondjuk anyósod akár kimondatlanul is azt hihette, hogy ez nem csak egyszeri eset, hanem egyfajta "megtiszteltetés" a nagyszülők irányába, így jogosan tehette szóvá, hogy esetleg a második kislány akkor az ő nevét kapja. Az, hogy ezt hogy tálalta az már más kérdés....
Viszont én a helyedben azért minél előbb tisztáznám a helyzetet vele, először természetesen a férjeddel, hogy ő mit is gondol. Tényleg, ő mit gondol?
Nem tudok egyikőtök mellé se állni, mert mindkét oldalon van igazság tálalástól függetlenül és pont az ilyen kényes szituációk miatt vagyok amellett, hogy senki családtagról nem nevezek el gyereket, mert a másik oldalról többnyire csak a sértődés van és a "követelőzés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!