Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szóltok ehhez?

Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Második gyermekemmel vagyok várandós, ő is kislány lesz.

Az első lányom édesanyám nevét kapta.

Most anyósom szó szerint azt követeli, ha az első kislány az anyukám nevét kapta, akkor a második legyen róla elnevezve.

A sógornőmet is ugyanigy hivják, ő is az anyja mellé állt, hogy milyen igaza van, ha az egyik mamának jár ez a kedveskedés, akkor a másiknak is joga van hozzá...

De anyósom neve jellegzetes időskori név, kicsit sem egy mai kislányhoz illő :/

Még nem volt merszem elmondani neki a véleményemet...

Igazat adtok nekem?

2016. júl. 18. 16:10
1 2 3
 11/26 Snorri ***** válasza:
90%
Mond meg, hogy a családban már van kettő a nevéből, ahogy édesanyád nevéből is kettő van. Három már sok.☺ ennyi. Én azért sem azt adnám. Milyen jogon követelőzik?
2016. júl. 18. 21:36
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
ha az előző kislány anyukád nevét kapta akkor az tetszett neked is és a férjednek is, a második kislány neve meg neked nem tetszik,lehet a férjednek sem én anyósom is beleakar szólni de hát ez a mi gyerekünk, ő kiélte már magét két gyerek elnevezésén, hívjátok úgy ahogy jólesik és ha ilyenen megsértődik akkor úgy kell neki
2016. júl. 19. 09:12
 13/26 omba ***** válasza:
88%

A sógornőnek eleve kuss, anyós nehéz eset. Gyerekes, de hát a névadás a ti dolgotok, meg, ha ebben engedtek, annak nem lesz ám vége.

Azt kell kifejezni, hogy a férjed te meg a gyereke vagytok egy család, ő meg állhat akármilyen közel, ennek nem része.

( a te anyád se)

2016. júl. 19. 11:28
 14/26 A kérdező kommentje:

Anyósom és a sógornőm is elég irányító típus, foggal-körömmel tudnak ragaszkodni a saját igazukhoz, akár egymás ellen is.

Most viszont, hogy ugyanazon oldalon állnak, még nehezebb a dolgom.

Viszont számomra is fontos, hogy megőrizzük a saját szabadságunkat, függetlenségünket.

Ráadásul anyósom és a sógornőm már dicsekedtek a szomszédoknak, hogy a kisunoka majd az ő nevüket viszi tovább...

Állítólag a sógornőm azt mondta a szomszédoknak, ha valamiért mégsem az ő nevüket kapná a kislányom, ők akkor is úgy fogják majd szólítani :/

2016. júl. 20. 16:48
 15/26 anonim ***** válasza:
91%
Na nem. mondd meg mindkét szipirtyónak, hogy csináltassanak maguknak gyereket, ha nevet akarnak adni. ne hagyd magad, mert ez a kicsi után még rosszabb lesz. Állj ki magadért. A névadás csak és kizárólag a te és a párod dolga. Ha pedig majd mégis úgy szólítják a gyereket, fennhangon kezd el őket Leokádiának és Placentának szólítani.
2016. júl. 20. 16:53
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

le se tojnám.

ha nem a nevén szólítják majd a gyereket, akkor pedig nem is vinném oda többet.

2016. júl. 20. 18:58
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

A gyerek anyáé meg apáé. Ennek megfelelően a nevéről és minden vele kapcsolatos fontos dologról is ők rendelkeznek ameddig felnőtté nem válik.

Anyósnak és a sógornőnek lehet véleménye, de beleszólása nem. Követelőzni pedig végképp semmi joga nincs.

Érthető hogy rosszul esik neki, de ez nagyon gyerekes hozzáállás. Egy névnél azért a tetszés is sokat számít nem csak a tisztelgés a felmenők előtt. Szóval ezt azért meg kéne értenie.

Semmiképp nem engednék a helyedben.

2016. júl. 20. 19:51
 18/26 anonim ***** válasza:
85%
nem normális az anyósod meg a sógornőd. mi az hogy nem úgy szólítják majd? jól fejberúgnám ha ilyet mondana! úgy nevezed el a gyereked ahogy akarod, nincs joga ahhoz hogy ilyenbe beleszóljon. ráadásul ha öreges a név, gondoljon már bele, egész életében piszkálni fogják miatta szerencsétlen kislányt.
2016. júl. 20. 21:35
 19/26 anonim ***** válasza:
55%

Ez eléggé kényes ügy, mindkettőtöket megértem. Neked nem tetszik anyósod neve, nincs ezzel gond. Viszont mivel az első gyerek anyukádról lett elnevezve, így mondjuk anyósod akár kimondatlanul is azt hihette, hogy ez nem csak egyszeri eset, hanem egyfajta "megtiszteltetés" a nagyszülők irányába, így jogosan tehette szóvá, hogy esetleg a második kislány akkor az ő nevét kapja. Az, hogy ezt hogy tálalta az már más kérdés....

Viszont én a helyedben azért minél előbb tisztáznám a helyzetet vele, először természetesen a férjeddel, hogy ő mit is gondol. Tényleg, ő mit gondol?

Nem tudok egyikőtök mellé se állni, mert mindkét oldalon van igazság tálalástól függetlenül és pont az ilyen kényes szituációk miatt vagyok amellett, hogy senki családtagról nem nevezek el gyereket, mert a másik oldalról többnyire csak a sértődés van és a "követelőzés".

2016. júl. 20. 21:59
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
A szülők dolga eldönteni a saját gyerekük nevét, a sógornőnek semmi, a nagyszülőknek igen kevés beleszólásuk van.
2016. júl. 21. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!