Mit szóltok ehhez?
Második gyermekemmel vagyok várandós, ő is kislány lesz.
Az első lányom édesanyám nevét kapta.
Most anyósom szó szerint azt követeli, ha az első kislány az anyukám nevét kapta, akkor a második legyen róla elnevezve.
A sógornőmet is ugyanigy hivják, ő is az anyja mellé állt, hogy milyen igaza van, ha az egyik mamának jár ez a kedveskedés, akkor a másiknak is joga van hozzá...
De anyósom neve jellegzetes időskori név, kicsit sem egy mai kislányhoz illő :/
Még nem volt merszem elmondani neki a véleményemet...
Igazat adtok nekem?
atyavilag! Sokan nem birnak tullepni ezen a gyerekes hozzaallason, h a"ha neki is, akkor nekem is"....szanalmas.
Kedves Kerdezo, a szuletendo baba a Tied es a ferjede, ugyh teljes jogotokban all sajat magatoknak donteni a baba neverol mindenfele lelkiismeretfurdalas nelkul. Anyos kicsit szuklatorkoru es eleg pofatlan is ezzel a kovetelozessel, de szepen meg kell vele ertetni, h nem az o nevet fogja kapni a kislanyotok es ennyi.
Eszembe nem jutna ilyen pofatlannak lennem a sajat lanyommal szemben. Ha az en nevemet adna a lanyanak, akkor megtiszteltetesnek vennem, ha pedig nem, akkor is elfogadnam. Az o dontese es ezt tiszteletben tartanam.
Az ikreinknek a pasommal a szuleink iranti tiszteletbol adtuk 2. es 3. nevkent a szuleink nevet es ok repestek a boldogsagtol. De semmi esetre sem koveteltek volna pofatlanul, h az o nevuket adjuk a gyerekeinknek.
Köszönet az eddigi válaszokért!
Én olyan nevet szeretnék választani a születendő picinek, ami egy mai kislányhoz illik, és elsősorban nekem és a férjemnek tetszik.
Második névről anyósom hallani sem akar, szerinte az olyan, mintha ott sem lenne, makacsul ragaszkodik a saját nevéhez, a sógornőmmel együtt...
Igen, azt sem szeretném, ha mindenbe beleavatkozna, és irányitana bennünket.
Sógornőmnek szerintem már gyermektelen marad, lassan 40 éves lesz, de ki tudja mit hoz a jövő.
Anyukám neve mindig is tetszett nekem, egyrészt azért, mert az ő neve, de amúgy is esélyes volt a választáskor.
Szerintem is túlzó dolog anyósom részéről a követelőzés, szinte olyan, mintha ultimátumot adna nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!