Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósjelöltem rá sem akar...

Anyósjelöltem rá sem akar nézni a házunkra, mit lehet ilyenkor tenni? N

Figyelt kérdés

Párommal oda került a sor 1 ève, hogy házat szerettünk volna magunknak venni. A szüleink a régi szokásokat helyezik előtérbe (faluhelyen is èlünk mindannyian, a párom családja is), így ragaszkodtak hozzá, hogy ők vegyenek nekünk. A szokások úgy tartják, hogy a "fiús család" veszi a házat, de engem ez különösebben sosem èrdekelt. A páromèk sajnos sokkal szegényebbek, mint mi, így ők nem engedhettèk meg ezt maguknak. Az èn szüleim ebből egyáltalán nem csináltak problèmát, nekik volt rávaló, így megvettèk ők. Az én rèszemről soha nem volt olyan, hogy "ez most az èn házam", "az èn szüleim vettèk", az èn szememben minden közös, és attól, hogy a párom szülei nem tudták megvenni, attól a párom rengeteget dolgozott azèrt, hogy önerőből felújítsuk. Apósjelöltem mindig nagyon rendes volt, amikor csak nèzegettük a házakat akkor is mindig jött, èrdekelte, hogy hol fogunk èlni, nagyon örült amikor megtaláltuk a számunkra megfelelőt ès mindig hasznos tanácsokkal látott el bennünket. Ezzel szemben anyósjelöltem soha nem jött el háznèzőbe, mindig inkább otthon maradt,nèzte a tv-t ès csak fintorgott, amikor feljött a téma. A házunk már fèl ève megvan, de egyetlen egyszer sem jött el hozzánk, pedig nem lakik messze. Apósjelöltem többször felajánlotta, hogy ha már a házat nem tudták kifizetni, akkor bár a felújításba besegítenek, de anyósjelöltem azt sem engedi. Engem soha nem èrdekelt, hogy ki a gazdag, ki a szegény, ès sosem vártunk el semmilyen anyagi támogatást egyik család részéről sem, így a házvásárláskor sem. Nekem fontos lenne, hogy ő is lássa a mi közös otthonunk, hogy hol élünk, az unokái hol fognak nevelkedni. Számomra minden közös volt a párommal, attól függetlenül, hogy ki vette. Annyira rosszul esik.

Köszi, hogy elolvastátok, ez az írás egyrészt "szívkiöntès" is volt.. Tudtok valami hasznos tanáccsal szolgálni a számomra?:-(

2016. júl. 9. 21:27
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
65%

# 50, nem tudom miről beszélsz. Nekem nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel. Mi 1500 feletti kilóméterre lakunk egymástól. Minden nap beszélünk telefonon vagy skypeolunk, ha nem is mindig videózunk. Közös nyaralásokra megyünk. Nincs párom most. Volt vőlegényem és pl. meg sem említettem az exem szüleinek hogy vettem egy lakást. Lehet ő felhozta, de nem tudom miért kell ebből ekkora ügyet csinálni. Majd ha a kérdezőnek lesz babája, akkor biztos mennek babanézőbe, illetve ünnepekkor ellátogatnak. Lehet az anyós kellemetlenül érzi magát amiért nem tudott ő lakást venni a kérdezőnek és a párjának, lehet irígy, 1000oka lehet. Te sem ismered és én sem. A kérdező írta, hogy ők ahhoz ragaszkodnak, hogy a férfi részéről vegyenek házat, szerintem az az oka amit írtam 2 sorral feljebb.

Te is leírtad, hogy nálatok is úgy működik, hogy lefotózod és elküldöd. Ez nem elég?

2016. júl. 12. 10:46
 52/55 anonim ***** válasza:
53%

48: Nem kérdés, hogy nálatok mi a szokás, hanem KÖZÖLVE VAN a nyitóban, hogy náluk ez a szokás, hogy mindenki megnézte. Ezt tehát nem kell megvitatni, hogy kell-e ilyen szokás, vagy sem: náluk VAN.

TÉNY.

Az emberi kapcsolattartásra vannak apropók.

Ha akár egy rég nem látott jóbaráttal fel akarom venni a kapcsolatot, akkor meghívom egy uzsonnára, vagy felhívom, hogy beugranék hozzá a munkahelyére egy üdítőre, felköszöntöm a névnapján és/vagy elmesélek neki valamit, ami azóta történt velem, amióta nem láttuk egymást, megmutatok neki valamimet/valakimet, ami/aki azóta lett, stb.

Ha valakiknél ez a szokás van bejáratva, és rendszeresen visszautasít egy ilyen megkeresést, annak oka van, nem?

2016. júl. 12. 11:19
 53/55 omba ***** válasza:
53%

Sok mindent nem tehetsz. Ha jól értem tervben van esküvő, gyerek... Valamelyik majdcsak megenyhíti.

De ritka erőszakos egy nő lehet, ha a férjének "nem engedi", hogy segítsen a fiának.

2016. júl. 12. 11:50
 54/55 JP Cintia válasza:
20%

Kedves Kérdező!

Helyedben nem nagyon aggódnék anyósod miatt, nézd a jobbik oldalát addig se látod ,hogy grimaszol. Mi 4 éve vagyunk együtt a párommal. Tavaly karácsonykor volt az eljegyzésünk amin nem akart meg jelenni. Olyan szinten nem bír elviselni hogy mindenben akadályozni próbál minket. Ház vásárlás előtt vagyunk. Mindenre azt mondja nekem :- Ti még nagyon fiatalok vagytok hova siettek ?! Nem vagytok felnőve a feladatra. 21 éves Lny vagyok 2 éve állandó munkahellyel a párom egy ével idősebb. Én akkor örülnék ha nem szólna bele mindenbe. Amugy neked meg kitartást. Majd meg enyhül hidd el 😊

2016. júl. 16. 22:18
 55/55 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
2018. okt. 6. 11:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!