Anyósjelöltem rá sem akar nézni a házunkra, mit lehet ilyenkor tenni? N
Párommal oda került a sor 1 ève, hogy házat szerettünk volna magunknak venni. A szüleink a régi szokásokat helyezik előtérbe (faluhelyen is èlünk mindannyian, a párom családja is), így ragaszkodtak hozzá, hogy ők vegyenek nekünk. A szokások úgy tartják, hogy a "fiús család" veszi a házat, de engem ez különösebben sosem èrdekelt. A páromèk sajnos sokkal szegényebbek, mint mi, így ők nem engedhettèk meg ezt maguknak. Az èn szüleim ebből egyáltalán nem csináltak problèmát, nekik volt rávaló, így megvettèk ők. Az én rèszemről soha nem volt olyan, hogy "ez most az èn házam", "az èn szüleim vettèk", az èn szememben minden közös, és attól, hogy a párom szülei nem tudták megvenni, attól a párom rengeteget dolgozott azèrt, hogy önerőből felújítsuk. Apósjelöltem mindig nagyon rendes volt, amikor csak nèzegettük a házakat akkor is mindig jött, èrdekelte, hogy hol fogunk èlni, nagyon örült amikor megtaláltuk a számunkra megfelelőt ès mindig hasznos tanácsokkal látott el bennünket. Ezzel szemben anyósjelöltem soha nem jött el háznèzőbe, mindig inkább otthon maradt,nèzte a tv-t ès csak fintorgott, amikor feljött a téma. A házunk már fèl ève megvan, de egyetlen egyszer sem jött el hozzánk, pedig nem lakik messze. Apósjelöltem többször felajánlotta, hogy ha már a házat nem tudták kifizetni, akkor bár a felújításba besegítenek, de anyósjelöltem azt sem engedi. Engem soha nem èrdekelt, hogy ki a gazdag, ki a szegény, ès sosem vártunk el semmilyen anyagi támogatást egyik család részéről sem, így a házvásárláskor sem. Nekem fontos lenne, hogy ő is lássa a mi közös otthonunk, hogy hol élünk, az unokái hol fognak nevelkedni. Számomra minden közös volt a párommal, attól függetlenül, hogy ki vette. Annyira rosszul esik.
Köszi, hogy elolvastátok, ez az írás egyrészt "szívkiöntès" is volt.. Tudtok valami hasznos tanáccsal szolgálni a számomra?:-(
Ha ezt a közös mindent tényleg örökre gondolog akkor menjetek el ügyvédhez és a tulajdon jogot felezétek meg 50-50% arányba és akkor a kedves mama is megnyúgszik.
Tudom ez nem tetszik megoldás de talán igy mindenki biztonságba fogja magát érezni DE ezt csak akkor tedd ha 110%ig biztos vagy a párodban.
"Ha ezt a közös mindent tényleg örökre gondolog akkor menjetek el ügyvédhez és a tulajdon jogot felezétek meg 50-50% arányba és akkor a kedves mama is megnyúgszik. "
Én biztosan nem tenném ezt meg a kedves mama lelki nyugalmáért, és lenne néhány keresetlen szavam a saját gyerekemhez is, ha hasonló helyzetben ezt tenné.
A válaszadók 90%-a nincs tisztában a dolgokkal.
NEM úgy van, hogy ha majd egyszer szétmennek, akkor minden a lányé, a fiúnak pedig nem lesz semmije.
Még csak számlákat sem kell gyűjtögetnie.
A magyar jog szerint azzal, hogy ő is ott él, hogy együtt újítják fel, hogy közösen fizetik a rezsit, stb., az évek során tulajdonjogot szerez a házban.
Nem érdekel, ha lepontoztok, direkt végigolvastam az összes hozzászólást, és szinte mindben mindenki meg van győződve, hogy mondjuk egy 20 évvel későbbi válás esetén a fiú kisgatyában rohanhat haza anyucihoz.
El vagytok tévedve.
Kezdődhet majd a pereskedés, vagy ezt elkerülendő a peren kívüli megegyezés, és a ház értékétől függően a fiúnak is milliók járhatnak.
Jelenleg különvagyon, igen, de mivel nem házasok, egyelőre ennek a szónak nincs is értelme.
Ha házasok lesznek, de akár élettársaknak is elég maradniuk, azt a világos egyetlen bíróság sem fogja elhinni, hogy 20 éven át a lány fizetéséből fizettek rezsit és éltek, ettek, ruházkodtak, nyaraltak. Meg ugye akkor kéne lennie min. 20-30 millió félretett pénznek, ha a fiú fizetését nem élték fel.
Na ezáltal szerez ő vagyont.
Az eltelt idő, a pénz értékének változása, de a lényeg: a ház állagmegóvása nagyon is pénzbe kerül.
A szüleim kb 17 éve 2,5 millióért vették a házukat.
Azóta eltelt majd 2 évtized, valamennyit költöttek rá, ez kb a gáz bevezetése, meg az ablakok cseréje, tehát nem 10 millió. A lényeg, hogy szinten tartották.
Jelenleg 14 millióért tervezik eladni, egyszerűen ennyit változott a pénz értéke azóta!
Amikor azt a házat vették, panelból jöttel el. A panellakásunkat 2 millióért adták el. Jelenleg a volt lakótelepünkön nem lehet 10 millió alatt lakást kapni, még egy szros kis 35 nm-est sem, de ez egy szép nagy 72 nm-es panel volt. 13 millió körül mennek most.
Szóval kicsit frissítsétek fel a jogi ismereteiteket, mert ez nem az utóbbi pár hónapban változott meg.
Az a durva, hogy mindenki jogi szakértőnek hiszi magát, ezért nagyon gyakran rossz tanácsot kapnak a kérdezők ezen az oldalon. Nagyon sok a helytelen válasz!
Túl sok...
Az más, hogy leélem az életemet valakivel, aztán 30 év múlva úgy ítélem meg, hogy inkább elválok, meg egészen más az, hogy mondjuk beköltözöm egy házba, amit csak a nőmnek vettek a szülei, aztán lehet, hogy fél év múlva kidob. Érted. Akkor meg b***tom a jogot, mert egy kanyi vasat se fogok látni abból a házból.
"NEM úgy van, hogy ha majd egyszer szétmennek, akkor minden a lányé, a fiúnak pedig nem lesz semmije.
Még csak számlákat sem kell gyűjtögetnie.
A magyar jog szerint azzal, hogy ő is ott él, hogy együtt újítják fel, hogy közösen fizetik a rezsit, stb., az évek során tulajdonjogot szerez a házban. "
Pont emiatt mentem ingatlanos jogászhoz tavaly, hogy erre rákérdezzek.
Kinevetett, hogy dehogy szerez jogot.
Nálunk az a helyzet, hogy az én lakásomban anyukám lakik egy férfival rezsimegosztással, akinek egy másik nő a felesége.
Szép is lenne, ha az a házaspár szerezne bármilyen jogot az én lakásomra ezáltal!
(Ha bérba adom 20 éven át és én nem lakom ott, akkor is szerezne a bent lakó jogot ezáltal a logikád szerint.)
"Ha házasok lesznek, de akár élettársaknak is elég maradniuk, azt a világos egyetlen bíróság sem fogja elhinni, hogy 20 éven át a lány fizetéséből fizettek rezsit és éltek"
Ha valaki fenntart egy lakást akár egyedül is, ami nem az övé, tulajdonjogot semmilyen módon nem szerez azáltal benne, ezt hogy gondoltad?
Más: élettársi kapcsolatot hogyan bizonyítasz a bíróság előtt, ha nincs a nemtulaj személy bejelentkezve az ingatlanba, és nincs bejegyezve az élettársi kapcsolat sem?
Úgy látom, a cél az volt, hogy kiforgassátok a szavaimat.
Nem sikerült.
Az, hogy rezsimegosztással ott éltek, az egy teljesen más eset, nem is értem, miért kell idekeverni.
Ez nem az én logikám, amit ügyvédtől kérdeztél meg, az más eset.
HIdd csak el, hogy ebben az esetben lenne tulajdonjoga.
Nem egy vadidegennel él együtt, főleg nem rezsimegosztással, hanem jó eséllyel hamarosan házasok lesznek, és házasság = vagyonközösség, tehát mindegy, ki mennyit keres, minden közös, ezáltal a későbbi felújítások, állagmegóvásra tett intézkedések is közösek.
És erre írtam a példát, hogy 10-20 év alatt csak az állagmegóvás és a pénz értékének romlása lazán jelenthet tízmilliókat.
Anno apám dolgozott egyedül, anyám egy fillért sem tett bele. A bíróságot nem érdekelte, minden közös, mert házasság volt.
Próbáljátok már értelmezni a leírtakat, könyörgöm!
Nem valami egész más, ide nem illő példával jönni!
Nem attól szerez jogot, hogy ott lakik!
Hanem hogy ha házasok lesznek, és ő is ugyanúgy költ a házra, azaz közösen költenek!
Komolyan, egyesek csak és kizárólag kötekedni járnak ide.
Nektek ennyi örömötök van az életben. Titeket nem hallgat meg otthon senki, nincs szavatok, hogy ezen az oldalon így rontotok rá másokra? Itt élitek ki magatokat, mert nincs életetek.
"z más, hogy leélem az életemet valakivel, aztán 30 év múlva úgy ítélem meg, hogy inkább elválok, meg egészen más az, hogy mondjuk beköltözöm egy házba, amit csak a nőmnek vettek a szülei, aztán lehet, hogy fél év múlva kidob. Érted."
nem értem. mit akarsz ezzel mondani?
naná hogy más, de itt most csak egy eset forog fenn. 6 éve együtt vannak már, nem fognak fél év múlva szétmenni, együtt tervezik az életüket.
egyértelmű, hogy fél év után semmi nem jár.
olyanról is tudok, hogy az idős pár csak élettársi kapcsolatban volt, a gyerek nem volt közös, csak a nőé. öregségükre szétmentek, a nő és a lánya mondta a pasinak, hogy fel is út, le is út. persze nem volt hova mennie. a pasi mondta, hogy fizessék ki, mivel x éven keresztül az ő bére majd nyugdíja is erre a lakásra ment el. nyilván nem fogadták el, azt mondták, semmi köze ehhez a lakáshoz, ő csak beköltözött ide 20 éve. per lett belőle, és tetszik-nem tetszik, anyát és lányát kötelezte a bíróság, hogy fizesse ki a férfi részére az elmúlt 20 év járandóságát.
nézd, nem vagyok bíró, csak elég sokat olvasok, és saját problémáimra keresvén a választ, gyakran tévedek jogi fórumokra is.
Attól még, hogy neked nem tetszik, vagy nem hiszel nekem, vagy nem fogadod el, még nagyon furcsa dolgokat produkál az élet.
és olyanokat is produkál, amik teljesen ellentétesek a te nézőpontoddal. nem attól lesz valami igaz, mert te úgy gondolod.
és nem lesz attól hamis sem az enyém, hogy lepontozol. de ennyit teszel, mert mást nem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!