Anyósjelöltem rá sem akar nézni a házunkra, mit lehet ilyenkor tenni? N
Párommal oda került a sor 1 ève, hogy házat szerettünk volna magunknak venni. A szüleink a régi szokásokat helyezik előtérbe (faluhelyen is èlünk mindannyian, a párom családja is), így ragaszkodtak hozzá, hogy ők vegyenek nekünk. A szokások úgy tartják, hogy a "fiús család" veszi a házat, de engem ez különösebben sosem èrdekelt. A páromèk sajnos sokkal szegényebbek, mint mi, így ők nem engedhettèk meg ezt maguknak. Az èn szüleim ebből egyáltalán nem csináltak problèmát, nekik volt rávaló, így megvettèk ők. Az én rèszemről soha nem volt olyan, hogy "ez most az èn házam", "az èn szüleim vettèk", az èn szememben minden közös, és attól, hogy a párom szülei nem tudták megvenni, attól a párom rengeteget dolgozott azèrt, hogy önerőből felújítsuk. Apósjelöltem mindig nagyon rendes volt, amikor csak nèzegettük a házakat akkor is mindig jött, èrdekelte, hogy hol fogunk èlni, nagyon örült amikor megtaláltuk a számunkra megfelelőt ès mindig hasznos tanácsokkal látott el bennünket. Ezzel szemben anyósjelöltem soha nem jött el háznèzőbe, mindig inkább otthon maradt,nèzte a tv-t ès csak fintorgott, amikor feljött a téma. A házunk már fèl ève megvan, de egyetlen egyszer sem jött el hozzánk, pedig nem lakik messze. Apósjelöltem többször felajánlotta, hogy ha már a házat nem tudták kifizetni, akkor bár a felújításba besegítenek, de anyósjelöltem azt sem engedi. Engem soha nem èrdekelt, hogy ki a gazdag, ki a szegény, ès sosem vártunk el semmilyen anyagi támogatást egyik család részéről sem, így a házvásárláskor sem. Nekem fontos lenne, hogy ő is lássa a mi közös otthonunk, hogy hol élünk, az unokái hol fognak nevelkedni. Számomra minden közös volt a párommal, attól függetlenül, hogy ki vette. Annyira rosszul esik.
Köszi, hogy elolvastátok, ez az írás egyrészt "szívkiöntès" is volt.. Tudtok valami hasznos tanáccsal szolgálni a számomra?:-(
"Nem egy vadidegennel él együtt, főleg nem rezsimegosztással, hanem jó eséllyel hamarosan házasok lesznek, és házasság = vagyonközösség, tehát mindegy, ki mennyit keres, minden közös, ezáltal a későbbi felújítások, állagmegóvásra tett intézkedések is közösek. "
Ja, ezt értem, de nem mondtad az előbb, hogy házasságkötés utánra gondolsz.
Mindenki más is ezt írta, hogy amikortól házasok, onnantól feleződik az értéknövelés, állagmegőrzés, és az a baja az anyósjelöltnek, hogy a fia elveszítheti a beleölt pénzt és munkát. Amíg nem házasok, addig jogilag az van, amit mindenki más írt, tehát a fiút jogilag semmi nem illeti, hiába ő fektet bele pénzt, energiát, munkát!
"Nálunk az a helyzet, hogy az én lakásomban anyukám lakik egy férfival rezsimegosztással, akinek egy másik nő a felesége.
Szép is lenne, ha az a házaspár szerezne bármilyen jogot az én lakásomra ezáltal! "
ennek aztán végképp SEMMI KÖZE a kérdéshez, ez egy majdani házasság, vagyonközösség, évtizedes történet, nem pedig egy szóbeli megállapodás, ahol se házasság, se élettársi, se vagyonközösség nincs, de még rokoni szál sem.
miért magyarázod bele, hogy a kettő ugyanaz a helyzet?
ja, a józsi ellopott egy autót, kapott érte 10 évet, a mari meg lenyúlta a suliban a padtársa csokiját, ő is biztos 10 évet fog kapni, mert hát lopás-lopás, ugye?
nem számítanak a körülmények, hogy ki-kivet-mit-hol-mikor, csak lopás, és kész.
kb ennyi a te logikád..
KÖnyörgöm, a leírtakat próbáljuk már EGYBEN, EGÉSZKÉNT, SZÖVEGKÉNT ÉRTELMEZNI, nem a szavakat külön-külön!
Értő olvasás, általános iskola!!!!!!
Te komolyan azt gondolod, hogy érdekel a válaszod annyira, hogy lepontozzam?
Az, hogy a kérdező VALÓBAN vagyonközösséget akar létrehozni a párjával még nem jelenti azt, hogy a kérdező leendő anyósa is úgy gondolja, hogy a kislány meg akarja ezt tenni. Az ő oldaláról annyi látszik, hogy a fia barátnőjének vettek egy házat. A fiának meg nem. Pont. Nem ingatlanjogászt játszunk, hanem az anyós helyébe képzeltük magunkat.
""Nálunk az a helyzet, hogy az én lakásomban anyukám lakik egy férfival rezsimegosztással, akinek egy másik nő a felesége.
Szép is lenne, ha az a házaspár szerezne bármilyen jogot az én lakásomra ezáltal! "
ennek aztán végképp SEMMI KÖZE a kérdéshez, ez egy majdani házasság, vagyonközösség, évtizedes történet, nem pedig egy szóbeli megállapodás, ahol se házasság, se élettársi, se vagyonközösség nincs, de még rokoni szál sem.
miért magyarázod bele, hogy a kettő ugyanaz a helyzet? 2
Mert az anyukám és a férfi szerelmi okokból laknak együtt, mint élettársak, már 20 éve.
Csakhogy ugyanúgy semmilyen hivatalos papír nincsen róla, mint a Kérdezőnek az élettársával, tehát szó sincs róla, hogy bíróság előtt vagyonközösség jönne szóba.
Istenem...nálunk az én nevemen van minden, mert anno az "anyós" ki akarta forgatni az utolsó pénzéből is a fiát, mégsem érdekli a páromat, hogy kinek mi van a nevén. Ugyanúgy minden közös, mindenért keményen dolgozunk mindketten. Sosem volt gond belőle.
Anyósod meg maradjon ott ahol van, féltékeny, gondolom a leírtak alapján téged sem szeret nagyon. Nem hiányzik ilyen ember a családba. Kényszeríteni úgysen tudod. Ráadásuk ha ilyen a stílusa akkor tényleg addig örülj, amíg "távol" van.
Nem szeretnék se pro, se kontra jogi tanácsokat osztogatni, mert nem vagyok jogász, ráadásul minden eset más és más, amit peres esetekben a bíróság mérlegel.
Csak az eredeti kérdésedre szeretnék válaszolni!
Az anyósjelölted otthon a férjének és a fiának biztos elmondta, hogy mi a viselkedésének az oka.
Egyszerűen kérdezd meg a párodat erről.
Nem hiszem, hogy a párod nem ismeri az okot! Életszerűtlen!
Ha olyan őszinte a kapcsolatotok, akkor abba az akármilyen kimenetelű válasz belefér, nem lenne szabad ködösítenie, hiszen ennél már nem lehet rosszabb az anyósjelölt megítélése általad és legalább képbe kerülsz.
Utána a válasz függvényében alakíthatod a továbbiakat.
Én ezt tenném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!