Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósjelöltem rá sem akar...

Anyósjelöltem rá sem akar nézni a házunkra, mit lehet ilyenkor tenni? N

Figyelt kérdés

Párommal oda került a sor 1 ève, hogy házat szerettünk volna magunknak venni. A szüleink a régi szokásokat helyezik előtérbe (faluhelyen is èlünk mindannyian, a párom családja is), így ragaszkodtak hozzá, hogy ők vegyenek nekünk. A szokások úgy tartják, hogy a "fiús család" veszi a házat, de engem ez különösebben sosem èrdekelt. A páromèk sajnos sokkal szegényebbek, mint mi, így ők nem engedhettèk meg ezt maguknak. Az èn szüleim ebből egyáltalán nem csináltak problèmát, nekik volt rávaló, így megvettèk ők. Az én rèszemről soha nem volt olyan, hogy "ez most az èn házam", "az èn szüleim vettèk", az èn szememben minden közös, és attól, hogy a párom szülei nem tudták megvenni, attól a párom rengeteget dolgozott azèrt, hogy önerőből felújítsuk. Apósjelöltem mindig nagyon rendes volt, amikor csak nèzegettük a házakat akkor is mindig jött, èrdekelte, hogy hol fogunk èlni, nagyon örült amikor megtaláltuk a számunkra megfelelőt ès mindig hasznos tanácsokkal látott el bennünket. Ezzel szemben anyósjelöltem soha nem jött el háznèzőbe, mindig inkább otthon maradt,nèzte a tv-t ès csak fintorgott, amikor feljött a téma. A házunk már fèl ève megvan, de egyetlen egyszer sem jött el hozzánk, pedig nem lakik messze. Apósjelöltem többször felajánlotta, hogy ha már a házat nem tudták kifizetni, akkor bár a felújításba besegítenek, de anyósjelöltem azt sem engedi. Engem soha nem èrdekelt, hogy ki a gazdag, ki a szegény, ès sosem vártunk el semmilyen anyagi támogatást egyik család részéről sem, így a házvásárláskor sem. Nekem fontos lenne, hogy ő is lássa a mi közös otthonunk, hogy hol élünk, az unokái hol fognak nevelkedni. Számomra minden közös volt a párommal, attól függetlenül, hogy ki vette. Annyira rosszul esik.

Köszi, hogy elolvastátok, ez az írás egyrészt "szívkiöntès" is volt.. Tudtok valami hasznos tanáccsal szolgálni a számomra?:-(

2016. júl. 9. 21:27
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem nem a fia miatt "aggódik". Az nem "aggódás", hogy azt lesi, mikor lesz a vége a kapcsolatnak. DE! Nem gondol ő a fiával...

FÉLTÉKENY. A házra. Ennyi. (Lehet, neki is van, de ez nem érdekes, vannak emberek, akik mindenre képesek irigyek lenni, akár egy fűszálra is.)

Ne tulajdoníts neki jelentőséget, örülj neki, ha az ilyen embert minél kevesebbet látod.

Attól, hogy a családtagot, még nem feltételenül akar nektek jót, és nem feltétlenül szeret titeket (a saját fiát se!).

2016. júl. 9. 23:24
 12/55 anonim ***** válasza:
18%
Elöbb összekelett volna házasodni ,és utána házat venni akkor bizony nem lenne morcos az anyosjelölt mert bizony atol fél hogy szétmentek házaság elött akkor felesleges ölt bele fia pénzt és energiát .
2016. júl. 10. 07:24
 13/55 anonim ***** válasza:
73%
Ha anyós ennyire önérzeteskedik, akkor kapta volna össze magát az elmúlt 20 évben, hogy a hagyományoknak megfelelően tudjon venni a fiának házat. Ha ő ezt nem tette, akkor legalább örülne annak, hogy mégis lesz hol laknia a fiának.A házfelújítással kapcsolatos időráfordítást meg nem értem. Ott fog lakni ő is. Akkor természetes, hogy kiveszi a részét a munkából, elvégre a saját kényelméért is dolgozik. Anyósnak meg mit fáj, hogy ha esetleg szétmentek, a fiának ebből semmi nem jut? Semmi? Van fedél a feje fölött x. Mit várt volna, hogy majd más szülők az ő fia zsebébe rakják, amit ő nem tudott? Ááá, az ég mentsen meg az ilyen banyától, ez fogja majd a fejedhez vágni, ha "csak " gyedet kapsz (ami simán lehet több is, mint egyes emberek fizetése), hogy eltartatod magad, meg élősködsz a fián, na, meg bele se gondolj, mi lett volna, ha ők tudnak házat venni. Lennél minden élősködő...Ha ő ilyen, nem tudsz mit csinálni, mint érzelmileg eltávolodni az öreglánytól, hogy ne érintsenek meg ennyire a megnyilvánulásai.
2016. júl. 10. 08:34
 14/55 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem is az a baja, hogy ők nem tudtak venni. A válás utáni osztozkodás azért nem téma, mert hiába van a kérdező nevén a ház, ha a srác újítja fel, és a költségeket számlával tudja igazolni, akkor ez válás után visszajárna neki. Tehát ha anyós ettől tartana, akkor csak annyit kellene mondania a fiának, hogy tegyen el minden számlát. Probléma megoldva.
2016. júl. 10. 09:31
 15/55 anonim ***** válasza:
60%

Ez nem közös ház. A szüleid vettek neked egy házat, ahol együtt laksz a pároddal. Nem a férjeddel és nem a gyereked apjával.

Én sem fektetnék pénzt az anyósjelölt helyében a fiam éppen aktuális barátnőjének a házába.

2016. júl. 10. 11:26
 16/55 anonim ***** válasza:
70%

Figyelj, nagyon szép, hogy ennyire közös minden, de ha szétmentek, akkor a párod utcára fog kerülni, azzal együtt hogy gondolom beleöl egy csomó pénzt és energiát a házadba. Ha ennyire nagyon nem nézed a pénzt, akkor írjátok már folyamatosan, hogy ki mennyit költ a házadra, és utána ezt érdemes lenni hivatalossá tenni, mert esetleges válás után a párod a kisgatyájában futhatna anyukájáékhoz haza lakni, te meg a szépen felújított házikódban éldegélnél boldogan.

Ettől függetlenul anyósod gyerekesen viselkedik.

2016. júl. 10. 11:34
 17/55 anonim ***** válasza:
92%
Egyik válaszadó azt írja, hogy "hiába van a kérdező nevén a ház, ha a srác újítja fel, és a költségeket számlával tudja igazolni, akkor ez válás után visszajárna neki." Az elmélet szép és jó, de gondolom nem csak a pasas keresetéből újítják a házat, hanem mindkettejükéből, úgymond a közösből. Szóval itt már bukott a teória. Plusz egy boldog kapcsolatban levő férfi nem gyűjtögeti a számlákat esetleges szétmenés esetére, és ezt a mama is jól tudja, valószínű innen jön neki az aggódás és a nemtetszés kifejezése.
2016. júl. 10. 11:44
 18/55 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, sok olyan dolgot irtatok amire eddig nem is gondoltam, igy sikerult mas szemszogbol is nezni a dolgokat.

A fianak nem epp az aktualis baratnoje vagyok, 6 eve vagyunk egyutt es tudjak, hogy komolyan tervezzuk egyutt. De ez most annyira nem is lenyeges,ezert is nem irtam le, csak megakadt ezen a szemem. :-)

Akkor mostmar lehet, hogy a hazra feltekeny, lehet a paromat felti, kitudja... Tudom, hogy ot is meglehet erteni valamilyen szinten...

2016. júl. 10. 13:43
 19/55 anonim ***** válasza:
82%
Hát a te párodnak nincs háza, csak neked. Tudom, hogy te ezt úgy érzed, hogy közös, de az anyósjelölted tudja, hogy semmi nem tart örökké, a fiának pedig semmi köze ahhoz az ingatlanhoz. Mert ha nincs a párod nevén is a ház, akkor jogosan gondolhatja azt rólad, hogy te biztonságba helyezted a vagyonodat, ha szétmentek a fiának nem jár majd semmi.
2016. júl. 10. 14:34
 20/55 Dani921 válasza:
40%
Szimplán békén kell hagyni az öreglányt. Majd elmegy, ha úgy dönt, hogy meg akarja nézni a házat. Mert egyszer biztos el fog menni, ha szereti a fiát. Addig viszont felesleges noszogatni, szinte már követelni tőle, hogy megnézze. Annál rosszabb. Ez csak késleltetni fogja a látogatást.
2016. júl. 10. 15:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!