Kinek van igaza? Mi az illem?
Sokféle "illem" van - ez, amit apósodék elvárnak nekem is tök idegen.
Egyszer használatos rokon az nem rokon. Mifelénk meg az a kínos dolog tűnt fel, hogy temetéseken mutatkoznak be egymásnak...
Ha valakivel ez esküvő előtt se, azóta sincs kapcsolat, az nem érdekes.
Meg én sem viszem a gyereket mutogatni, amikor születtek, a közeli ismerősök megkérdezték, mikor jöhetnek meglátogatni a picit.
Anyósod hülyeséget beszél.
Aki látni akarja a gyereket, ideszól, egyeztetünk és jön megnézni.
Egy soha nem látott, számomra semmit nem jelentő rokonnak, gyakorlatilag idegennek nem fogom helybe vinni a gyerekemet. Itt szerintem arról van szó hogy anyós villogni akar az unokával.
A kedves rokon emelje meg a telefont és nyissa ki a száját NEKED, ne anyósnak sírjon, hogyha látni szeretné a gyereket. Nálad meg így működik. Pont.
Én sem vinném. Egy pár hónapos gyereket eleve nem cipelnék körbe a rokonságban, főleg úgy, hogy ezeket a rokonokat még csak szökőévente egyszer sem látom.
Ha érdekli őket a gyerek, jöjjenek el látogatóba. Írták előttem, hogy sokféle illem létezik, de én mindig azt mondom, hogy a racionalitás felül kellene, hogy írja az illemet. Pici babával idegen helyre, szinte idegenek közé nem megyünk. Pont.
Nálunk sem volt szokás végighurcolni a kisbabákat az egész rokonságon.
Akikkel olyan a kapcsolat, azok kerestek, jöttek. Akikkel nem, azok meg max lájkolták fészbukon, azt'kész ;)
Most minden hasonlat, és térítés nélkül csak eszembe jutott:
Amikor Jézus született, se őt hurcolták ide-oda, hanem hozzá mentek köszönteni a Három Királyok. :D
Az európai szokások, illendőség nagyobb része kb. ebből a körből ered, ezért nem is értem miféle "illem" ami ezzel pont ellentétes.
Szerintem is csak apósék villognának, vagy nem tudom.
A pároddal jussatok egyezésre, az a fontos - de az nagyon fontos, a többiek, meg hát... elég formális ez a rokonság is.
7: Ez jó hasonlat volt.
Kérdező: Tojd le anyósék marhaságát. Majd te hordozd körbe a gyereket, mint a véres kardot... Aki látni akarja az jöjjön el és nézze meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!