Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek van igaza? Tényleg...

Kinek van igaza? Tényleg minden feleslegessé vált babaholmit el kellene tennem a párom testvéreinek?

Figyelt kérdés

Mi 3 gyermeket terveztünk, így a harmadik csemete számára feleslegessé vált holmikat elkezdtem eladogatni. Anyósom ezen felháborodott, mert szerinte nekünk mindent el kellene tennünk arra az esetre, ha a párom testvéreinek is gyermeke születik, hogy már semmit ne kelljen megvenniük. Szerinte ez lenne a természetes és nehezményezi, hogy én "aprópénzért megválok mindentől".

Tényleg ilyen felháborító dolgot teszek?

2015. aug. 21. 17:50
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
87%

szerintem nem

add el ami neked nem kell

bár nálunk sok minden körbe jár :-)

2015. aug. 21. 17:51
 2/28 anonim ***** válasza:
72%
Ezt nem kellene elvárni, de a legtöbb családban így szokás. Én is mindent eltettem a testvéreinknek, pedig mi senkitől nem kaptunk semmit. Egyrészt szeretem őket, másrészt nem fogom fillérekért eladni a drága babadolgokat.
2015. aug. 21. 17:55
 3/28 anonim ***** válasza:
84%

Ha nagyon jóba vagytok akkor úgymond illik.

Egyèbkènt nálunk is ez van, hogy anyósom odavan hogy mièrt nem nekik tettük el a dolgokat.

Hamar leállítottam, hogy marhára nem vagyunk jóba velük, ők eddig egy csokit nem vettek a gyerekünknek akkor nekem mièrt is kène a drága baba cuccokat csak úgy nekik adni?!

Egyèbkènt eladás után a cuccok összèrtèkènek majdnem a fele vissza jött.

2015. aug. 21. 18:01
 4/28 anonim ***** válasza:
17%

Elvárás nem lehet ez, bár kétség kívül így szokás, és így illik.

De, ha nem, hát nem.

Csak a párodat is meg kellene kérdezni, mivel gondolom, közös pénzből vetted ezeket, és az ő testvéréről van szó.

2015. aug. 21. 18:04
 5/28 anonim ***** válasza:
89%

Én kompromisszumpárti vagyok. A ruhák egy részét tedd el nekik, egy részét pedig add el.

Egyébként nem tartom felháborító dolognak. Akinek van gyereke, és rendszeresen ruházza (tehát nem örökölt, ajándékba kapott holmikban járatja), az tudja, hogy ez milyen sok pénzbe kerül. Ha az eredeti áron számolnál, akkor egy kisebbb vagyon áll a ruhás szerkényben. Én semmi kivetnivalót nem találok abban, ha néhány darabot eladsz, az árából gondolom úgyis nagyobb méretű gyerekruhát fogsz venni.

Aki ajándékba kap akármennyit, az becsülje meg, de elvárni nem lehet senkitől semmit

Nálunk sajnos nincs nagyobb gyerek a családban, mindent meg kell vennem a gyerekeimnek. Nem esne jól, ha bárki ELVÁRNÁ, hogy ezt MINDET továbbadjam.

2015. aug. 21. 18:07
 6/28 anonim ***** válasza:
94%

Minden válaszolóval egyetértek! Nem vagy köteles odaadni, elvárni pedig nem szép dolog. Ha valaki kap, szépen megköszöni (és tudja mekkora segítség néha).

Én mindent az öcséméknek adok, de megkértem őket, hogy tényleg csak azokat vigyék el, ami tetszik nekik, amit itt hagynak, azt vagy másnak ajándékozom, vagy eladom.

2015. aug. 21. 18:12
 7/28 anonim ***** válasza:
71%

Nincs ilyen, hogy kell, viszont nagyon jól tud esni, ha nem kell mindent megvenni.

A nővérem sem adogatta el, hanem megőrzött sok gyerekholmit, amit aztán ráadtam a kisfiamra, és bár több gyereket nem tervezünk, mégsem adom el, hanem el van rakva, ha netán majd a nővérem gyerekeinek születik gyereke.

Szóval vettünk azért mi is sok új ruhát, viszont így, hogy kaptuk a nővéremtől, így nem kellett annyit megvenni.

2015. aug. 21. 18:17
 8/28 A kérdező kommentje:

A kapcsolatot tartjuk, de csak telefonon. Elég más az életvitelünk.

Saját elmondásuk alapján egyikük sem tervez gyereket, a párom bátyja kifejezetten hülyének tart minket, hogy gyereket vállaltunk. Anyósom szerint még biztos meggondolják magukat, nekem viszont nincs kedvem 10-15 évig raktározni egy csomó felesleges holmit.

2015. aug. 21. 18:24
 9/28 anonim ***** válasza:
70%

Nalunk anyosek ossz vettek 2 kisruhat... mindent mi vettunk meg. Hozzajuk is kisagyat stb. Mert egy darabig osszejartunk. Amikor sogornom szult kisagyat matracot agynemut pelenkazot... min 80-100 ezer erteket odaadtunk. Ha hasznaltan eladjuk is min 60 ezret kaptunk volna a cuccert egybol (lett volna vevo) . Es igy is felhaborodva hivtak fel meg kertek szamin rokonok elott hogy a kisruhakat amiket mi vettunk a gyerekekre miert mertuk baratoknak ajandekozni... hmm... mondtam nem is egyezik az izlesunk, ugyse adta volna ra a gyerekere. Ezt elismertek de akkor is bunkok vagyunk... no comment... vannak ilyenek.

Ruhat max akkor kell eltenni, ha ti is a csalad felol sokat kaptatok. En ezert se ertettem mit koveteloznek. Sokszorosat kapta sogornom annak amit mi.

Szoval topikindito ha nem ok vasaroltak ratok azt csinaltok a ruhakkal amit akartok. Nekem pl tesomnak meg nincs gyereke. Lehet lesz szeretne, de meg segitett is atvinni a szep cuccokat baratoknak. Ott akkor volt baba. Nem irizgetunk evekig dolgokat a szekrenyben ki tudja mi lesz re.

2015. aug. 21. 18:29
 10/28 anonim ***** válasza:
90%
Legegyszerűbb, ha a férjed megkérdezi a testvéreit, hogy kell-e nekik a babaholmikból valami. Ha igen akkor igen, ha nemet mondanak, akkor egy szava sem lehet az anyósnak, ti megkérdeztétek, eleve ha nem terveznek gyereket, akkor nem is értem miért ripakodott rátok.
2015. aug. 21. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!