Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek van igaza? Tényleg...

Kinek van igaza? Tényleg minden feleslegessé vált babaholmit el kellene tennem a párom testvéreinek?

Figyelt kérdés

Mi 3 gyermeket terveztünk, így a harmadik csemete számára feleslegessé vált holmikat elkezdtem eladogatni. Anyósom ezen felháborodott, mert szerinte nekünk mindent el kellene tennünk arra az esetre, ha a párom testvéreinek is gyermeke születik, hogy már semmit ne kelljen megvenniük. Szerinte ez lenne a természetes és nehezményezi, hogy én "aprópénzért megválok mindentől".

Tényleg ilyen felháborító dolgot teszek?

2015. aug. 21. 17:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is szokás testvér,közeli barátok gyerekének eltenni.De azért valóban számít az is,amit itt többen írtak,hogy ők mennyire segítenek,milyen a viszony köztetek.Másrészt,azt a pénzt,amiért eladod, a saját gyerekeidre költheted.

Saját történetem: sógornőm babát várt, anyósom támadólag nekem állt,hogy ugye nem dobtam ki a kisfiam ruháit,adjam sógoroméknak.Az már csak hab a tortán,nem is tudtam,hogy sógornőm terhes.Mikor családi rendezvény volt,vittem 2 zsák ruhát,megmaradt pelusokat stb.Még egy köszönömöt sem kaptam.A kisfiam 3 éves volt ekkor,tőlük és anyósomtól is a 3 év alatt 1-1 tipegőt kapott.Mindent mi, a szüleim,és a testvéremék vettek a kisfiamnak.A döbbenet viszont néhány napja ért,mikor a facebookon megláttam,hogy sógornőm árulja a tőlünk kapott,már kinőtt ruhákat./pedig megbeszéltük,hogy kérjük vissza/

2015. aug. 23. 21:59
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
21: a helyedben felhívnám, hogy jön a köv. gyerek kérjük vissza ruhákat:) Lenne ám hápogás.
2015. aug. 23. 22:03
 23/28 anonim ***** válasza:
21# tényleg ne szégyellősködj, szólj neki, hogy megbeszéltétek, hogy kéritek vissza, amiket KÖLCSÖN adtál. Azért ez már a pofátlanság teteje.
2015. aug. 24. 10:01
 24/28 anonim ***** válasza:
90%

Nem értem az ilyen követelőzést, amit a 21-es is leírt.

Egyértelmű, hogy az ember a szeretteinek segít, amiben tud, olyan mértékig, ami neki még nem teher anyagilag.

(valakinek jól jön az a pénz is, ami a ruhákból visszajön, egyértelmű, hogy a gyerekére fogja költeni)

Ezt az illik odaadni dolgot viszont nem értem. Ha ezt tényleg így kellene csinálni, akkor aki elsőnek szül a családban, annak peche van, mert mindent megvesz (tekintsünk el attól, amiket ajándékba kapott), aztán szépen adjon tovább mindent, mert úgy illik?

Ne értsetek félre, én egyedül a minden szón vagyok kiakadva.

Szóval a 21-es válaszoló helyében én azért rácsörögnék az anyósra, hogy mi a helyzet a ruhákkal???

A saját tapasztalatom egyébként elég negatív.

Én kb. 4 embernek adtam kölcsön a gyerekem ruháit, (volt aki rokon rokona, rokon barátja...stb, szóval nem közvetlen hozzátartozó) mire a kisebbik gyerek megszületett. Hadd ne mondjam, hogy pl. a kedvenc Disney-s bodymat úgy kaptam vissza, mintha a kutya szájából szedték volna ki. Azóta meggondolom, hogy kinek mit adok oda. Valaki abszolút nem értékeli azt, ami ingyen jött.

2015. aug. 24. 13:33
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi azt csináltuk, hogy a babakocsit odaadtuk sógornőméknek 1,5 év után (addigra a lányunk hallani sem akart kocsiról, inkább sétált velünk bármilyen távot), aztán, mikor a fiunk született, visszakértük. Húgom akkor még nagyon nem ott tartott, hogy gyereke legyen, megbeszéltük, hogy egyébként sem tetszik neki ez a kocsi, majd vesz magának.

Babaruhákból néhány "kedvenc" darab járt körbe a családban, de a nagy részét eladtuk, elajándékoztuk. Etetőszék egy volt a családban, még az, amiben mi ettünk húgommal, az volt nálunk is, sógornőméknél is. Babaágyat meg pelenkázót mindenki vett magának.

Szerintem ezt elvárni nem lehet senkitől. Unokatestvéremmel sincsen olyan kapcsolatom, hogy bármit elcsereberéltünk volna a babacuccokból, pedig 2 év van a lányaink között. Támadni meg ilyennel egyenesen pofátlanság. Bármit is teszel, a férjeddel egyetértésben tedd - beszéljétek meg sógorasszonnyal, pláne, ha nem akarnak gyereket. Ha neki nem kell, akkor anyós nyafogása miatt kéne megtartani és kerülgetni egy csomó felesleget vackot?

2015. aug. 24. 14:04
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

21-es vagyok.

Gondolkodtam én is rajta,hogy felhívom,de megerősítettetek benne,hogy tegyem meg.

Felhívtam sógornőmet,valóban volt hápogás.Jaj,hát elfelejtette,meg van,amit odaadott másnak,de majd visszakéri.Mondtam,hogy szeptember végén ha jönnek hozzánk,akkor hozzák vissza.Kíváncsi leszek...

2015. aug. 24. 20:21
 27/28 anonim ***** válasza:
21-es visszakaptad a ruhákat?
2015. dec. 22. 21:24
 28/28 anonim ***** válasza:
Nem.Novemberben az volt a legújabb ígéret, hogy majd karácsonykor visszaadják.
2015. dec. 23. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!