Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt ti elmondanátok a párotokn...

Ezt ti elmondanátok a párotoknak? Mit szólnátok?

Figyelt kérdés

A barátomnál voltam tegnap estétől(24évesek vagyunk és 2 éve vagyunk együtt) ma korán reggel őt behívták dolgozni, egyedül maradtam anyukájával pár órára, utána jöttem melózni. Bejött hogy mikor adja oda a pénzt (60.000Ft, 7 éve adja ezt)?! Tegnap volt fizetés, tudja! Elég fennhangon és számonkérően tette.

Mondtam hogy én nem tudom, nem az én dolgom. Mondta hogy jólvan, de adja majd oda és felvázolta, hogy a barátomnak ne mondjam el, de ők azt a pénzt nem teszik el neki ám (az arcomba nevetett és röhögött) ahogy megígérték anno! ;D De neki ezt nem kell tudni. A szülei fejenként 160.000Ft-ot keresnek (kb egy hónapja ismertem őket, amikor anyukája átjött a fizetési papírjával, miközben tudta hogy én pont munkát keresek... na mindegy, plusz havi 70.000Ft egy albérletből jön be nekik, amivel henceg mindenkinek hogy ő nem fizet utána semmit (??) )

Szerintem magán kívül volt, hogy ezt nekem így elmondta, de bármelyiket is, hisz nem érdekel! Teljesen lefagytam. Azt tudom, hogy nem jó a kapcsolatuk, el akar költözni, de nekem csak ősszel lesz biztos a munkám, akkor fogunk tudni költözni. Viszont nem tudom hogy elmondjam-e, nem akarok vita kirobbantó lenni, de ez durva!

2016. márc. 10. 12:04
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Van saját tartaléka, csak lényegesen kevesebb, mert keveset tud félretenni így. Így nevelték hogy tisztelje a szüleit (ez nekik így főleg jó), bár azért az utóbbi időben felnyílt a szeme hála. Az évek alatt amikor volt gondjuk akkor mondták hogy félreteszik neki azt ami az adott hónapban fennmaradt a rezsi után, nyugodjon meg. Mivel keveset van otthon, főleg el tudják sunnyogni, mert amikor ő otthon van, akkor ők elmennek stb.

Mivel ez előttem kezdődött, nem is ütöttem bele az orrom, anyukája számlákat sose mutat neki, jajj most nem találom, nem bízol bennünk?!, aki kényszerhelyzetben van annak nincs rendelkezése és ilyen indokokkal.

2 hónapig volt munkanélküli 20évesen és akkor ultimátumot kapott hogy vagy adja ezt a pénzt vagy mehet ahová akar (nem tudott volna, akkor még nem volt tartaléka sem). Most kettőnknek könnyebb kifizeti kb 100.000Ft kaukciót, mert felénk szoba nincs, max lakás.

Nem marad ott az biztos, sőt azt hiszem ezek után segíteni se fog nekik (mindig érzelmileg zsarolták hogy a szüleid vagyunk, segíteni kell, stb... de szépen lassan azért megértettem vele, hogy oké hogy te segítesz, de ők folyton csak belédrúgnak, ha neked kell valami, akkor old meg! lelkiismeretes férfi amúgy, erre rájátszanak a szülei!)

Amúgy a másik kérdés amit belinkeltek, valóban ilyenek a szülei, hogy a hasznot látják benne. Nekik minden azonnal kell, de egy kisebb segítség megterhelő, lásd az ultimátum.

A szüleim egyébként nem bírják nagyon őket ezért, anyukám mindig azt mondja: a gyerekem, akkor is a gyerekem, ha gondja van, hozzám jöhet, azért vállaltam, hogy segítsem az életben, támogassam, ne azért hogy lehúzzam, így is nehéz a fiataloknak, leégne a bőr a képemről, ha ennyi pénzt elkérnék havonta.

2016. márc. 10. 14:21
 32/41 anonim ***** válasza:
42%

Nekem is az a furcsa, hogy 7 év alatt egyszer sem kérdezett rá, hogy mennyi is a rezsi, és hogy hogy áll a tartalék.

Mi havi 60-70 ezer forintból fenntartunk egy családi házat. Szóval a barátok simán egyedül kifizeti a teljes rezsit, és a szülőknek még így sem marad hónap végére pénzük? (2*160000+70000=380000/hó bevétel).

2016. márc. 10. 14:24
 33/41 A kérdező kommentje:

Ezen én is gondolkodok, hogy hogy nem tudnak kijönni belőle (70ezret fizetnek hitelt a 0Ft-ra kihozott autóra, ennyit tudok, mert állandóan panaszkodnak rá), bár anyukája minden nap főz olyat amihez minden nap boltba kell menni, mert mindetn venni kell hozzá), egy napra, ha nem jön ki valamiből két adag másnap, akkor kidobja, hétvégén pedig készételt vesz... Ez szerintem rengeteg pénzt emészt fel.

Amúgy pedig rengeteg műszaki dolgot vettek részletre (telefonok, tablet, számítógép, tv stb) ezzel meg a hencegés megy...

2016. márc. 10. 14:25
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a tipikus balfék mentalitás...Csodálom, hogy a párodat fel bírták nevelni.
2016. márc. 10. 14:38
 35/41 anonim ***** válasza:
90%

hát nem leszek most népszerű, de a párod is hibás. nyilván a szülei aljas pénzleső keselyűk, ez egyértelmű.

de a párod évekig adogatta nekik a pénzt, tudva hogy milyenek a szülei. már bocsi, de értelmes ember maga gyűjti a pénzét, főleg,hogyha ilyen szülei vannak, akik a saját fizetésüket nem tudják beosztani.

így járt, erre a pénzre kereszthetet vethet. én a helyében jó messze költöznék a szülőktől és kapcsolatot is jó időre megszakítanám.

valóban nem szülők az ilyenek. ha már nem támogatják, legalább ne lopják meg.

2016. márc. 10. 17:27
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is előirányozta anyám, mikor kilátásban volt egy állás, hogy majd ők félreteszik a saját számlájukon az én teljes fizetésemet.

Óriási veszekedés lett belőle, mert közöltem, hogy egy fillérről se álmodjon.

Igencsak spuriztam elfelé...

De ez csak egy húzás volt a sok közül. Ha ma említem, "nem emlékeznek" rá. És én vagyok a rossz, hogy hogy mondhatok ilyet, mert "ilyen biztos nem volt".

Sose fogom elfelejteni azt az érzést, meg ami utána jött éveken keresztül...

2016. márc. 10. 18:18
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
/35: Az ember alapból szívvel viszonyul a szüleihez, nem hideg ésszel, gyanakodva, rosszat feltételezve... Persze, ha egyszer már nagyon nagyot csalódott, akkor kénytelen levonni a következtetéseket.
2016. márc. 10. 19:09
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp mond el neki.Nehogy már saját gyerekét igy lehuzza.undorito dolog...
2016. márc. 10. 21:20
 39/41 anonim ***** válasza:
16%

24 éves felnöttt embert és a barátnöjét nehogy már ök tartsák el

60 nagyon is reális összeg rég el kelet volna költöznie

te meg munkanélküliként ne höbörögj

2016. márc. 10. 21:25
 40/41 anonim ***** válasza:
24%

A 60 ezer forint az nem csak a rezsit fedezi, hanem az étkezéseket is. Nem olyan sok, mint hangzik.

Arról pedig fogalmad sem lehet, hogy mit raktak neki belőle félre a szülei és mit nem. Lehet, félreértettél valamit, lehet nem. De egyelőre nincs közöd hozzá.

Elmondhatod neki, de ha félreértetted párod anyját, akkor neked lesz problémád belőle.

2016. márc. 12. 11:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!