Elmondanátok a párotoknak, hogy a legjobb barátja bepróbálkozik nálatok?
A páromnak van egy legjobb (?) barátja aki több hónapja folyamatosan félreérthető sms-eket küldözget. Nem akartam eddig semmit mondani a páromnak, mert engem tényleg nem érdekel a barátja, és nem akartam kavarni a sz.rt, hiszen ha részemről nincs semmi, nincs értelme bolygatni a dolgokat.
Másrészt úgy érzem mégis el kéne mondjam, hiszen semmi titkom nincs a párom előtt. Nem szoktam neki hazudni...
Már 2 hete nem láttam a páromat, telefonon amúgy sem akarnám vele ezt megbeszélni.
Szerintetek elmondjam neki?
Az a baj, hogy kétesélyes a dolog. Barátnőm járt így, jól megszívta. Az élettársa gyerekkori barátja mászott rá, mikor színt vallott a párjának, az a barát olodalára állt, miszerint a barátnőm direkt elcsábította, satöbbi. Végül szakítottak.
Utána a srác ellen távolságtartó végzést kellett kérnie, de ez egy másik történet.
Nálunk ez nem áll fenn. A párom bízik bennem, nálunk ez alap. Szerintem felém nagyobb bizalmat áraszt, mint saját magába, szóval ez a rész nem gond.
Ez oda-vissza működik.
A másik, hogy eljegyzés és összeköltözés peremén állunk, csaknem egy ilyen hülyeség áll közénk.
Azért nem akarnám elmondani, hátha befejezi a srác magától és akkor nem romlik meg a barátságuk...
Ez nagyon nehéz kérdés.
Talán én a következőket csinálnám:
1. Felhívnám a barátot telefonon, és nagyon komolyan megmondanám neki, hogy ezek az smsek nekem kellemetlenek, és ne küldjön több ilyet.
2/a. Ha felhagy velük, akkor nem szólnék. Az én részemről semmi nem történt, semmilyen írásos nyoma nem maradt, ami tőlem származik, és jelentősége sincs, hiszen szeretem a párom és hűséges vagyok.
2/b. Ha folytatja: megtenném még egyszer a hívást, azzal súlyosbítva, hogy miután egyszer már szóltam, zaklatásnak veszem az smseit, és segítséget fogok kérni akár a barátomtól, akár hivatalos úton.
3. Ha ennyire "elmérgesedik a dolog, akkor valószínűleg már szólnék a páromnak is. Mondjuk a sajátomról tudom, hogy meg lehetne vele beszélni, de persze nem minden pasi olyan, hogy ezt jól tudja venni, meg megérti.
Szerintem az utolsó mondatot oszd meg a "baráttal" is, így mindenki jól járhat. A másik verzió, ami nekem kissé betegesnek tűnne, hogy a párod tesztelni akar, de ez csak végső esetben jusson inkább eszedbe.
Én inkább a zaklatóval beszélgetnék el, s ha nem ért a szóból, csak akkor állnék a párom elé, elmondva azt is, hogy fontosnak tartottam, hogy tudjon erről, még mielőtt félreértés történne.
Nálunk az az érdekes eset volt, hogy a férjem egy barátja a férjemnek mondta el, hogy bejövök neki. Én meg tőle tudtam meg. Az érdekes az volt, hogy mindezt a férjem legénybúcsúján, amikor én már babát vártam.
Jót szórakoztunk rajta :)
Szerintem jó kommunikáció mellett meg lehet ezeket a dolgokat beszélni egy párkapcsolatban.
" Nálunk ez nem áll fenn. A párom bízik bennem, nálunk ez alap. Szerintem felém nagyobb bizalmat áraszt, mint saját magába, szóval ez a rész nem gond.
Ez oda-vissza működik. "
Akkor nem értem,hogy a legelső sms-t miért nem lehetett megmutatni a párodnak,mondjuk viccesen: "drágám! Szólj a barátodnak,hogy a szerelmes sms-ket rossz telefonszámra küldte" Majd meg is mutattam volna a telefonomon..Így most nem lenne semmi gond..
Miért kellett eddig titokban tartani ha olyan nagy a bizalom köztetek??
Köszi:)
Biztosan nem a párom tesztel...
A párommal ezt meg lehet beszélni, nem is az ő reakciójától félek, attól félek, hogy kettejük között mi fog történni. Oké, hogy nem barát az ilyen barát, de akkor is, tudom, hogy nagyon megviselné a dolog.
Már mondtam a srácnak, hogy hagyjon, azóta egyszer írt, semleges dolgot.
Nem értem, mert a "barát" is tudja, hogy teljesen komolyak a szándékaink, sőt tudja, hogy a párom szeretne eljegyezni.
Ésszerűtlen amit csinál...
Nem tudom miért nem mondtam eddig el, talán mert egy ideje abba hagyta, most meg a párommal nem találkoztam. Egyszer mikor elmondtam a páromnak hogy milyen sms-t küld nekem a srác, azt mondta, biztos poénkodik...
De ez már nem az.
Azt hiszem amint még egyet ír szólok a páromnak, aztán rendezzék le egymás között...(az a baj, hogy gyerekkori barát, olyan akivel együtt tanult járni:-S)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!