Ezt ti elmondanátok a párotoknak? Mit szólnátok?
A barátomnál voltam tegnap estétől(24évesek vagyunk és 2 éve vagyunk együtt) ma korán reggel őt behívták dolgozni, egyedül maradtam anyukájával pár órára, utána jöttem melózni. Bejött hogy mikor adja oda a pénzt (60.000Ft, 7 éve adja ezt)?! Tegnap volt fizetés, tudja! Elég fennhangon és számonkérően tette.
Mondtam hogy én nem tudom, nem az én dolgom. Mondta hogy jólvan, de adja majd oda és felvázolta, hogy a barátomnak ne mondjam el, de ők azt a pénzt nem teszik el neki ám (az arcomba nevetett és röhögött) ahogy megígérték anno! ;D De neki ezt nem kell tudni. A szülei fejenként 160.000Ft-ot keresnek (kb egy hónapja ismertem őket, amikor anyukája átjött a fizetési papírjával, miközben tudta hogy én pont munkát keresek... na mindegy, plusz havi 70.000Ft egy albérletből jön be nekik, amivel henceg mindenkinek hogy ő nem fizet utána semmit (??) )
Szerintem magán kívül volt, hogy ezt nekem így elmondta, de bármelyiket is, hisz nem érdekel! Teljesen lefagytam. Azt tudom, hogy nem jó a kapcsolatuk, el akar költözni, de nekem csak ősszel lesz biztos a munkám, akkor fogunk tudni költözni. Viszont nem tudom hogy elmondjam-e, nem akarok vita kirobbantó lenni, de ez durva!
"..egyedül maradtam anyukájával pár órára, utána jöttem melózni. Bejött hogy mikor adja oda a pénzt (60.000Ft, 7 éve adja ezt)?! Tegnap volt fizetés, tudja!"
huh, hát ezt én sem értettem elsore..de a kommentekbol rájottem, hogy nem anyja ad pénzt, hanem a fia :D
na...én elmondanám. de ugy, hogy beszélje már meg ezt az anyukájával, mert lehet te félre értettél valamit..
Én azon is elgondolkodnék, hogy miért mondta el ezt anyuci.
Szimplán csak ennyire hülye, vagy valami szándéka is volt ezzel? Pl. te elmondod a párodnak, a párod számon kéri anyukát, anyuka meg letagadja és megpróbálja rád fogni, hogy kelted a feszültséget? Nem írtad le milyen a viszonyotok, de én még ezt a forgatókönyvet is el tudnám képzelni.
Bocsánat, ha félreérthető voltam, de nagyon lesokkolt a dolog és igyekeztem minél több infót adni nektek, hogy véleményt tudhatok alkotni.
Közben a barátommal tudtam beszélni, elmondtam neki, anyukája pedig fel is hívta őt utána, hála utánam és a barátom kikérdezte, először mondta hogy persze,persze elteszik, és amikor rákérdezett hogy mennyi van már, mennyi megy rezsire (hisz az ő pénze, tudni akar róla) akkor hebegett habogott és végül benyögte, hogy igaz!! hogy nem teszik el, mert így tudnak spórolni maguknak, abból fizetik az egész rezsit, sőt marad is (pedig így sincs hónap végén pénzük, sokszor akartak kérni tőle). Az eddigi kevésbé jó kapcsolat is még rosszabb lett, mert apukájában bízott valamennyire, de ő is azt állította hogy elteszik... Nagyon ideges volt, nem tudom mi lesz így, hogy hogy fog velük elszámolni.
Egyébként igen, ennyire buta, hogy a szemembe mondta ezt és azt hitte nem mondom el (példa: Xanaxot szed naponta, mert "az van ráírva hogy görcsoldó és epekövem van, nagyon tud görcsölni", hiába próbáltam neki elmagyarázni hogy az mentális görcsös állapot, nem fizikai).
Én is elmondtam volna. Ennyi erővel kivehetnétek felesbe egy albit vagy csak egy szobát az se sokkal több. Én a barátod helyében tuti nem maradnék otthon ilyen feltételekkel.
Az még oké hogy mert úgy volt hogy elteszik de már ez is hülyeség, az én pénzemet én teszem el, ők meg adjanak egy rezsi csekket és akkor befizetem a többi pénzemmel meg azt csinálok amit akarok. Na mindegy. Tuti nem adnék többet egy forintot se haza
Nők az ilyen intrikáknál eleve bekalkulálják, hogy másik nő erről miért nem mer majd párjának nyíltan beszélni, mert hogy az akkor mit gondol...
Férfias egyszerűséggel viszont azt tanácsolom, hogy nyíltan mondd meg párodnak, hogy mit mondott neked anyukája. Ha pl. félretették párodnak a fele pénzt, csak előtted intrikáljak azt, hogy ez nincs, az nem kényes téma. 2,5 millió Ft nem olyan nagy pénz, hogy felmerüljön bármilyen értelmesebb férfiban csak a gondolata is annak, hogy erre a "vagyonára" pályázik úgy egy nő, hogy évekig vele van. Ha meg nincs meg, akkor azért beszélgessen el a párod erről anyukájával.
Ismétlem, nem az a durva hogy 60 ezer forintot kell fizetnie, hanem az ha megtévesztik. (Pl. 15 éve pályakezdőként kb. 2 évet fateromék házában éltem még, havi 50 ezret adtam be, és fater egyszer kérésem nélkül levezette, hogy havi 70-80 volt a rám eső rezsi+amit még otthon kaptam.)
Ne haragudj kérdező de a barátok egy kicsit idióta.
Egy részt felnőtt ember maga kezeli a tartalékát. Tehát nem adunk senkinek megőrzésre pénzt, még a bankokban sem lehet már bízni. Másrészt 7 év alatt nem jutott eszébe megkérdezni mennyi jött össze, soha nem is érdekelte? Számomra ez hihetetlen , vagy nagy fokú butaságra utal, ha amúgy sem jó a kapcsolatuk. Miért nem a számláján hagyta a megőrzésre szánt összeget. Hihetetlen hogy lehet valaki ennyire naiv vagy buta.
Szégyen, hogy ilyen szülők vannak - mondom ezt úgy, hogy magam is szülő vagyok.
A barátod helyében közölném, hogy a lenyelt pénze ellenében év végéig otthon fog lakni, INGYEN. Ha problémájuk van ezzel, akkor pedig elballag a NAV-hoz, és visszamenőleg kifizethetik a kiadott lakás bérleti díja után az adót, plusz a büntetést. Két embernek ki kell tudni jönni havi 330 ezerből, ha a rezsit teljes egészében a gyerek fizette, és még maradt is belőle. Mi a túróra bírták ezt elszórni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!