Tényleg szemétség, hogy nem akarjuk befogadni anyósomat, még ebben az esetben is?
Hosszú történet lesz, előre is bocsánat érte, de muszáj hosszan magyarázni, hogy objektív véleményt tudjatok alkotni.
Férjemmel még egyetem alatt ismerkedtünk össze, azóta is együtt vagyunk. (Lassan 15 éve) Én átlagos keresetű családból származom, nem vagyunk gazdagok, de nélkülözni sosem kellett, tudtak a szüleim támogatni a tanulmányaim alatt. A férjem családja viszont nagyon gazdag. Amikor összejöttünk, anyósom mindent megtett, hogy szakítsunk, de mi kitartottunk egymás mellett. Az esküvőnket anyósom tönkre tette, iszonyú balhét csinált. Az esküvő után szépen mindenből kiforgatták a férjemet, mindent a testvére nevére írattak, gondolták, ha nincs pénz, meg örökség, akkor majd elhagyom a férjem.
Igazság szerint én örülök, hogy így alakult, mindent amink van, azt saját magunknak köszönhetjük, voltak nehezebb időszakok, de túléltük, én elégedett vagyok az életünkkel. Férjemnek persze sokkal nehezebb volt ezt lelkileg feldolgozni, főleg, hogy a gyerekekről sem vettek tudomást, minden békülési szándékot elutasítottak. Borzasztó lehetett ez neki, ebben biztos vagyok.
A helyzet úgy adódott, hogy apósom tavaly meghalt, még csak nem is értesítettek minket, a tenetésre sem tudtunk így elmenni, csak utólag tudtuk meg, hogy mi történt. Férjem kiborult, hogy még annyira sem méltatják, hogy a halott apjától tisztességesen búcsút vegyen. Azt hiszem itt zárta le magában a leghalványabb törekvést is a családjával való békülésre.
Múlt héten azonban az anyósom felhívta, hogy ő lerokkant, tolókocsiba kényszerült a gerince miatt, és mivel minden a lánya nevén van, neki meg nincs haszonélvezete semmin, ezért a lány be akarja dugni valami otthonba, mert egyedül nem tudja ellátni magát. Sírt, hogy fogadjuk be őt, mert egy otthonban ő meghalna, az biztos. Nem tudom mennyi igaz ebből az egészből, mi csak anyós verzióját ismerjük, én mindkettőről (anyósomról meg sógórnőmről is) el tudom képzelni, hogy bármiféle szemétségre képesek, szóval isten tudja mi történt, hogy idáig jutottak.
Lényeg a lényeg, hogy beszéltünk erről a férjemmel, és én nagyon nem támogattam, hogy befogadjuk ezek után az édesanyját. Eleve nehéz természetű, gonoszkodő, parancsolgató típus, egészségesen is nehéz lenne elviselni, hát még így, hogy meg is van keseredve, ráadásul engem 15 éve teljes szívből gyűlöl. 12 éve nem beszéltünk egy szót se, soha nem látta az unokáit, nem érdeklődött felőlük. Mindketten dolgozunk, ha anyósomat befogadnánk, akkor valamelyikünknek fel kéne adni a munkáját, akkor már nem tudnánk tartani ezt az életszínvonalat. Ápolónőt fogadni mellé meg nincs pénzünk. Meg igazság szerint úgy érzem nem tartozunk neki semmivel, ott van a lánya, ápolja ő, ne csak akkor álljon ott, amikor a férjemet kell kisemmizni, hanem amikor az anyját kell ápolni, akkor is. Tudom, hogy a férjem azért örlődött kicsit, de ő is azt mondja, hogy ha az erkölcsi részét nem is néznénk, anyagilag akkor sem tudnánk vállalni, csak nagy lemondások árán, hogy ápoljuk. Meg is mondta az anyukájának, hogy nem fogadjuk be őt, rendezzék le ezt sógornőmmel, ahogy akarják. Most mégis mi vagyunk a szemetek, a fél rokonság minket szapul, mert mi az hogy nem fogadjuk be anyóst. Mert akármi történt is, hálásnak kell lennünk, hogy felnevelte a fiát, és most nekünk kéne gondoznunk őt. A sógornőm azzal védekezik, hogy neki kicsi, pelenkás gyerekei vannak, nem tudja ellátni még az anyját is mellettük. Hozzáteszem, amennyi pénzük van 3 ápolónőt is tudna fizetni az anyukája mellé, de nem akar.
Őszintén, én vagyok túl szőrös szívű, vagy ti sem fogadnátok be mindezek után anyósotokat.
Ne edd magad kérdező.
Anyósod most épp azt fogyasztja jó nagy kanállal, amit 15 év alatt főzött. Ne zavarjátok benne. Hagyjátok nyugodtan fogyasztani >:>
Mellesleg nem politikus a mama? Mert igencsak vastag bőr van a pofáján, de gerincet nem nagyon sejtek benne.
"mert egy otthonban ő meghalna, az biztos"
Már itt megmondtam volna, hogy jó, majd ha utólag tudomást szerünk a halaláról, majd elmorzsolunk egy könnycseppet. Csókolom!
Ne vedd a szívedre, helyesen cselekszel!
A férjedet meg nagyon sajnálom, szörnyü lehet neki, meg gondolom neked is, ezt nézni :(
De ti megtettetek mindent, próbáltatok békülni, most meg kellenétek, hogy tré van... Erre nincs mit mondani, és el vagyok képedve, hogy bákmilyen rokonnak is vannképe ezt felróni nektek.
Pont lesz*nám mit gondolnak.
A ti életetek!!!
Apósod halála után örökölt valamit a férjed? Nyilván volt hagyatéki tárgyalás, ahova hivatalból meg kellett őt hivni, az nem olyan, mint a temetés...
Egyébként egy beteg ellátása még akkor is nagyon erősen megviseli a család életét, hogyha egy nagyon szeretett hozzátartozót kell ápolni. Saját tapasztalat, én a nagyon szeretett apukámat kellett hogy ápoljam évekig, és bizony ezt tagadhatatlanul megérezte az életszínvonalunk, anyagilag is , az életminőségünk is, pl. évekig nem tudtunk elmenni közösen nyaralni még egy hétvégére se, szóval ez még úgyis nehéz feladat volt, hogy tényleg nagyon szerettem, és korábbi életem során minden támogatást megkaptam tőle, egyetlen gyereke voltam, tehát eszembe se jutott, hogy otthonba tegyük.
De az ápolás nehéz feladat, fizikailag és lelkileg is.
Én azon, hogy még az apja temetésére se hívták oda a fiát, borzasztóan kiakadtam. Hogy tehette ezt meg az anyja? Sajnálom a férjedet.
Én ebben a dologban még azt is el tudom képzelni, hogy a kedves anyós jó lehetőséget lát most arra, hogy végleg szétválasszon titeket. Te elmész, mert a saját otthonodból utál majd ki, és akkor majd oszthatja az észt a férjednek, hogy "ugye, megmondtam, ilyen meg olyan a nejed, kisfiam".
Szóval most határozottnak kell lennetek.
Őszintén szólva, az ilyen emberek ott dögöljenek meg, ahol vannak. Kutyaólat nem biztosítanék nekik a saját házamban, nemhogy befogadjam őket.
Nagyon sajnálom a férjedet, még utoljára legyen erős, ezzel a szemét bandával kapcsolatban. A helyében én valószínűleg, ahogyan felhívott volna valaki, bárki ezzel kapcsolatban, csak annyit kérdeztem volna: "És amikor édesapám elhunyt, akkor miért nem hívogatott senki?". Majd letenném a telefont, és a letiltanám az összes olyan számot, amelyről hívni tud ez a pereputty jelenleg. Eszem megáll.
Köszönöm a további válaszokat.
Nem túlsúlyos, de azt nem tudom, hogy pontosan mi a baja, annyit mondott, hogy a gerince meg a csípője miatt tolószékbe kényszerült, és nem tudja ellátni magát.
Igen, volt hagyatéki tárgyalás, így szereztünk tudomást após haláláról. Semmi nem volt a nevén, 12 éve átirattak mindent sógornőmre, a pénzből meg nem tudom miért nem járt, őszintén szólva nem is érdekel. Az ügyvéd szerint pereskedhettünk volna, de megbeszéltük, hogy nem ér annyit semennyi pénz, hogy évekig pereskedjünk, idegeskedjünk. Meg én ott sem voltam a hagyatéki tárgyaláson, csak annyit tudok, amennyit a férjem elmondott, ő pedig nem az örökség hiánya miatt volt kibukva, azzal addig is tisztában voltunk, hogy nem kapunk semmit.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
Nah igen,a pénz az emberek agyára tud menni. Gyűjtögetik, gyűjtögetik, de minek ha végül úgyis egyedül fognak maradni? Sajnálom a férjedet, remélem kicsi lelkiismeretfurdalása sincs az anyja miatt, nem erdemli meg a nyanya, szemetek voltak.
Apám ilyen gyűjtögetős, csakapénzcsakapénz, van neki annyi de mindig fél mi lesz ha nem lesz, állandóan befekteti hogy megtöbb pénzt fialjon... Közben nézi hogy mi küszködünk egy régi házban aminek a rezsije oltári magas sajna, szökik a meleg a régi ablakokon, ajtókon ésatöbbi. De én nem bánom, úgy vagyok vele amink van azt magunknak köszönhetjük és lesz ez jobb is csak idő kell hozzá. Az már jobban bánt hogy az 1 eves unokája sem érdekli. Nem kellene neki adnia se ajándekot, se pénzt csak foglalkozna szegény gyerekkel legalább néha. Sajna a másik nagypapa már nem él, így csak ő lenne,de ő sincs, mert csak azzal van elfoglalva minél több lóvéja legyen. Sajnalom hogy így alakult, a gyerek imádná, felcsillan a szeme ha meglátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!