Szemétség, ha nem ünnepeljük meg anyukám születésnapját velük? Mi legyen?
A testvéremmel teljesen máshogy alakult az életünk és féltékeny rám/ránk. Ez azóta még rosszabb, amióta nekem és a férjemnek is megszületett a kislányunk, minden családi bulin van valami gonosz megjegyzése az életünkre, esetleg rám.
Én ebbe már belefáradtam, tiszta ideg vagyok, bármikor találkozunk.
Viszont most lesz anyukám születésnapja és a szülinapja pénteken lesz, vasárnap pedig lesz egy családi ebéd.
Én péntekre szerveztem neki egy hatalmas meglepetésbulit, szóval nem maradnánk ki a szülinapjából, de úgy gondoltam, hogy a vasárnapi ebédet kihagynánk.
Nincs kedvem hallgatni a tesómat, hogy mennyire rossz anya vagyok szerinte.
Nem szemétség! Olvasom a kérdésed, de sehol nem írod, hogy a férjed/párod hol van!? Miért nem áll melléd a tesóddal szemben? Én megértem, hogy nem akar beleavatkozni a kettőtök kapcsolatába, de azért finoman tudtára adhatja, hogy kocoljon le rólad. Közöttem és a tesóm között is megromlott a kapcsolat. Eleinte nagyon bántott, de ma már valahogy letojom. Édesapám temetése után a sógornőm megkergült, mindezt azért, mert kértük, hogy fizesse ki a koszorút, amit ők rendeltek. A temetésbe egy kanyiló vasat nem adtak be. Sógornőm kiabált Édesanyámra és rám is kígyót békát. Ezzel elérte azt, hogy ki lett tiltva a szülői házból. Válaszul megszentségtelenítette Édesapám sírját, ledobta róla a koszorút, ami nem is az ő dolga lett volna. Előttem is elvágta magát. 10hónapja nem is láttam őket. Nem is érdekel mi van velük. A gyerekeik is átnéznek rajtam én is rajtuk. Megszűntek létezni a számomra és Édesanyám számára is. Tesóm néha-néha betéved Anyához úgy két havonta. Eszébe nem jutna, hogy esetleg valamit segíthetne rajta, csak panaszkodik.... Anya 70éves nagyon sajnálom, egyedül van ott a nagy kert, az udvar, jön a tél a tüzelőről is mi gondoskodtunk a férjemmel.
A párom elmondta a véleményét a testvéremnek és a sógornőmnek is, de nem volt belőle köszönet.
Sajnos a rokonainkat nem mi válogatjuk meg, vagy tudunk "együtt" élni, vagy nem. Van akiknek sikerül, van akiknek nem. Nem vagy köteles eltűrni a megaláztatást. Ezt gondolom Édesanyád is meg fogja érteni.
Tesód egyszerűen féltékeny! Kívánj neki sok sikert az életben, de ne foglalkozz vele!
Szerintem korrekt a terved, hiszen ott lesz a pénteki buli :) Sokkal rosszabb lenne, ha te is rosszul éreznéd magad, a családi ebédet is megrontaná a rossz viszony...
Édesanyád helyében meg sem hívnék olyat, aki beszólogat ok nélkül, csak mert féltékeny...
3-as vagyok.
Hosszú évtizedekig én sem tudtam elképzelni, hogy ilyen csatákat kell megvívni. Nálunk a családban Apa volt az úgymond Fővezér. Anya volt a lelkes segítő, ha voltak is súrlódások valahogy mindig elcsitultak, voltak viták gyerekek miatt is. De mikor már az elhunyt Édesapám sírját becstelenítik és Édesanyámat tiporják a sárba, z már a durci szinten régen túllépett.
Nem hagyhatom, hogy egy holmi sógornő alázza a családomat!
Kérdező!
Fel a fejjel! Anyával beszéld meg a dolgokat, tesóval igyekezz rendezni a csatát, ha úgy látod nem megy, ne emésszed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!