Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sürgősen tanácsokat szeretnék...

Sürgősen tanácsokat szeretnék kérni illetve tapasztalatokat?!

Figyelt kérdés
Anyósom kikészít! Kezdem már feladni a harcot..Tehát az Ő fia az Én barátom..lassan 2 éve. Szoros a kapocs nagyon amin lazítani kellene. Van, hogy sikerül elérnem, hogy ne vegye fel a telefont 12 szerre már mikor nálunk vagyunk és az édes anyuka azért hívja, hogy mikor megy haza. 26 éves a párom.. Őt is ideegesíti de mégsem csinál semmit, mondván, hogy nem akar veszekedni. Anyós meg folyton közénk áll..soha nem hagy minket békén 1 perce sem mikor ott vagyunk.. már attól félek közénk fekszik. Valószínüleg fél, hogy Én elveszem tőle a fiát azért csinálja. Ez igy nem mehet tovább! segítsetek légyszi!!! Még a ház vásárlásába is beleszól, hogy hova építkezzünk...
2016. jan. 20. 10:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
10 év múlva, két-három gyerekkel, belefáradva és beleöregedve a helyzetbe már késő lesz.
2016. jan. 20. 11:28
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

"..nem állíthatom döntés elé mert mégis csak az anyja."

Dehogyisnem. Ez most pontosan arról szól, hogy választania kell, ki szívjon anyuka viselkedése miatt.

1. Te

2. Anyuka, amíg így viselkedik. (ez a viselkedés egyébként nem kötelező)

Tegnap olvastam egy könyvről, amiben a hibás anyukatípusokat fejti ki a szerző, és hogy hogyan kell velük bánni: pl. mártír anyuka, borostyán anyuka...stb.

Jó szándékkal is el lehet cseszni a gyerek életét.

Vedd meg, és olvasd el!!!

[link]

2016. jan. 20. 11:50
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Miért ne állíthatnád döntés elé? A férjem anyja a férjem anyja, ez egy olyan dolog, ami egyedivé teszi, és maximálisan tisztelem is, de ha ezt csinálná, amit a te leendő anyósod, megmondanám a férjemnek, hogy álljon a sarkára, mert ez nekünk már árt. Ha a párod ezt nem tudja megtenni, és neked meg nem jó, akkor el kell gondolkoznod, hogy ha minden így marad a jövőben, azt el tudod-e fogadni.

Ha nem, másik pár után kellene nézned. Ha igen, akkor megtanulod lenyelni.

Ez a dolog sokkal kevésbé múlik rajtad, mint a párodon.

2016. jan. 20. 11:50
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
A távolság jó, de nem minden helyzetben orvosol mindent. Mondd meg a párodnak hogy ezt így nem bírod, és te nem szeretnél az anyjával élni, és azt se ha mindenbe beleszólna. Ugyanakkor ne vitázz az anyóssal, hagyjad, olyan mondjad bolond ég a Duna szinten és ne foglalkozz annyit vele. Csak a pároddal beszéld meg hogy ez nem jó így.
2016. jan. 20. 13:03
 15/21 anonim ***** válasza:
91%
Vannak olyan udvarias gyerekek, akik nem bántanák meg semmiért az anyjuknak, még ha a szerelmüket bántja is. Ez általában nem változik, inkább durvulhat. Pl. ha ilyen akaratos anyós, ne történjen meg csak feltevés de ha lerobban és addig magyaráz a fiának, míg ő odaengedné hozzátok (amikor már együtt laknátok). Na ott kezdődne a probléma. A pakliban minden benne van. Ennek tisztázását minél tovább halogatod, annál jobban kitolsz magatokkal. Most még lehet, hogy csak téged borít ki (persze ez sem alábecsülendő mert elég ez is), de később a kapcsolatnak is végzetes lehet.
2016. jan. 20. 13:06
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

Most hagyd ott az anyjával együtt!

Utána meg gondolkodj el azon, miért egy ilyen férfit (?) vonzottál be magadnak.

Tippem, hogy te is nagyon irányító típus vagy és ösztönösen keresed a papucs férfiakat. Akik kedvesek, soha nem mondanak ellent neked - de az anyukájuknak sem.

Vagy rendezkedj be állóháborúra az anyjával szemben, ami anyósod haláláig fog tartani. Ha addig ki nem készülsz.

2016. jan. 20. 13:51
 17/21 anonim ***** válasza:

Mi a kérdés pontosan? Elhagyni nem fogod, és pontosan tudod, hogy ez nemhogy jobb nem lesz, de csak rosszabb lesz. először az összeköltözéskor, aztán a közös, háznál, aztán a gyereknél.

Mindenki megmondja neked a jövőt. 10 év múlva ott fogsz állni egy közös házzal, közös gyerekkel, nem tudsz lelépni és ki leszel csinálva idegileg.

2016. jan. 20. 15:20
 18/21 anonim ***** válasza:
Ilyesmi szituban vagyok, mint te, persze a részletek nem pont ezek, de az egész hasonló. Én sem akartam választas elé allitani a párom, hogy vagy az anyja, vagy én, mert azt hittem esetleg meglepődnék a végeredmenyen (amiket azóta mondott a párom, nem az anyját választotta volna, de az "almoskonyv" szerint ez akkor sem jó ötlet). Holott néha az agyam szetdurran. Úgy gondoltam, hogy anyosom megiscsak a párom anyja, és nem eshetek neki akárhogy (néha szeretnék), nem beszélhetek róla akárhogy, mert én is rosszul viseltem, ha pl az exem beszolt anyamra. Mert az Anyám. Na erre kiderult, hogy a párom is kívan azért anyukara, de még nem simult el minden. Anyósom nagyon bogaras, idegtepo normalatlan szokásai vannak, stb. Én azt csináltam, láttam, hogy mindkettő (!) figyel a véleményemre, alkalomadtan néha csepegtettem infókat, mondtam ezt-azt, hogy kéne, meg olyat, ami elorevisz minket, nagy turelemjatek, de én pl nem vagyok manipulativ alkat, nem tudnam őket osszeugrasztani, ilyesmi, nekem pont azért nehéz, mert face to face meg szoktam mondani hogy hany óra. Visszatekintve, ez a módszer nekem megerte. Anyósom amúgy pl a kajákat fikazza, amit én csinálok és viszek, a boltit nem. Náluk semmi magánéletet nem hagy nekünk, nyugodtan keresztültrappol rajtunk, gondolom azt hiszi, hogy a saját lakásában neki mindenhez joga van. Egyébként szituaciofuggo, milyen megoldást válassz. Emberfüggő. Itt a gyakorin, mindig azt mondják, hogy hagyd ott. Pedig csak az egészséges távolságot kell megtalalni anyukatol, főleg a párodnak. Ahogy minden felnőtt embernek le kell válni a szulojerol és ki kell vele alakitani egy egyensúlyi állapotot egy ilyen újfajta, távolabbi kapcsolatban. Azt hiszem, jó lenne, ha ebbe az irányba terelned a párod.
2016. jan. 21. 13:52
 19/21 anonim ***** válasza:

18-as, te nagyon félreértettél valamit. A választás elé állítás nem azt jelenti, hogy válasszon a kérdező és az anyja között. Az anyja mindig az anyja marad. A kérdező viszont csak abban az esetben marad a párja, ha megtanul NEMET mondani az anyjának.

A választás itt azt jelenti, hogy határt szabok anyukának, hogy meddig mehet el, vagy nem. Felveszem neki 12-edszerre is a telefont, vagy nem. Hagyom, hogy belemásszon a párkapcsolatomba, vagy nem....stb.

Ilyen egyszerű. Nem mindenkinek van idegzete a manipulatív türelemjátékhoz, ami nálad bevált. Nem kell anyukád szidni, nem kell kerülni...stb, csak tudni kell leállítani.

Ha nem megy, akkor derüljön ki még most. Ennyi.

2016. jan. 21. 14:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem értettem félre, és nem vagyok manipulativ. Ha a kérdező azt mondja a párjának, hogy vagy lepattintod magunkról anyádat, vagy engem elfelejthetsz, elofordulhat, hogy a férfi az édesanyjaval való további szoros és jó kapcsolatot választja, semmint a lepattintast.
2016. jan. 21. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!