Sürgősen tanácsokat szeretnék kérni illetve tapasztalatokat?!
Az én párom az apjával van igy. Az apjának a párom nem a fia, hanem a munkaereje. És állandóan ha itthon vagyunk, a páromat napokig elviszi dolgozni és nem könnyű munkáról van szó. Régen még csak fizetést sem adott neki, mostmár kiharcoltuk azt, hogyha már megy, akkor legyen érdemes.
Nem azt mondom, hogy nem adja rá meg pénzt, mert az engem nem érdekel. Hanem egy kis időt nem lehetek a párommal.
Apósom olyan mint egy nagy gyerek. Ha ellentmond neki, akkor kivörösödik és félévig haragszik, mert akkor egyszer ezt vagy azt nem tette meg érte, pedig nem áll ki nagyból. De azt nem veszi, hogy addig 5 napot segitett és a hatodik napon kellene haladnia az egyetemi anyaggal is. ÉS akkor még kiakad hogy az unokatestvére maximális eredménnyel van. Csak az unokatestvérét nem teszik be dolgozni vizsgaidőszakban.
Na, de nálunk is az a gond, anyós tervezi, hogy ők maradnak alul, és külön bejárattal majd mi az emeletre fogunk költözni. De sem a párom sem én nem akarjuk, hogy ilyen közel legyenek a szülők.
És igen, a páromnak ezt az ötletet csak érintve emlitik, de az én szüleimnek folyamatosan mondják, hogy milyen jó lesz és nem kell törnünk magunkat. Csak, hogy mi még a városban sem akarunk maradni, mert itt kevés a lehetőség jó munkahelyet találni
Ráadásul após azt hiszi, hogy amikor 10 alkalomból egyszer nemet mond a kicsi fia, azért van mert én rábeszéltem az engedetlenségre. Szóval engem utál. És való igaz, hogy a párommal beszélünk ilyenekről, de sosem állitottam döntés elé, vagy amolyan "Vagy ő, vagy én"-szituációba.
második voltam
Amíg a párod nem tudja leállítani vagy egy egészséges határt húzni, addig ne is gondolkodj házvásárláson vagy építkezésen. A közelébe pedig még véletlenül se költözzetek.
Inkább beszéld meg a pároddal, hogy ezt a harcot egyszer meg kell vívni, ha elodázza, még 50 éves korában is rajta fog csüngeni az anyja. És ezt te nem tudod tovább tolerálni. Szerintem kerek perec állíts választás elé. Jobb ha most kiderül, ha nem képes nemet mondani neki, mint ha már gyerek van, meg közös ház (közös hitellel).
Hát, ha a párod nem teszi helyére a dolgokat, akkor megszoksz vagy megszöksz. Neked kell döntened, hogy szeretnéd-e így leélni az életedet.
És nem, a távolság sem fog segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!