Mit tegyek? Nehéz döntés, hasznos tanácsokat, tapasztalatokat várok!
hát igen két ház két rezsie, együtt olcsóbb, de nem jársz kelsz szabadon.
ha kilátásban egy új család ( nősülnél?) akkor el kell menni , de sokan az első pár évet bizony a családi házban töltik még házasan is, és aztán lépnek ki, pont az anyagiak miatt. nem lehet a házban külön bejáratos kis lakásrészt leválasztani?ott később ha lesz gyereked akkor amíg ő nem megy iskolába el lehet férni, utána kell neki is külön szoba stb.
szép tőled egyébként, hoyg gondolsz a szüleidre. ma egy házat eladni nagyon nehéz, de ha nagy ház, akkor próbáljatok két kicsire cserélni, ingatlairodákat érdemes felkeresni, hátha pont tudnak segíteni.miért ne lehetne szerencséd?
nekem ennyi jutott eszembe.
Ha a szüleidnek van rendszeres jövedelme, akkor meg tudnak élni, legfeljebb alacsonyabb nívón, mint amit eddig megszoktak.
A családi házat, amiben laknak valóban nehéz manapság eladni vagy ksebbre cserélni, azonban ott is lehet takarékossági "intézkedéseket" bevezetni. Számtalan hasznos trükk van, ami csökkenti kettőjük kiadásait (ezeket gondoljátok ki, a feltételeket te ismered). Ezeket most alkalmazniuk kell, hiszen az ő érdekük is, hogy a fiuk önállósodhasson, élhesse a maga életét.
Amíg külföldön éltél, akkor is támogattad a szüleidet? Miből gondolod, hogy nélküled nem képesek megélni? Szerintem egy 30 éves, új életet kezdő fiatal férfinak még nem az a feladata, hogy a szüleit támogassa. Neked az a dolgod, hogy megteremtsd a saját egzisztenciádat, önálló életet teremts és lehetőséget adj magadnak arra, hogy saját családot alapíthass. Jobb családokban a fiatalokat szokták támogatni abban, hogy el tudjanak indulni az életben és nem fordítva.
Gondolom a szüleid még nem magatehetetlen 80 évesek, akiket már kötelességed segíteni, hanem jóval fiatalabbak.
Azt hiszem hogy a szétköltözés az a te esetedben nem is annyira anyagi mint lelki nehézség.Szerintem a szüleiddel beszéld meg.Biztos ök is tudják,hogy ez be fog következni, de azért nem beszélnek róla,hogy ne hogy azt hidd, hogy elakarnának küldeni. Lehet,hogy már megvan a megoldás is. Sokszor meglepően ésszerübbek a szülők mint gondolnád.
Egy szülő
köszönöm eddigi válaszaitokat!
A helyzet a következő: konkrétan panelban lakunk így az hogy külön lakrész,két lakás vétele ha eladjuk lehetetlen! Én ha elmegyek megtuok élni csak segíteni nem tudok nekik anyagilag! Ők viszont 100% hogy nem tudnak megélni! Csap édesapám dolgozik,édesanyám beteges és ezért nem így 1 jövedelemből nem lehet megélniük és ezt tudom mivel itt élek és tudom mennyit adok nekik havonta és ez az összeg nem luxuscikkekre megy el hanem a megélhetéshez kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!