Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nehéz döntés,...

Mit tegyek? Nehéz döntés, hasznos tanácsokat, tapasztalatokat várok!

Figyelt kérdés
Közel 30 éves férfi vagyok és sajnos szüleimmel élek! Sokat voltam külföldön,most itthon dolgozok egy elég jó munkahelyen és költözést fontolgatok,de itt kezdődik a probléma! Ha elköltözök,szüleim nem nagyon tudnak majd megélni,ha nem költözök,akkor nekem nem teljes az életem! Tudo hogy ez az élet rendje,stb...hogy külön a szülőktől,de velük így mi lesz?! Nagyon nehéz döntés és tanácsokat kérek,esetleg aki hasonló cipőben járt az is leírhatná mit hogy csinált! Azt nem engedhetem meg hogy elköltözök és majd még pénzelem is őket hogy nekik is jó legyen,ennyire nem megy jól!
2009. dec. 27. 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

hát igen két ház két rezsie, együtt olcsóbb, de nem jársz kelsz szabadon.

ha kilátásban egy új család ( nősülnél?) akkor el kell menni , de sokan az első pár évet bizony a családi házban töltik még házasan is, és aztán lépnek ki, pont az anyagiak miatt. nem lehet a házban külön bejáratos kis lakásrészt leválasztani?ott később ha lesz gyereked akkor amíg ő nem megy iskolába el lehet férni, utána kell neki is külön szoba stb.

szép tőled egyébként, hoyg gondolsz a szüleidre. ma egy házat eladni nagyon nehéz, de ha nagy ház, akkor próbáljatok két kicsire cserélni, ingatlairodákat érdemes felkeresni, hátha pont tudnak segíteni.miért ne lehetne szerencséd?

nekem ennyi jutott eszembe.

2009. dec. 27. 09:07
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Mennyire nem teljes az életed a szülői házban? Mert nem mindegy, hogy milyenek a szülők, mert ha még 30 évesen is irányítgatni próbálnak, abba is beleszólnak, hogy hová mehetsz szombat este, az azért nem ugyanaz, mint ha szimplán csak közös a háztartás, de ennél többe nem szólnak bele.
2009. dec. 27. 09:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szüleidnek van rendszeres jövedelme, akkor meg tudnak élni, legfeljebb alacsonyabb nívón, mint amit eddig megszoktak.

A családi házat, amiben laknak valóban nehéz manapság eladni vagy ksebbre cserélni, azonban ott is lehet takarékossági "intézkedéseket" bevezetni. Számtalan hasznos trükk van, ami csökkenti kettőjük kiadásait (ezeket gondoljátok ki, a feltételeket te ismered). Ezeket most alkalmazniuk kell, hiszen az ő érdekük is, hogy a fiuk önállósodhasson, élhesse a maga életét.

2009. dec. 27. 09:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Amíg külföldön éltél, akkor is támogattad a szüleidet? Miből gondolod, hogy nélküled nem képesek megélni? Szerintem egy 30 éves, új életet kezdő fiatal férfinak még nem az a feladata, hogy a szüleit támogassa. Neked az a dolgod, hogy megteremtsd a saját egzisztenciádat, önálló életet teremts és lehetőséget adj magadnak arra, hogy saját családot alapíthass. Jobb családokban a fiatalokat szokták támogatni abban, hogy el tudjanak indulni az életben és nem fordítva.

Gondolom a szüleid még nem magatehetetlen 80 évesek, akiket már kötelességed segíteni, hanem jóval fiatalabbak.

2009. dec. 27. 11:24
 5/8 anonim ***** válasza:
szerintem ismerkedj meg egy lánnyal és döntsétek el hogy mit akartok.30 éven keresztül a szüleiddel éltél biztos megértik hogy új életet akarsz kezdeni akár egyedül akár valaki mással.
2009. dec. 27. 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:
És ha a házat osztanátok kétfelé? Lenne egy saját részed?
2009. dec. 27. 22:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem hogy a szétköltözés az a te esetedben nem is annyira anyagi mint lelki nehézség.Szerintem a szüleiddel beszéld meg.Biztos ök is tudják,hogy ez be fog következni, de azért nem beszélnek róla,hogy ne hogy azt hidd, hogy elakarnának küldeni. Lehet,hogy már megvan a megoldás is. Sokszor meglepően ésszerübbek a szülők mint gondolnád.

Egy szülő

2009. dec. 27. 23:56
 8/8 A kérdező kommentje:

köszönöm eddigi válaszaitokat!

A helyzet a következő: konkrétan panelban lakunk így az hogy külön lakrész,két lakás vétele ha eladjuk lehetetlen! Én ha elmegyek megtuok élni csak segíteni nem tudok nekik anyagilag! Ők viszont 100% hogy nem tudnak megélni! Csap édesapám dolgozik,édesanyám beteges és ezért nem így 1 jövedelemből nem lehet megélniük és ezt tudom mivel itt élek és tudom mennyit adok nekik havonta és ez az összeg nem luxuscikkekre megy el hanem a megélhetéshez kell!

2009. dec. 28. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!