Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmondjam, vagy ne? Anyósomékn...

Elmondjam, vagy ne? Anyósoméknak, hogy 4-es találatom volt a lottón.

Figyelt kérdés

Eléggé "anyagiasak" ha lehet ezt mondani, szóval ha tudomásukra kerülne az, hogy 4-esem volt a lottón akkor 100% biztosan elvárnák, hogy most legalább karácsonykor triplán is kitegyünk magunkért, mármint ami az ajándékozást illeti.

Mi jelenleg normális anyagi helyzetben vagyunk, annyi a keresetünk a párommal, hogy pont jól kijövünk a háztartásban, viszont megtakarításunk csak annyi van ami a fiók mélyén lapul (kb. 200 ezer forint körül).

Anyósomék viszont sokkal nagyobb lábon akarnak élni, mint amit megengedhetnének maguknak, így folyton anyagi problémáik vannak.

Mivel az évek alatt jól kiismertem őket, tudom hogy a nyereményből szeretnének maguknak, vagy inkább alanyi jogon elvárnák hogy ha nem is pénzben, de valami kézzel foghatóban osztozzunk velük.

Viszont nekem eszem ágában sincs ebből a nyereményből egy fillért is "elajándékozni", mivel legalább lesz megtakarításunk, amit én úgy tervezek hogy berakom a bankba az egészet, és ha bármi baj adódna akkor tudnánk mihez nyúlni.

De a párom szeretne eldicsekedni a szüleinek, hogy nyertünk a lottón...de ha elmondja akkor már biztosan elvárják hogy a "részüket" adjuk oda nekik, és ha nem kapnának egy fillért sem akkor meglenne a műsor.

Ismerem őket nagyon jól, pár éve megszorultak anyagilag mert elköltötték a pénzüket egy nyaralásra, utána lett egy váratlan kiadásuk amit nem tudtak kifizetni, és tőlünk akarták kölcsön kérni a kis félre rakott pénzünket.

Én nem engedtem, hogy azt a pár száz ezer megtakarításunkat oda adjuk, mert mi van ha nekünk kell váratlanul?

Akkor is megvolt a műsor kb fél évig, mert ugye a párom elmondta hogy van félre tett pénzünk, csak ugye én volta a köcsög amiért nem adtam oda anyóséknak.

Tehát elmondjuk és szarjak rá, hogy anyósék mit gondolnak, hogy nem fogok adni nekik belőle ?

Vagy szerintetek mit csináljak?

Párom sajnos hajthatatlan, ős szeretne "eldicsekedni" a nyereménnyel, amit valahol megértek, mert elég nagy öröm az ilyen.

2015. dec. 9. 13:07
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Jó nagy birka a párod, gratulálok hozzá. Nem kell ezzel dicsekedni, főleg ha tudjátok, hogy rátok szállnak. Nem kell nekik szólni. Nem is értem a kérdésed, megválaszoltad magadnak. Tegyétek félre, nincs olyan, hogy "részük", miért a részük? Nekik semmi közük ahhoz a pénzhez. A párod meg győzd meg, hogy tartsa a száját, a saját érdeketekben.
2015. dec. 9. 19:37
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
Talán ideje lenne beszélni arról, mennyire anyagias az anyósod és alanyi jogon nem jár neki semmi, legfeljebb a szája. 1 millió azért nem egy akkora vagyon a mai világban, hogy úgy osztogatni kéne puszira a családnak. Pont elég, ha egyszer az egyikőtökkel baj történik és keresőképtelnné válik.
2015. dec. 9. 20:19
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Mond el neki, hogy 4-esed volt a skandináv lottón :D
2015. dec. 9. 23:32
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

Én ugy tudom h ilyen nagyobb nyereményeket nem fizetnek ki egyből,vagy igen? Minimum egy hónap. Ugyh a fullos karácsonyról már lekéstek.

Mondjátok el akkor amikor már ki is fizették.

2015. dec. 10. 09:44
 45/47 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a hozzászólásokat. Én úgy gondolom, senkinek nem kell elosztogatni, adni a nyereményből egy négyes találat a lottón nem olyan óriási, hogy legyen miből osztogatni. Főleg amit leírtál, hogy anyósodék mindig elverik a pénzt. Ugyan már! Nektek alig van megtakarításotok, tartsátok csak meg és ne adjatok belőle senkinek. Lesz helye.
2015. dec. 10. 14:44
 46/47 anonim ***** válasza:
Nagyon keves az a csalad, ahol penznyeremenyröl - felelem nelkül - örömmel el lehet ujsagolni. Szerintem is nagy hiba, ha a feleseged egy szot is ejtene a nyeresegröl. De nem olyan tipusu, hogy megallna a dicsekvest. Nyilvan nem egeszseges a hazastarsunknak elöirni, hogy egy adott helyzetben hogy viselkedjek. En is takarekoskodast javaslok, de semmi esetre sem forintban. Vessel egy pillantast a svajci frank alakulasara... Idealis esetben megbeszelik a hazasfelek, hogy egy nagyobb összeget mire forditanak. Probald meg a fesegednek elmagyarazni, hogy miert artana a szüleinek, ha a jövöben anyagilag segitene öket. A szüleinek muszaj azon anyagi keretek között elni, ami a rendelkezesükre all. Ha a penzt korabban kiadjak, mielött megkerestek volna, akkor azert vallaljak a felelösseget. Ne probaljak ezt a felelösseget rad/ratok ruhazni. Szerintem ez nem valo jellemes emberre. En biztosan nem magyarazkodnek a nyeremeny tervezett vagy nem tervezett felhasznalasarol. Ez a ti MAGANÜGYETEK a felesegeddel. Semmi esetre se legyen tripla karacsonyi ajandek. Mire föl?
2015. dec. 10. 20:31
 47/47 anonim ***** válasza:

Mi nem mondtuk el senkinek, pont ezért, amiket leírtál.

Nekünk hatosunk volt a skandinávlottón:)

egyébként gratulálok!

2015. dec. 28. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!