Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmondjam, vagy ne? Anyósomékn...

Elmondjam, vagy ne? Anyósoméknak, hogy 4-es találatom volt a lottón.

Figyelt kérdés

Eléggé "anyagiasak" ha lehet ezt mondani, szóval ha tudomásukra kerülne az, hogy 4-esem volt a lottón akkor 100% biztosan elvárnák, hogy most legalább karácsonykor triplán is kitegyünk magunkért, mármint ami az ajándékozást illeti.

Mi jelenleg normális anyagi helyzetben vagyunk, annyi a keresetünk a párommal, hogy pont jól kijövünk a háztartásban, viszont megtakarításunk csak annyi van ami a fiók mélyén lapul (kb. 200 ezer forint körül).

Anyósomék viszont sokkal nagyobb lábon akarnak élni, mint amit megengedhetnének maguknak, így folyton anyagi problémáik vannak.

Mivel az évek alatt jól kiismertem őket, tudom hogy a nyereményből szeretnének maguknak, vagy inkább alanyi jogon elvárnák hogy ha nem is pénzben, de valami kézzel foghatóban osztozzunk velük.

Viszont nekem eszem ágában sincs ebből a nyereményből egy fillért is "elajándékozni", mivel legalább lesz megtakarításunk, amit én úgy tervezek hogy berakom a bankba az egészet, és ha bármi baj adódna akkor tudnánk mihez nyúlni.

De a párom szeretne eldicsekedni a szüleinek, hogy nyertünk a lottón...de ha elmondja akkor már biztosan elvárják hogy a "részüket" adjuk oda nekik, és ha nem kapnának egy fillért sem akkor meglenne a műsor.

Ismerem őket nagyon jól, pár éve megszorultak anyagilag mert elköltötték a pénzüket egy nyaralásra, utána lett egy váratlan kiadásuk amit nem tudtak kifizetni, és tőlünk akarták kölcsön kérni a kis félre rakott pénzünket.

Én nem engedtem, hogy azt a pár száz ezer megtakarításunkat oda adjuk, mert mi van ha nekünk kell váratlanul?

Akkor is megvolt a műsor kb fél évig, mert ugye a párom elmondta hogy van félre tett pénzünk, csak ugye én volta a köcsög amiért nem adtam oda anyóséknak.

Tehát elmondjuk és szarjak rá, hogy anyósék mit gondolnak, hogy nem fogok adni nekik belőle ?

Vagy szerintetek mit csináljak?

Párom sajnos hajthatatlan, ős szeretne "eldicsekedni" a nyereménnyel, amit valahol megértek, mert elég nagy öröm az ilyen.

2015. dec. 9. 13:07
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom mennyi a lottó nyeremény, de ha nyertetek azt sem kell nagy dobra verni és elszórni...

200e Ft félretett pénz nem sok, szóval jobb ha ezt is félreteszitek...felesleges a párodnak ezzel annyira dicsekednie...de ha megteszi akkor is tiétek a pénz nem kell elosztogatni...

22F

2015. dec. 9. 13:11
 2/47 anonim ***** válasza:
89%
Várjatok még pár hetet, amikor nagyon kicsi lesz a nyeremény és akkor jelentsétek be, h megnyertétek a héten. Akkor a káposzta is megmarad és a kecske is jól lakik.
2015. dec. 9. 13:11
 3/47 anonim válasza:
77%

Egy szót se!

Kár,hogy a párodnak elmondtad.

2015. dec. 9. 13:14
 4/47 anonim ***** válasza:
98%
Én nem mondanám el, de úgy tűnik, a párod butasága miatt nincs is választási lehetőséged.
2015. dec. 9. 13:14
 5/47 anonim ***** válasza:
81%
Ezt az egesz temat nem kene ilyen nagy dobra verni, el sem olvastam vegig amit irtal. Te nyerted, tied, senkinek semmi koze hozza.
2015. dec. 9. 13:17
 6/47 anonim ***** válasza:
88%

Nem rosszindulatból írom, de felhívhatod rá a párod figyelmét: olyasmivel dicsekedjen el, amit ő ért el. Nyerni a lottón szerencse kérdése.

Nem tudom, melyikőtök adta fel a szelvényt, ki mondta a számokat, de ha minden áron ezt akarja, akkor felezzétek az összeget, mintha nem lennétek közös kasszán. Akkor a "saját" részéből nyugodtan kiforgathatják a kedves szülei.

Te meg kezdhetsz olyan ember után nézni, akivel, ha megbeszéltek valamit, az az elsőrendű fontosságú, nem az, hogy dicsekedjen a szülőknek, mintha ötöst hozott volna a suliból...

Nem tudom gyereketek van-e, de ha lesz, akkor őt is megfosztja majd valamitől, vagy jelenleg is megfosztja, hogy a szüleinek nagyobb ajándékot vegyen? Ez eléggé nonszensz.

Szóval én egyetértek veled, és ha nagyon ragaszkodik hozzá, kettéosztanám a pénzt. De csak a saját részével dicsekedhet! Te a tiedből nem adsz senkinek, hiába nézik majd meg a neten, mennyi volt a nyeremény. Akkor se adj belőle!

Megtakarításra mindenképpen szükség van ugyanis.

2015. dec. 9. 13:18
 7/47 anonim ***** válasza:
90%
Mondjátok el,hogy nyertetek,de tegyétek hozzá,hogy már be is raktátok a bankba és lekötöttétek több évre,így sajnos nem nyúlhatok hozzá....
 8/47 anonim ***** válasza:
72%

Hát ne haragudj, de borzasztóan gyerekes a párod. Fontosabb neki a dicsekvés, mint az, hogy teljes egészében megtartsátok a nyereményt, amire amúgy szükségetek is van.

Én nem mondanám el. Ha viszont a párod mégis elmondja, akkor egy fillért sem adnék nekik. Mondd azt, hogy hosszú távra lekötöttétek, nem lehet hozzányúlni.

9/47 anonim ***** válasza:
85%

Ne dicsekedjen. Minek az ilyesmit elmondani? En senkinek se mondanam el. Talan csak a felesegemnek, de neki se rogton, es csak akkor ha meggyozodtem rola, hogy tudja tartani a szajat a rokonok elott.

Ha egyszer igazan nagy osszeget nyernek, akkor sem. Eloszor gondoskodnek rola, hogy legyen valami hatter ami alapjan ertheto a "gazdagodas". Nyitnek valami kisboltot/vallalkozast, akarmit. Mert a koznep szemeben a vallalkozo az mind "kogazdag", igy nem tennenek fel kerdeseket.

Ezt persze csak falbol.

Elso az lenne, hogy betennek kamatra, befektetesnek annyit, ami havonta hozza folyamatosan a mostani fizetesem 2-3szorosanak megfelelo jovedelmet, hogy a megelhetesem es a gyerekeim megelhetese is biztositott legyen. Utana kijelolnek egy 5-10%ot amit "el lehet verni", abbol lehetne utazgatni, szorakozni, de elore meghuznam a hatart hogy meddig.

Azonfelul csak annyival elnek jobban, amennyit az uj, magasabb jovedelem megenged, a toket nem koltenem, csak a kamatait.

Egy reszbol vennek sajat lakast, azt is csak azert hogy tobbet ne kelljen lakbert fizetnem.

Egy masik resz pedig menne a gyerekeknek kulon szamlara, abbol lenne majd a tovabbtanulasuk, eletkezdesuk.

2015. dec. 9. 13:19
 10/47 anonim ***** válasza:
100%

tegyètek be a bankba.ezután mondjátok el nekik, hogy nyertetek,de betettètek a bankba.esetleg valami olyat is mondhattok,hogy lekötöttètek pár èvre. így nem várhatjatjak el,hogy nekik is essen le belőle egy kis szelet.

szerintem teljesen korrekt,hogy nem szeretnèl osztozkodni. ha szegèny,idős,beteges szülőkről lenne szó,akkor èn biztos támogatnám őket egy kicsit most.

de mivel szó sincs ilyenről,így èn se adakoznèk.jó lesz ez mèg ha mondjuk valamelyikőtök elveszti a munkáját.vagy ha lesz gyereketek..vagy egy lakasfelújítás lesz esedèkes..mivel most nincs mire költeni,ènis betennèm a bankba.csak azèrt mert van,nem kell èsz nèlkül elszórni.

mennyit nyertetek amúgy?

2015. dec. 9. 13:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!