Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmondjam, vagy ne? Anyósomékn...

Elmondjam, vagy ne? Anyósoméknak, hogy 4-es találatom volt a lottón.

Figyelt kérdés

Eléggé "anyagiasak" ha lehet ezt mondani, szóval ha tudomásukra kerülne az, hogy 4-esem volt a lottón akkor 100% biztosan elvárnák, hogy most legalább karácsonykor triplán is kitegyünk magunkért, mármint ami az ajándékozást illeti.

Mi jelenleg normális anyagi helyzetben vagyunk, annyi a keresetünk a párommal, hogy pont jól kijövünk a háztartásban, viszont megtakarításunk csak annyi van ami a fiók mélyén lapul (kb. 200 ezer forint körül).

Anyósomék viszont sokkal nagyobb lábon akarnak élni, mint amit megengedhetnének maguknak, így folyton anyagi problémáik vannak.

Mivel az évek alatt jól kiismertem őket, tudom hogy a nyereményből szeretnének maguknak, vagy inkább alanyi jogon elvárnák hogy ha nem is pénzben, de valami kézzel foghatóban osztozzunk velük.

Viszont nekem eszem ágában sincs ebből a nyereményből egy fillért is "elajándékozni", mivel legalább lesz megtakarításunk, amit én úgy tervezek hogy berakom a bankba az egészet, és ha bármi baj adódna akkor tudnánk mihez nyúlni.

De a párom szeretne eldicsekedni a szüleinek, hogy nyertünk a lottón...de ha elmondja akkor már biztosan elvárják hogy a "részüket" adjuk oda nekik, és ha nem kapnának egy fillért sem akkor meglenne a műsor.

Ismerem őket nagyon jól, pár éve megszorultak anyagilag mert elköltötték a pénzüket egy nyaralásra, utána lett egy váratlan kiadásuk amit nem tudtak kifizetni, és tőlünk akarták kölcsön kérni a kis félre rakott pénzünket.

Én nem engedtem, hogy azt a pár száz ezer megtakarításunkat oda adjuk, mert mi van ha nekünk kell váratlanul?

Akkor is megvolt a műsor kb fél évig, mert ugye a párom elmondta hogy van félre tett pénzünk, csak ugye én volta a köcsög amiért nem adtam oda anyóséknak.

Tehát elmondjuk és szarjak rá, hogy anyósék mit gondolnak, hogy nem fogok adni nekik belőle ?

Vagy szerintetek mit csináljak?

Párom sajnos hajthatatlan, ős szeretne "eldicsekedni" a nyereménnyel, amit valahol megértek, mert elég nagy öröm az ilyen.

2015. dec. 9. 13:07
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
60%

Amit még ma megtennék a helyedben, sürgősen: vidd az ÖSSZES pénzt a bankba, me kérj kártyát hozzá, hogy annak elvesztésével, ellopásával se lehessen semmi baj. Akkor vehetsz fel a számláról, amikor bemész a pénztárba. A fiókodban egy tűz esetén sincs biztonságban, és ha anyósodék megtudják a fiókos bulit, meddig tart, míg kisiránkozzák a párodtól? Tedd mindenki más számára elérhetetlenné, mert úgy látszik, neked van csak a fejedben ész és előrelátás. Igen: A párod a férjed-e? Vagy csak a barátod?

Egyébként a bankban semmit sem hoz a pénzed, olyan megtakarításos életbiztosításba tedd, ami az 1. év után virtuális bankszámlaként működik, hozzányúlhatsz, miközben ha történik veled valami, biztosítva vagy. Lehet választani havi befizetést és egyösszegűt is (Generali), ahova "elmentheted" azt, ami titeket illet.

Sajnos anyósodék vérszemet fognak kapni, ez van.

2015. dec. 9. 14:01
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párod is egyetért abban, hogy az egész pénzt rakjátok be a bankba, akkor nincs gond. Csak ígérjétek meg, hogy senki nem nyúl hozzá, semmit nem vesztek belőle csak ha igazán kell.

Aztán figyelmeztesd a párod, hogy úgy gondolja meg, hogy elmodnja-e a szüleinek, hogy számoljon azzal, hogy kérni fognak belőle és balhé lesz ha nem kapnak. (Márpedig nem kapnak, mert megígértétek egymásnak ugye.)

Innentől az ő dolga, ha a balhé is lesz nem a te felelősséged vagy problémád, balhézzanak csak, a pénz meg marad a bankban.

2015. dec. 9. 14:08
 23/47 A kérdező kommentje:

Én vagyok a férfi, egyébként sehol nem írtam hogy ez fordítva lenne, nem értem miért hiszik itt néhányan, hogy én lennék a nő ebben a kapcsolatban?

6 éve együtt vagyunk és van egy gyermekünk is.

A párom semmiképp nem szeretne hazudni a szüleinek, amit megértek, szóval ez a lehetőség kizárva.

Köszönöm, sok hasznos válasz érkezett, lehet tényleg ahogy átutalták azonnal le is kötöm a pénzt.

És akkor le van a "gond"

Páromnak nem akarom nyilván azt mondani, hogy azért ne mondja el a szüleinek a dolgot mert akkor biztosan elvárnák hogy adjunk belőle, elég nagy bunkóság lenne részemről.

Nem beszéltünk még soha erről az anyagias anyós kérdésről.

Én érzettem azt, mikor anno nem adtam oda a megtakarításunkat anyóséknek, hogy utána fél évig érezhetően bunkó és lekezelő stílusban beszélt, éreztette velem azt, hogy amiért nem adtam pénzt, ez lett az eredmény.

Na meg ismerem is őket, és a véleményem is megvan róluk, de ezt megtartom magamnak, úgysem látom őket csak 3 havonta egyszer, ami bőven elég.

És azért nem hiszem hogy gyerekes lenne a párom, mert a szüleinek el szeretné újságolni az örömhírt, max inkább elhamarkodott döntésnek nevezném, de a gyerekes viselkedéstől igencsak távol áll.

Az én szüleim már nem élnek, azért nem írtam róluk semmit.

2015. dec. 9. 14:16
 24/47 anonim ***** válasza:
36%

Most vegyetek anyóséknak olyan ajándékot, amit nem igazán szoktatok, és mondjátok azt, hogy az eddigi megtakarítást!! költöttétek el!!! Vagyis ettől kezdve már kenyérre-valót sem fogtok tudni nekik adni!!!

A többit pedig valóban úgy berakni a bankba, mintha soha nem is lett volna!!

Ki tudja előre, mit hoz a holnap?? Akár munkahely terén, akár egészség terén, vagy bármi más, amikor bizony jól jön, ha van egy kicsivel több is, mint a napi szükséglet?

2015. dec. 9. 14:16
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de elég lazán veszi a párod akkor. Elárulom, mi is nyertünk, de még régen, és senkinek, még a szülőknek se mondtuk el egy részről sem. Csak mi tudjuk ketten, és jó is ez így, a pénz félretéve, egy része jó alapokban, a többi meg ha nagyobb kiadás van, abból megy, nem verjük nem dobra az életstílussal sem, mert nem szórjuk két kézzel. Ez magánügy.
2015. dec. 9. 14:23
 26/47 anonim ***** válasza:
56%

6-os voltam.

Így még érdekesebb a kérdés, hogy te vagy a férfi. Én pl. azt hittem, te vagy a nő. Megmondom miért: az ismerettségi körömben 100%-ban a nők kezelik a pénzt. A férfiak nem tudják, mire megy el, és annyi volt belőle a veszekedés, hogy nem is izgatja őket, inkább hagyják, hogy a nő adjon egy kis zsebpénzt munkába menet a közösből, és annyi.

Ettől függetlenül fenntartom, amiket írtam, és azt is, hogy ha te kéred a párodat, hogy ne mondja el az anyjáéknak, akkor ezt a kérést teljesítenie kéne, hiszen a ti családotok az elsőrangú, és utána jön az övé.

2015. dec. 9. 14:29
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

A párod eldicsekszik, hogy nyertetek egy milliót...

azután az anyósod is eldicsekszik másoknak, hogy nyertetek sok milliót...

Azután jönnek a betörők...

2015. dec. 9. 14:30
 28/47 anonim ***** válasza:
95%

Nem mondanám el. És őszintén nem is értem, hogy ezzel miért kéne bárkinek is dicsekedni.

Az jó ötlet, hogy az egészet tegyétek be a bankba és ez legyen a tartalékotok. Szóval én veled értek egyet.

2015. dec. 9. 14:34
 29/47 anonim ***** válasza:
91%
6 éve együtt vagytok és egy ilyen dolgot nem mersz megbeszélni a pároddal....szép. Miért nem vagy vele őszinte? Szerintem nyugodtan elmondhatnád neki, hogy MIÉRT nem akarod elmondani a szüleinek a nyereményt. Azért, mert ismeritek őket, úgyis kérnének 'kölcsön' és nem szertenéd, hogy sértődés legyen belőle, mert a múltkor is sértődés lett a vége.
2015. dec. 9. 14:37
 30/47 anonim ***** válasza:
0%

de ha elmondja akkor már biztosan elvárják hogy a "részüket"

milyen részüket?

közük nincs hozzá.

még ha köp is a kedves párod, akkor sem kell egy ft-ot se adni. pasidon meg erősen elgondolkoznék, hogy ahelyett hogy örülne, hogy lesz megtakarítás, inkább a szüleinek adná

2015. dec. 9. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!