Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám megmondani anyósom...

Hogy tudnám megmondani anyósoméknak, hogy a kisbabánkkal egy kicsit kíméletesebben bánjanak?

Figyelt kérdés

2 hónapos babám már nem először rémül halálra a nagyszüleitől. Hangosan és idétlenül közelednek hozzá. Mivel nagyon sokat köszönhetek nekik és tisztelem is őket ilyenkor szemlesütve próbálom megnyugtatni. De nem mehet ez így mindig. Nem akarom, hogy féljen tőlük, hisz a nagyszülei. És imádják meg minden, de egyszerűen elfelejtették, hogy finoman kell közelíteni egy kisbabához. Hirtelenek és szerintem ez ijeszti meg őt.

Ti hogyan közelítenétek meg a témát, hogy ne legyen túl direkt?

2009. máj. 20. 23:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hogy megkérném őket arra, amit te itt leírtál. Így szó szerint. Te vagy az anyja a gyerekednek. Foggal körömmel védened kéne attól, ami szerinted nem jó neki, nem szemlesütve vigasztalgatni. Szépen is meg lehet kérni valakit valamire. Ha nem érti meg, akkor meg ennyi esze van.
2009. máj. 20. 23:55
 2/7 anonim ***** válasza:
96%

"Kedves Mari/Juli/Klari neni, tokre orulunk, hogy jottok, es a pici is mindig orul nektek, csak szeretnelek megkerni, hogy kicist finomabban gyomoszoljetek, mert hamar megijed a lelkem.Majd ha nagyobbacska lesz, lehet gyurmazni, de most meg ijedos!" :)

Mondjuk igy :)

2009. máj. 21. 00:06
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

Ez egy faramuci helyzet!

Mert ha szépen is,és ezt közölöd velük tutti háború lesz!Mert Ők így látják jól a gyereknevelést!!

Én kiálltam a fiamért,és én lettem mindezért a fekete bárány,de nem hagyom a kincsemet,tűzön,vízen megyek érte!Minden csoda 3 napig tart!Zsuzsa

2009. máj. 21. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Minél előbb tisztázd a helyzetet, mert később joggal mondhatják, hogy idáig miért nem szóltál, esetleg kellemetlen helyzetbe kerülsz és kerülnek. A gyerekről nem is beszélve: most még a hanghatásoktól és a hirtelen mozdulatoktól rémül meg, később viszont már a mamáék látványához kapcsolja a rossz élményt, akkor is meg fog ijedni, ha esetleg csendesek.

Én azt veszem ki a szavaidból, hogy jó a kapcsolatod velük, nem kell ezt húzni-halasztani. Egyszerűen mond meg közvetlenül mielőtt találkoznak a babával, hogy egy picit halkabban, finomabban, mert nem szeretnéd, ha félne tőlük.

A harmadik válaszolónak:

Már miért lenne háború??? Nem abból kell kiindulni, hogy mindenki anyósa sárkány. Ez most nem arról szól, hogy mennyire öltöztessük fel a gyereket, hanem arról, hogy régen volt kisgyerek a közelükben, nem emlékeznek már a helyes viselkedésre. Egyszerűen a boldogságtól egy kicsit elveszítik a fejüket. Nem kell ezt túlmisztifikálni!

2009. máj. 21. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor igy megijesztik, és vigasztalod, mondd a gyereknek, hogy ne ijedj meg, Nagyiék vannak itt, legközelebb finomabban fognak beköszönni neked. Persze úgy hogy hallják a nagyiék. Ha intelligensek, érteni fogják, márpedig miért ne lennének azok... :-)))
2009. máj. 21. 16:35
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Teljesen mindegy,hogy körités nélkül közlöd velük vagy csak célozgatsz a dolgokra,átmeneti sértődés lesz belőle!Szerintem mond meg nekik nyugodtan,hogy nagyon nagy hévvel közelednek a pici felé és ez rossz hatással van a kicsire és félni fog tőlük!Vagy megértik vagy nem,az már az ő bajuk!Kitartás!

2009. máj. 21. 17:03
 7/7 A kérdező kommentje:

oké, akkor szerintetek sem gáz, ha kerek perec elmondom. Tényleg nem akarom, hogy sértődés legyen.

Köszi

2009. máj. 22. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!