Hogy tudnám megmondani anyósoméknak, hogy a kisbabánkkal egy kicsit kíméletesebben bánjanak?
2 hónapos babám már nem először rémül halálra a nagyszüleitől. Hangosan és idétlenül közelednek hozzá. Mivel nagyon sokat köszönhetek nekik és tisztelem is őket ilyenkor szemlesütve próbálom megnyugtatni. De nem mehet ez így mindig. Nem akarom, hogy féljen tőlük, hisz a nagyszülei. És imádják meg minden, de egyszerűen elfelejtették, hogy finoman kell közelíteni egy kisbabához. Hirtelenek és szerintem ez ijeszti meg őt.
Ti hogyan közelítenétek meg a témát, hogy ne legyen túl direkt?
"Kedves Mari/Juli/Klari neni, tokre orulunk, hogy jottok, es a pici is mindig orul nektek, csak szeretnelek megkerni, hogy kicist finomabban gyomoszoljetek, mert hamar megijed a lelkem.Majd ha nagyobbacska lesz, lehet gyurmazni, de most meg ijedos!" :)
Mondjuk igy :)
Szia!
Ez egy faramuci helyzet!
Mert ha szépen is,és ezt közölöd velük tutti háború lesz!Mert Ők így látják jól a gyereknevelést!!
Én kiálltam a fiamért,és én lettem mindezért a fekete bárány,de nem hagyom a kincsemet,tűzön,vízen megyek érte!Minden csoda 3 napig tart!Zsuzsa
Szia!
Minél előbb tisztázd a helyzetet, mert később joggal mondhatják, hogy idáig miért nem szóltál, esetleg kellemetlen helyzetbe kerülsz és kerülnek. A gyerekről nem is beszélve: most még a hanghatásoktól és a hirtelen mozdulatoktól rémül meg, később viszont már a mamáék látványához kapcsolja a rossz élményt, akkor is meg fog ijedni, ha esetleg csendesek.
Én azt veszem ki a szavaidból, hogy jó a kapcsolatod velük, nem kell ezt húzni-halasztani. Egyszerűen mond meg közvetlenül mielőtt találkoznak a babával, hogy egy picit halkabban, finomabban, mert nem szeretnéd, ha félne tőlük.
A harmadik válaszolónak:
Már miért lenne háború??? Nem abból kell kiindulni, hogy mindenki anyósa sárkány. Ez most nem arról szól, hogy mennyire öltöztessük fel a gyereket, hanem arról, hogy régen volt kisgyerek a közelükben, nem emlékeznek már a helyes viselkedésre. Egyszerűen a boldogságtól egy kicsit elveszítik a fejüket. Nem kell ezt túlmisztifikálni!
Szia!
Teljesen mindegy,hogy körités nélkül közlöd velük vagy csak célozgatsz a dolgokra,átmeneti sértődés lesz belőle!Szerintem mond meg nekik nyugodtan,hogy nagyon nagy hévvel közelednek a pici felé és ez rossz hatással van a kicsire és félni fog tőlük!Vagy megértik vagy nem,az már az ő bajuk!Kitartás!
oké, akkor szerintetek sem gáz, ha kerek perec elmondom. Tényleg nem akarom, hogy sértődés legyen.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!