Hogy magyarázhatnám el az anyósoméknak?
Szia!
Semmi közük hozzá,hogy dolgozol vagy sem!Nem ők tartanak el!Gondolom minden hónapba leadjátok a rezsit stb.Akkor nincs miért magyarázkodnod,szólj párodnak szóljon rájuk ez a ti életetek!
Nem értem ez mániás betegség a szülök részéről,hogy bele avatkoznak a fiúk dolgaimba,főleg a magánéletébe
!Nálunk is ez ment,de én le koptattam őket:D
Először is köszönöm a választ. :)
Minden hónapban 70 e Ft-ot adunk be a közösbe, plusz e mellett olykor mi intézzük saját pénzből a bevásárlásokat. Tehát, ha úgy nézzük, bőven beszállunk a közös költségbe. Én szabadidőmben elmosogatok, takarítok, bevásárolok és persze mindezt nem csak magunkra. Ha úgy nézzük, a párom tart el, de ő azt mondta, hogyha tudok vállaljak munkát, de amíg kijövünk az ő fizetéséből, addig nem sürgős.
Kottára ugyanez van nálunk is, bár én nappalis vagyok, mellette pedig csinálok egy levelezős szakot is. Hát, nem könnyű, értem ezalatt, hogy egészen most januárig volt olyan, hogy reggel nyolctól este nyolcig a suliban voltam, a levelező képzés miatt a hétvégéim sem voltak szabadok, múlt félévben volt két igen durva szigorlatom, és egy perc szabadidő nem sok, annyim sem volt.
Ehhez képest anyósom folyamatosan azzal zaklat, hogy menjek dolgozni, adjam be az önéletrajzomat helyekre, mert én aztán nem csinálok semmit. (Ő majdnem tíz éve otthon van, mert "az ő korában már úgysem kapna munkát", nem is akar dolgozni, nagyon kényelmes neki egész nap itthon ülni, takarítani. Nekem nem is engedi, hogy takarítsak, nem engedi, hogy főzzek, pedig szeretem mind a kettőt.)
Én pedig folyamatosan mondom neki, hogy egyelőre nem vagyok képes elmenni dolgozni, sajnálom, talán jövőre. Nem érti meg. Férjemmel úgy vagyunk (ő dolgozik, igaz, csak minimálébért keres), hogy szeretnénk minél hamarabb megpattanni, hogy végre a saját életünket élhessük (neki is folyamatosan beszól az anyja, hogy vállalhatna másodállást, stb.).
Tehát én a megoldást az elköltözésben látom: ha azt mondod, havi 70-et beadtok a rezsibe, ennyiből már kijönne egy olcsóbb albi rezsivel. Alapjáraton nem vagyok az albi híve, de ha a párodnak fix munkahelye van, talán megpróbálkozhatnátok vele. :)
Mi csak azért nem megyünk albiba, mert úgy nem tudnánk megélni (minimálbérből, az én röhejesen kevés ösztöndíjamból és 7000 forint szoctámból nehéz lenne).
Mindenesetre sok sikert kívánok nektek a helyzet megoldásához! :)
Szomorúan látom, hogy nem egyedi esetről van szó. :( Megértem a 2. hozzászóló helyzetét, hiszen sajnos, amíg az anyóséknál lakunk, addig csak a mérsékelt vélemény nyilvánításra van lehetőség. Gondolom, legszívesebben elküldenéd a fenébe, "bagoly mondja..."- felkiáltással.
A párom most készül munkahelyet váltani, mert a jelenlegi hely nagyon stresszes (bizonytalan munkaidő, sokszor akár 12 óra, a fizetését nem kapja meg mindig időben...) és nem akarja tönkretenni sem magát, sem a kapcsolatunkat. Egyelőre úgy néz ki, hogy fél év múlva költözünk a szüleimhez, de addig is náluk lakunk.
Első válaszadó vagyok!
Akkor meg hagyd rájuk abba hagyják!
Nagyon is rendesek vagytok hozzájuk,akkor nem értem mért nem hagynak békén téged!most tanulnod kell,hogy jobb jövőd legyen.Ha párod ezt megérti akkor nekik sok beleszólásuk nincsen!!Nem tudom mért kell szekiroznijuk téged,hisz sokat segítesz neki,vagy a takarítás főzés stb,szerintük nem házimunka?
A leendő apósom régiváságú ember, számára a munka az, ha hatkor felkelsz és kemény fizikai munkát végzel. Aranyos ember egyébként, szeretem is őt, de sajnos, a szellemi munkát nem sokra becsüli. Az meg, hogy elvégzem a házimunkát, az teljesen egyértelmű számukra, köszönöm még nem hagyta el a szájukat e végett. Persze, hálálkodást nem várok, köszönöm ide vagy oda, így is-úgy is megcsinálnám a teendőket, már csak a párom végett is.
De lehet, hogy velem is van hiba, hiszen engem a szüleim úgy neveltek, hogy az iskola és a tanulás az első, emellett csak akkor dolgozzak, ha nagyon kell.
Szerintem anyósod házzászokott,hogy Ő irányít otthon.
Itt az ideje,hogy a fia leüljön ezeket a dolgokat megbeszélni vele,hogy Ti már külön család vagytok,és azért,mert kényszerből velük éltek még nem avatkozhatnak a dolgaitokba.Habár lehet,hogy ez nálatok is lehetetlen.Egyébként szerintem is csak a költözés a megoldás.A feleség szüleinél azért jobb általában lakni,mert kevesebb a súrlódás.Nem mindegy,hogy anyukáddal akadsz össze,vagy anyóssal.A férfiaknak meg kevesebb az okuk a konfrontálódásra.Anyós sok esetben riválisnak tartja a menyét.Az apósok nagyrésze viszont nem így áll a vejéhez.Tanulj csak ha megteheted,így lesz több lehetőséged majd a munkára is.Ezt anyósod úgy tűnik nem tudja felfogni,vagy csak egyszerűen irigy miatta.Apósodnak meg magyarázd el ha tudod,hogy mindenféle munkára szükség van.Egyik sincs meg a másik nélkül.Aki nem tanult annak jut a fizikai,az is tiszteletre méltó ugyanúgy mint a szellemi munka.De miért ne akarná mindenki a legjobbat magának és a családjának?
Minden jót nektek.
Nem megsérteni akarlak,de ha a szüleid "így "neveltek,akkor költözzetek hozzájuk.70000 ft egy hónapra két emberre nem elég,ezt Te is látod,gondolom azért nem is merül fel az albérlet.A szülőket nem szabad kihasználni,amennyit tud,vagy akar adni,azt kell elfogadni!
Munka pedig bizony van,csak meg kell keresni!
Azt meg már csak félve merem leírni,hogy nekem személy szerint nem lenne bőr a képemen így kihasználni másokat.mert ha estin tanulsz és nem dolgozol az azt jelenti,hogy se családi pótlékot,se másfajta fix jövedelmet nem kapsz!
hidd el más is lediplomázott estin munka mellett,ráadásul nem is rosszul(bár erre utólag a kutya se kiváncsi)
nem tudom hol laksz, de szerintem egy ici pici lakást 70 ezerböl rezsivel együtt már kitudnátok venni. akkor nem anyóséknál laknátok. kaját meg úgy kell megoldani hogy a te szüleidtöl meg anyóséktol mindig hozni lefagyasztott kajákat. anyuk´ßam pl nekem sokszor fagyaszt le levest, pörköltet, káposztát, stb...
ha elkezdesz dolgozni akkor meg egy nagyobb lakásba is tudtok költözni.
de 70 ezer elég sok abbol már valami apró lakásra is futná.
Figyelmedbe ajánlom pár kérdéssel odébb lévő nappali egyetemista lányt,aki éjszaka dolgozik!
Esti tagozaton nem muszáj bejárni minden órára ,megértik a tanárok ,ha valakinek dolgozni kell!Szerintem is lusta vagy kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!