Hogyan mondhatnánk el anyósoméknak, hogy ne legyen se sértődés, se akaratoskodás?
Költözni fogunk, 1-2 héten belül. Az oka nagyon egyszerű: anyósomék anyagilag teljesen "lerongyolnak" minket, már egy albérlettel is jobban jönnénk ki. Ráadásul egyre többet követelnek abban, hogy segítsünk nekik anyagilag és nem anyagilag. A gond a fentiekben írtakkal van: egy szobáért fizetünk annyit anyóséknak, hogy máshol albérletet kapunk és még vannak egyéb költségeink is.
Természetesen a kemény valóságot nem akarjuk elmondani anyóséknak, nem akarunk haragot. Azonban azt sem szeretném, ha én lennék a "gonosz meny", aki elvitte anyós fiát. A költözésig már csak 2 hét van hátra és a szúrós pont az, hogy az én szüleimhez költözünk. Hogyan mondhatnánk el anyóséknak a költözés hírét, szépen burkolva, hogy ne legyen harag? Direkt nem mondtuk el hamarabb, mert mivel anyagi biztonságot jelentünk, emiatt biztosan próbálnak majd visszatartani, de most már semmiképpen nem maradnánk, mert terveink vannak. Hogyan lehetne ezt a helyzetet finoman vázolni anyóséknak? Volt már valaki ilyen szituációban? Mik voltak a tapasztalatok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem tudod úgy elmondani, hogy ne legyen sértődés, így, hogy a döntést nem közöltétek velük, végképp nem.
Szerintem jelentsétek be, mondjátok el az indokaitokat a lehető legrövidebben, de ne nemjetek magyarázkodásba, vitába bele, mert akkor ott előbb-utóbb elhangzanak olyan dolgok, amiből tényleg nagy sértődés lesz.
Ezért és így döntöttünk, kész.
Szerintem a legjobb út az egyenes. Nyugodtan mondjátok el nekik, hogy anyukádéknaál nem kell majd fizetnetek (vagy kevesebbet, bár ezt nem értem: a saját fia is fizetett, amíg egyedül élt velük???). Szeretnétek a közeljövőben saját lakást, anyagilag függetlenedni, ehhez pedig minden forint számít. Esetleg említsd meg a majdani unokákat, hogy nekik már saját otthont akartok, ez a téma általában megpuhítja a leendő nagyszülőket.
Sok sikert!
Nagyon köszönöm az eddigi tanácsokat!
A szüleimnél hosszútávra tervezünk, mivel nagy a ház és még emeletes is, tehát gyakorlatilag teljesen el lehet különülni. A szüleim úgy állnak a dologhoz, hogy ahol három embernek jut étel, ott jut a negyediknek is illetve ők szeretnék, hogy a pénzünket inkább rakjuk félre és a tervezett emelet átalakításra költsük, mivel olyan jelentős mértékben nem fog nőni a villanyszámla és a többi, viszont szeretnénk felújítani jövendőbeli otthonunkat.
Egyik válaszoló felelve: igen, amíg a párom egyedül lakott, addig is fizetnie kellett anyóséknak.
Szerintem mondjátok ezt:
A szüleimnél hosszútávra tervezünk, mivel nagy a ház és még emeletes is, tehát gyakorlatilag teljesen el lehet különülni.
ennél többet úgysem tudok mondani.
Szia, ebbol aztan nehogy lelkiismeret furdalast csinaljatok! Nem vagytok mar gyerekek, mondjatok el amit ide leirtatok.
Ne magyarazkodjatok, mivel nincs miert!!!
Felnottetek, es igazabol azt csinaltok, amit akartok, nem? Hat akkor? Anyos megsertodik? Nem baj. Majd kiengesztelodik, ha meg ennyire egyszeru no, akkor ugysem veszi eszre magat.
Jo hogy leleptek.
En egyszeruen megmondanam, hogy elkoltozunk a szuleinkhez, mert ott nagyobb a lakas, es tobb helyetek lesz. Kesz. Semmi tobbet. Ne menjetek bele feleslges magyarazkodasba, feleslegesen ne beszeljetek tobbet.
Amit mond, kerdez, lazan reagaljatok le, ne engedjetek meg, hogy pl. elkezd majd sirni az anyos, es zsaroljon benneteket lelkileg.
Pakoljatok, es menjetek, igy is elegge hulyenek neztek mar benneteket!!!
Szió!
Sajnos a sértődést nem kerülhetitek el... Egyébként osztom az előttem szólók véleményét, hogy el kell mondanod, hogy miért mentek el, úgyis rá fognak kérdezni. Megmondod, hogy ott egy egész szintetek lenne, és anyagilag is jobban jönnétek ki.
szia!
egyszerűen momndjátok meg h most már el tudjátok kezdeni anyudéknál az emelet-felújítást ezért mentek. de akkor is gonosz leszel sajna mert ilyen helyzetben bármit teszel is valahogy mindig téged hoznak ki rossznak..tapasztalat sajna... de ne legyen igazam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!